İstanbul Merkezli 17 Aralık Soruşturması - Son Dakika
Politika

İstanbul Merkezli 17 Aralık Soruşturması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl: "17 25 Aralık tarihleri CHP tarafından her zeminde dile getirilecek, unutturulmayacak ve takip edilecektir"

18.10.2014 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 17-25 Aralık tarihlerinin CHP tarafından her zeminde dile getirileceğini, unutturulmayacağını ve takip edileceğini bildirdi.

Bingöl, yazılı açıklamasında, 17 Aralık soruşturmasında 53 kişi hakkında takipsizlik kararı verilmesini eleştirdi.

Kararın, " Türkiye'de adaletin sonlandığının ve sıfırlandığının en somut göstergesi" olduğunu savunan Bingöl, "17-25 Aralık tarihleri Türkiye'de adaletin saatinin durduğu anlar olarak tarihe geçmişlerdir" ifadesini kullandı.

Dosyada adı geçenlerin, adaletin önünde aklanması gerekirken ömür boyu bu büyük şaibenin ağırlığını yaşayacaklarını ileri süren Bingöl, şunları kaydetti:

"Bu da bir bakıma onlar için büyük ceza ve çocuklarına bırakacakları karanlık bir manevi miras olacaktır. İktidar yargıyı baskı altına alarak belki bu soruşturmaları 'takipsizlik kararı' ile kapatmış olabilir. Ancak unutulmamalıdır ki, 17-25 Aralık tarihleri CHP tarafından her zeminde dile getirilecek, unutturulmayacak ve takip edilecektir. Bu büyük yolsuzluk dosyaları bugün için belki yandaş savcılıklar marifetiyle kapatılmış olabilir, ama bu dosyalar kamuoyu vicdanında çoktan ömür boyu mahkumiyete çarptırılmışlardır. Belki bu kişilerin ailelerine bıraktıkları maddi büyük bir servet olabilir, ancak aynı zamanda bıraktıkları karanlık manevi miras mahkumiyetlerini ağırlaştırmış olacaktır." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İstanbul Merkezli 17 Aralık Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement