İstanbul ile Saraybosna İşbirliğini Güçlendirecek - Son Dakika
Güncel

İstanbul ile Saraybosna İşbirliğini Güçlendirecek

İstanbul ile Saraybosna İşbirliğini Güçlendirecek

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya yaptığı ziyaret kapsamında Saraybosna Kantonu Başbakanı Elmedin Konakovic ve Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdulah Skaka ile bir araya geldi.

26.09.2016 20:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya yaptığı ziyaret kapsamında Saraybosna Kantonu Başbakanı Elmedin Konakovic ve Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdulah Skaka ile bir araya geldi.

Tarihi Vijecnitsa Kütüphanesi'ndeki çalışma toplantısına görüşen yetkililer, iki şehrin belediyeleri arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi konusunda mutabık olduklarını bildirdi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Topbaş, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra Konakovic ve Skaka'nın taziye ziyareti için İstanbul'a geldiklerini anımsatıp, Saraybosna'ya gelerek iade-i ziyarette bulunduklarını söyledi.

Topbaş, Saraybosna'ya her gelişinde şehirde değişiklik gözlemlediğini aktararak, bu değişim dolayısıyla yönetimi ve hükümeti kutladı.

Saraybosna'da şehir içindeki en önemli beklentilerden birinin erişim noktasındaki sistemlerin kurulması ve toplu taşıma araçları olduğunu ifade eden Topbaş, "Bu konuda başarılı bir çalışma yürütülmekte, biz de buna katkı sunmaya çalıştık. İlk adımda 30, arkasından 15 otobüs verdik. Belediye Başkanı bunu 60'a tamamlamamızı istiyor, inşallah bunu 60'a tamamlayacağız. 15 tane daha otobüs göndereceğiz." şeklinde konuştu.

Topbaş, Saraybosna'nın su konusunda yaşadığı sorunların çözümüne İSKİ'nin ciddi şekilde destek vermeye çalıştığını söyleyerek, toplantıda, İstanbul üzerinden Saraybosna'ya turist akışını sağlayacak bir sistemi ve birlikteliği oluşturabileceklerini de ele aldıklarını kaydetti.

Saraybosna'da geçtiğimiz yıllarda temellerine ulaşılan Ebu'I Feth Mehmed Han Camisi'nin bulunduğu Beyaz Tabya'yı da gezdiklerini aktaran Topbaş, Beyaz Tabya'daki çalışmalara destek vereceklerini ve müşterek çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Eğitim alanında işbirliği

Saraybosna Kantonu Başbakanı Konakovic de İBB ile işbirliklerinin devam ettiğini ifade ederek, işbirliğinin gerçekleştirildiği tüm idari işlerde İBB'den destek aldıklarını ve bu desteğin olumlu etkilerinin önemli ölçüde hissedildiğini anlattı.

Türkiye'de dünyaca tanınmış üniversitelerin olduğuna dikkati çeken Konakovic, "Onlarla beraber yapacağımız işbirliği çerçevesinde Saraybosna'ya yeni öğrencileri getirme çabalarımız sürecek." diye konuştu.

Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Skaka ise iki belediyenin yıllardır devam eden güçlü bir bağı olduğunu hatırlatarak, Beyaz Tabya'daki projeyle ilgili çalışmaları İstanbul'dan gelecek uzman heyetle devam ettireceklerini bildirdi.

Bu arada Topbaş, Saraybosna'daki temasları kapsamında ayrıca tarihi Beyaz Tabya'da incelemelerde bulunduktan sonra Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegoviç'in kabrini ziyaret ederek dua etti.

Topbaş daha sonra, Saraybosna Kantonu'nun temsilcilik olarak kullanılmak üzere İBB'ye hediye ettiği tarihi Alija Djerzelez Evi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul ile Saraybosna İşbirliğini Güçlendirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement