İstanbul Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu - Son Dakika
Yerel

İstanbul Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu

İstanbul Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu

Kütahya'da bir grup, İstanbul merkezli düzenlenen "paralel yapı" operasyonunu protesto etti.

16.12.2014 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da bir grup, İstanbul merkezli düzenlenen "paralel yapı" operasyonunu protesto etti.

Kütahya Adliyesi önünde düzenlenen eylemde grup adına açıklama yapan sendika temsilcisi Ramazan Yurt, Türkiye'nin her gün nefes almanın zorlaştığı bir yer haline geldiğini iddia etti.

Uluslararası sözleşmelerle garanti altına alınmış, bütün insan hak ve özgürlüklerinin ihlale uğradığını ileri süren Yurt, şöyle konuştu:

"Biz inanıyoruz ki yeryüzünde bir insanın veya başka bir canlının hakkını ihlal eden, yüce yaratıcının da hakkını gasp etme kabahatini işlemiş olur. Bugün eğitimde, adliyede, emniyette hemen hemen kamunun tüm alanlarında haksız ve hukuksuz uygulamalara imzalar atılıyor. Tasfiyeler, sürgünler ve haksız bir biçimde görevden almalar birbirini takip ediyor. Yetişmiş devlet kadroları, tecrübeli kadrolar hızardan geçiriliyor, kesilip biçiliyor. Türkiye her geçen gün biraz daha kan kaybediyor. Yarın ise ne olacağı kimse tarafından kestirilemiyor. Biz de Aktif Eğitimciler Sendikası olarak bu onurlu ve vicdanlı mücadelenin daima arkasında ve yanında olacağız. Üyelerimizden ve aziz milletimizden aldığımız güçle gerçekleri korkmadan söyleyecek ve haksızlıklar karşısında asla susmayacağız."

Grup, basın açıklamasının ardından yanlarında getirdikleri Kur'an-ı Kerim okuyup, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstanbul Merkezli 'Paralel Yapı' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement