Sahte Reçete Düzenleyip İlaç Kaçakçılığı Yapan 32 Kişi Adliyede - Son Dakika
Güncel

Sahte Reçete Düzenleyip İlaç Kaçakçılığı Yapan 32 Kişi Adliyede

İstanbul merkezli 7 ilde, örgüt kurarak sahte reçete düzenleyerek ilaç kaçakçılığı yapan aralarında doktor, eczacı ve ecza deposu sahibi olan 32 kişi adliyeye sevk edildi

20.05.2016 07:58  Güncelleme: 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul merkezli 7 ilde, sahte reçete düzenleyerek ilaç kaçakçılığı yaptığı öne sürülen organize suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 32 kişi adliyeye sevk edildi.

"ŞÜPHELİLER ARASINDA DOKTOR, ECZACI VE ECZA DEPOSU SAHİBİ KİŞİLER VAR"

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, sahte reçete düzenleyerek organize bir şekilde ilaç kaçakçılığı yapıp haksız kazanç elde ettiği iddia edilen suç örgütüne yönelik, başta İstanbul olmak üzere Ankara, Adana, Hatay, Kastamonu, Kocaeli ve Mardin'de düzenlenen ve aralarında doktor, eczacı, ecza deposu sahibi kişilerin de bulunduğu 1'i kadın 32 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Çevik kuvvet ekiplerinin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne getirilen şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildi. 1'i kadın 32 şüpheli daha sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü.

"SGK 6 MİLYON LİRA ZARARA UĞRATILDI"

Şüphelilerin örgüt kurarak bazı doktorların e-reçete şifrelerini ele geçirdikleri, kanser, şeker ve hemofili gibi hastalıklarla mücadele eden kişilerin kimlik bilgilerini kullanarak sahte reçete düzenledikleri ve bu reçeteleri farklı illerdeki eczanelerden temin ettikleri, temin edilen yüksek fiyatlı ilaçları kaçak yollardan Azerbaycan, Suriye, Mısır ve Irak gibi ülkelere yollayarak haksız kazanç elde ettiği, böylece sağlık kurumlarını 6 milyon lira zarara uğrattıkları öne sürülüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sahte Reçete Düzenleyip İlaç Kaçakçılığı Yapan 32 Kişi Adliyede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement