İstanbul Merkezli 17 Aralık Soruşturması - Son Dakika
Yerel

İstanbul Merkezli 17 Aralık Soruşturması

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve partililer, Adli Tıp Kurumunun verdiği raporu Kocaeli Adliyesinin duvarına astı.

22.11.2014 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve partililer, İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturmasında verilen takipsizlik kararına tepki gösterdi.

Kocaeli Adliyesi önünde gençlik kolları üyeleriyle basın açıklaması yapan Yıldız, Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesinin raporunun, tapelerde montaj olmadığını teyit ettiğini öne sürdü.

Adli Tıp Kurumunun 17 ve 25 Aralık soruşturmasıyla ilgili komisyona sunduğu dosyada, ses kayıtları ile tapeler arasında uyumsuzluk olmadığının belirtildiğini savunan Yıldız, "Bu tapeler gerçektir. 2 bin 593 kelime incelenmiştir, kelimelerde ne ekleme ne de çıkarma vardır. Bu tapeler Türk milletinin izlediği, dinlediği, gördüğü gibi gerçek ses kayıtlarıdır' dedi. Bunu CHP demedi, bunu devletin resmi kurumu Adli Tıp Kurumu söyledi ama o savcı çıktı, bunlara rağmen takipsizlik kararı verdi. 53 kişiyi bu davadan ayırdı" ifadesini kullandı.

Ermenek'te çok acı trajedi yaşadıklarını, suyun altında kalan maden işçisi Tezcan Gökçen'in babasının 11 lira değerindeki ayakkabıya layık görüldüğünü ileri süren Yıldız,  eski lastik ayakkabı yerine başka lastik ayakkabı alınmasını eleştirdi.

Yıldız, şöyle devam etti:

"Bu ülkede Karaman'da, Soma'da ölen işçilerin kaderinde, fıtratında ölüm yok. Bu ülkedeki 75 milyon insanımızın kaderinde fakirlik yok. İşçilerimiz beş parasız toprağa gömülürken, onların babaları 11 lira değerindeki ayakkabıya sevinmek zorunda bırakılırken, işte bu dört bakanın, evlatlarının ve yandaşlarının davası bir savcı tarafından bir gecede temizlendi. İşte bizim yoksulluğumuzun sebebi bunlardır, sistemdir."

Yıldız ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi İrfan Önal ile partililer, polisin uyarısı üzerine raporu çivi çakmak yerine yapıştırıcı sürerek astı.

Grup, daha sonra dağıldı. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstanbul Merkezli 17 Aralık Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement