İstanbul Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu - Son Dakika
Güncel

İstanbul Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu

Almanya'da yaşayan Türkleri ve Almanları telefonla arayıp kazandıkları hediyelerin vergi ve masraflarını isteyerek dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 76 şüpheliden 14'ü tutuklandı.

27.12.2014 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da yaşayan Türkleri ve Almanları telefonla arayıp kazandıkları hediyelerin vergi ve masraflarını isteyerek dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 76 şüpheliden 14'ü tutuklandı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce 23 Aralık'ta başlatılan operasyon kapsamında, İstanbul ve İzmir'de gözaltına alınan ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, örgüte adam toplamak, suçu bildiği halde bilgi vermemek ve örgüt faaliyetleri kapsamında sınırı aşan nitelikli dolandırıcılık" suçlarını işledikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 88 şüpheliden 12'si savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı. İşlemleri tamamlanan 76 şüpheli, dün Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Savcılık, ifadeleri alınan 76 şüpheliden 24'ünü serbest bırakırken, 52 şüpheliyi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk etti. Nöbetçi hakim, şüphelilerden 14'ünü tutukladı.

Şebekenin, Almanya'da yaşayan Türkleri ve Almanları, 2010'dan bu yana telefonla arayarak, otomobil veya ev kazandıklarını söyleyip, vergi ve ÖTV gibi masrafların karşılığı parayı verdikleri banka hesaplarına yatırmalarını sağlayarak milyonlarca lira haksız kazanç elde ettikleri öğrenildi.

Yetkililer, bu zamana kadar şebekenin mağduru olan bin 153 kişinin emniyete gelerek şikayetçi olduğunu ancak çok sayıda vatandaşın da prestij kaybı korkusuyla şikayette bulunmadıktan çekindiklerini dile getirdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement