İstanbul Kore'de 2014" - Son Dakika
Güncel

İstanbul Kore'de 2014"

Güney Kore'nin Busan şehrinde düzenlenen etkinlik ilgi gördü.

13.09.2014 22:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUTLU BOZDAĞ -  "İstanbul Kore'de 2014" etkinlikleri, Kore Türk Şehitliği'nin bulunduğu İstanbul'un kardeş şehri Busan'da yoğun ilgi gördü.

Busan'da Kore şehitlerine saygı duruşu ile başlayan törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin AK Partili Grup Başkanvekili Abubekir Taşyürek, Seul'deki programı nedeniyle etkinliğe katılamayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ve İstanbulluların selamlarını getirdiğini söyledi.

Türkiye ile Güney Kore arasındaki kardeşlik ilişkilerinin iki ülkenin de ufkunu açacağını ifade eden Taşyürek, "İstanbul Kore'de 2014" etkinliklerinin Gyeongju ve Busan'ın ardından Seul'de gerçekleşeceğini kaydetti. Taşyürek, İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginliklerini Kore'ye taşıdıklarını anlatarak, "Şimdi sizi İstanbul'u keşfetmeye davet ediyoruz" dedi.

İBB Kent Orkestrası Mehter Takımının seslendirdiği marşların ilgi gördüğü gecede, Türk ve Koreli katılımcılar iki ülkenin bayraklarını sallayarak marşlara eşlik etti. Etkinlikte, Türk müziği ve halk oyunları ile Koreli sanatçıların gösterileri de beğeni topladı. Etkinliğin yapıldığı kültür merkezinde eski ve bugünün İstanbul fotoğraflarından oluşan sergi ile Güney Koreli bir ipek sanatçısının İstanbul portrelerinden oluşan ipek tablosu da sergilendi.

Organizasyon, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu. - Pusan-jikhalsi

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Kore'de 2014' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement