İstanbul Kore'de 2014" - Son Dakika
Güncel

İstanbul Kore'de 2014"

İBB Başkanı Topbaş, Seul Belediye Başkanı Soon'u ziyaret etti.

13.09.2014 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUTLU BOZDAĞ -  "İstanbul Kore'de 2014" etkinlikleri kapsamında Kore'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Seul Belediye Başkanı Park Won Soon'u ziyaret etti.

Seul Belediye Başkanlığı makamındaki ziyarette, Park Won Soon daha önce İstanbul'u ziyaret ettiğini ve kente hayran kaldığını dile getirdi.

Seneye tekrar İstanbul'a geleceğini söyleyen Soon, Başkan Topbaş'a hitaben, "Siz üçüncü kez belediye başkanı olarak seçildiniz, ben ise ikinci kez. Siz benden tecrübelisiniz. Sizden öğreneceklerim var" dedi.

Türkiye ve Kore'nin dostluklarının geçmişe dayandığını belirten Soon, "Seul ve İstanbul arasındaki ilişkileri güçlendireceğiz. Biz kan kardeşiyiz" ifadesini kullandı. Soon, Türkiye ile oynadıkları 2002 Dünya Kupası üçüncülük maçını da unutmadığını aktardı.

Başkan Kadir Topbaş ise Kore'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek, "Gökten taş düşse halk bize sorar. Onun için hep görev başındayız" dedi.

Soon'u ikinci kez seçilmesinden dolayı tebrik eden Topbaş, "Kore ve Türk halkının dostluğunu bizler pekiştireceğiz. Geçen yıl siz İstanbul'da Expo yaptınız. Bu yıl da biz burada yapıyoruz. Geçen yılki kültürel etkinlik sonrası, turist sayısında büyük artış oldu. Buna benzer kültürel etkinlikleri, her yıl sinema ve edebiyat dalında yapacağız" diye konuştu.

Topbaş, 2005 yılında incelemelerde bulunmak üzere Kore'ye geldiğini ve bu ziyaretinin çok faydalı olduğunu vurgulayarak, iki halkın dostluklarının diğer ülkelere de örnek teşkil ettiğini kaydetti.

Ziyaretin sonunda "Seul Ankara ile kardeş şehir ama İstanbul'un yeri ayrı" diyen Soon, Topbaş'a "Seneye İstanbul'a yine geleceğim orada da görüşelim" dedi.

Görüşme, başkanların birbirine sunduğu hediyeler ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Kore'de 2014' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement