İstanbul Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu - Son Dakika
Politika

İstanbul Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu

Anadolu Partisi Genel Başkanı Tarhan: "Daha önce kol kola muhalifleri gizlice dinleyen, zindana atan, basılmamış kitapları yakarak susturan zalim yapı, halka karşı işlenen suçlardan dolayı değil taraflardan birine karşı yönelen tehdit nedeniyle kavgaya tutuşmuştur.

14.12.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Daha önce kol kola muhalifleri gizlice dinleyen, zindana atan, basılmamış kitapları yakarak susturan zalim yapı, halka karşı işlenen suçlardan dolayı değil taraflardan birine karşı yönelen tehdit nedeniyle kavgaya tutuşmuştur. İki taraf da mazlum değil bu açık" görüşünü savundu.

Tarhan, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin 17 Aralık 2013'te yollarını ayırdığı "ortağına" karşı bir operasyona başladığını ileri sürdü.

Ortakların birbirinin bütün açıklarını ve oyunlarını bileceğini ifade eden Tarhan, "Daha önce kol kola muhalifleri gizlice dinleyen, zindana atan, basılmamış kitapları yakarak susturan zalim yapı, halka karşı işlenen suçlardan dolayı değil taraflardan birine karşı yönelen tehdit nedeniyle kavgaya tutuşmuştur. İki taraf da mazlum değil bu açık. Belli ki, birisi toplumu sustururken, birisi küpünü doldururmuş. Kavga işte bundan çıkmış" ifadesini kullandı.

Suç ortaklarından biri konuşursa diğeri için çok tehlikeli olabileceğini öne süren Tarhan, şunları kaydetti:

"Biz adalet bir gün herkes için gerekli olur diyenlerdeniz. İşte şimdi gerekti. Gerçekleşir mi? Bu düzeni biz kıramadığımız sürece çok zor. Çünkü ne yazık ki, tüm kurgular, tüm zeminler dün olduğu gibi bugün de hazırlandı. Yargıtay'a toplu atama bile kurgulandı. Ama şu açık bir gerçek ki, hayatlarının hiçbir döneminde demokrat ve adil olmayı düşünmeyenlere, her kim olursa olsun zalimler ile iş birliği yapanlara da adalet bir gün gerekecektir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İstanbul Merkezli 'Paralel Yapı' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement