İstanbul Maltepe'deki Bazı Taşınmazlar 2 Yıl İçinde Özelleştirilecek - Son Dakika
Ekonomi

İstanbul Maltepe'deki Bazı Taşınmazlar 2 Yıl İçinde Özelleştirilecek

İstanbul Maltepe\'deki Bazı Taşınmazlar 2 Yıl İçinde Özelleştirilecek

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Karayolları Genel Müdürlüğü ve Maliye Hazinesi'ne ait İstanbul'un, Maltepe İlçesi Küçükyalı Mahallesi'nde yer alan taşınmazların özelleştirme kapsam ve programına alınmasına karar verdi.

17.12.2013 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Karayolları Genel Müdürlüğü ve Maliye Hazinesi'ne ait İstanbul'un, Maltepe İlçesi Küçükyalı Mahallesi'nde yer alan taşınmazların özelleştirme kapsam ve programına alınmasına karar verdi. Taşınmazların özelleştirme işlemleri 2 yıl içinde tamamlanacak. ÖYK ayrıca, Siirt, Tokat, Isparta, Kocaeli ve İstanbul'daki bazı alanların imar plan değişikliklerini onayladı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın ÖYK kararlarıyla ilgili tebliğleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre ÖYK, İstanbul'un Maltepe İlçesi Küçükyalı Mahallesi'nde bulunan Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait 945 metrekare ve 440 metrekare yüzölçümlü iki parsel ile Maliye hazinesine kayıtlı 11 bin 788 metrekare, 26 bin 60 metrekare ve 4 bin 128 metrekare yüzölçümlü üç parseli özelleştirme kapsam ve programı aldı. Söz konusu taşınmazlar satış yöntemiyle özelleştirilecek. Özelleştirme işlemleri tamamlanıncaya veya Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenecek bir tarihe kadar söz konusu alanların her türlü bakım, onarım ve işletilmesi ile bu taşınmazlardan doğan her türlü yükümlülükler ve işletilmelerinden elde edilecek gelirler Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bırakılacak. Özelleştirme işlemleri 2 yıl içinde tamamlanacak.

-İSTANBUL KÜÇÜKÇEKMECE'DEKİ GAYRİMENKULÜN SATIŞINA ONAY-

ÖYK, İstanbul'un Küçükçekmece ilçesi, Safra Mahallesi, Kartaltepe Mevkiinde yer alan 21 bin 288 metrekare yüzölçümlü Prestij Hizmet Alanı imarlı gayrimenkulün ihalede en yüksek teklifi veren 99 milyon 150 bin TL ile en yüksek teklifi veren Zirve İnşaat Sanayi ve Ticaret-Mese İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Ortak Girişim Grubu'na satılmasına karar verdi. Ortak Girişim Grubu'nun sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatın İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptal edilmesine karar verildi.

-ÖYK 5 İLDEKİ İMAR PLANI DEĞİŞİKLİKLERİNE ONAY VERDİ-

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Siirt, Tokat, Isparta, Kocaeli ve İstanbul'daki bazı alanların imar plan değişikliklerini onayladı.

Özelleştirme kapsam ve programına alınan mülkiyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü adına kayıtlı Siirt'in Kurtalan İlçesi, Kıcıman Mahallesi'ndeki 105 bin 647 metrekare yüzölçümlü parseller ile 91 bin 543 metrekare yüzölçümlü parsellere yönelik ÖİB tarafından hazırlanan Uygulama İmar Planı Değişikliğine ilişkin askı sürecinde yapılan itirazlar reddedilerek onaylandı.

ÖYK, özelleştirme kapsam ve programında bulunan, mülkiyeti Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş.'ye ait Tokat'ın Merkez İlçesi, Kaleardı Mahallesi'ndeki 58 bin 79 metrekare yüzölçümlü parsellere yönelik ÖİB tarafından hazırlanan Nazım İmar Planı Değişikliği ve Uygulama İmar Planı Değişikliğine ilişkin askı sürecinde yapılan itirazlar kısmen değiştirilerek onayladı.

ÖYK, özelleştirme kapsam ve programında bulunan, mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. adına kayıtlı, Isparta'nın Senirkent İlçesi, İstiklal Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 4 bin 723 metrekare yüzölçümlü parsele yönelik ÖİB tarafından hazırlanan Nazım İmar Planı Değişikliği ve Uygulama İmar Planı Değişikliğine onay verdi.

ÖYK, özelleştirme kapsam ve programında bulunan, mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı, Kocaeli'nin Gebze İlçesi, Tavşanlı Köyü sınırları içerisinde yer alan 19 bin 736 metrekare yüzölçümlü parsel ile Kocaeli'nin Gebze İlçesi, Balçık Köyü sınırlar içinde yer alan 22 bin 38 metrekare yüzölçümlü parsel ve yine Kocaeli'nin Gebze İlçesi, Pelitli Köyü sınırlarından bulunan 6 bin 425 metrekareli parsele yönelik ÖİB tarafından hazırlanan Nazım İmar Planı Değişikliği ve Uygulama İmar Planı Değişikliğine onay verdi.

Ayrıca, mülkiyeti T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü adına kayıtlı İstanbul'un, Maltepe İlçesi, Feyzullah Mahallesindeki 11 bin 121 metrekare yüzölçümlü parsele yönelik ÖİB tarafından hazırlanan Uygulama İmar Planı Değişikliğine askı sürecinde yapılan itirazlardan emsal hesabının brüt parsel üzerinden yapılmasına ve park alanı fonksiyonunun park ve zeminaltı otopark alanı olarak düzenlenmesine ilişkin itirazların kabulüne, düzenleme ortaklık payının arttırılması ile ilgili itirazın reddine karar verilerek, Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı.

Tebliğe göre onaylanan imar planları bilgi ve gereği için ilgili belediye başkanlıklarına gönderilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi İstanbul Maltepe'deki Bazı Taşınmazlar 2 Yıl İçinde Özelleştirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
    19:24 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin'in Haynan Adası'nda düzenlenen Boao Asya Forumu'nda Türkiye-Çin ilişkileri, Yeniden Asya Girişimi ve Asya'daki bağlantılık projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı
    19:17 THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı

    Türk Hava Yolları (THY), Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirerek Trablus'a yeniden uçmaya başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Libya'ya tekrar sefer başlatmanın mutluluğunu dile getirdi ve Afrika'yı kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, THY misafirleri için özel fiyatlarla seyahat imkanı sunulacak ve Trablus seferleri haftada 3 gün icra edilecek.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Emekli aylıkları Temmuz'da masaya yatırılacak
    19:13 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Emekli aylıkları Temmuz'da masaya yatırılacak

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'da yaptığı konuşmada emekli aylıklarının Temmuz ayında tekrar değerlendirileceğini söyledi. Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik yapılan banka promosyonları hakkında da bilgi verdi ve Türkiye'nin ekonomik büyüme ve istihdam oranlarındaki başarısını vurguladı.

  • Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek
    19:01 Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını duyurdu. Bakan Bayraktar, yeni bir doğal gaz kuyusu kazıldığını belirterek, enerji alanında denizlerdeki son durumu da paylaştı. Türkiye'nin denizlerdeki enerji filosunda toplam 6 gemi bulunuyor ve bu filonun büyütülmesi hedefleniyor.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu
    19:00 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'da iş insanlarıyla bir araya gelerek, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu. Işıkhan, ayrıca emekli maaşlarının temmuz ayında tekrar masaya yatırılacağını ve emeklilerin refahını artıracak yeni uygulamaların hayata geçirileceğini belirtti.

  • Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı
    18:48 Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını söyledi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.


Advertisement