İstanbul Merkezli "Paralel Yapı" Soruşturması - Son Dakika
Güncel

İstanbul Merkezli "Paralel Yapı" Soruşturması

Tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü şube müdürleri Atayün ile Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 5 şüphelinin sorgusu yarın yapılacak.

26.12.2014 21:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emniyetteki 22 Temmuz tarihli "paralel yapı" operasyonu kapsamında tutuklanan, 14 Aralık tarihli İstanbul merkezli "paralel yapı" soruşturmasında da tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü şube müdürleri Yurt Atayün ile Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 5 kişinin mahkeme sorgusu yarın yapılacak.

Tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nden getirildikleri Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarınca ifadeleri alınan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse, eski İstanbul İstihbarat Şube müdürleri Erol Demirhan ve Ali Fuat Yılmazer ile eski İstanbul Terörle Mücadele Şubesi amirlerinden Kazım Aksoy'un ifade verme işlemi sona erdi.

İfade verme işlemi yaklaşık 9 saat süren şüpheliler, "kamu görevlisinin gerçeğe aykırı evrak hazırlaması", "terör örgütü üyeliği" ve "iftira" suçlarından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Hakimlik, iş yoğunluğu nedeniyle şüphelilerin sorgusunun yarın saat 12.00'de başlamasına karar verdi.

Bu karar üzerine şüpheliler tekrar tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

Bu soruşturmadan önce yine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen "yasa dışı dinleme" ve "siyasal, askeri casusluk" suçlarına konu, 22 Temmuz tarihli İstanbul emniyetindeki paralel yapı soruşturması kapsamında tutuklanmalarına karar verilen şüphelilerin hakimlik sorgusu yarın yapılacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından "devletin egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanıp örgütsel yapı oluşturarak bu yapılanma altında iftira, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve belgede sahtecilik" suçlarından 14 Aralık'ta 37 kişi hakkında soruşturma başlatılmış, adliyeye sevk edilen şüphelilerden aralarında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da yer aldığı 4 kişi tutuklanmış, gazeteci Ekrem Dumanlı ile 7 kişi adli kontrol hükümleri uygulanarak, 1 kişi ise tedbir uygulanmaksızın serbest bırakılmıştı. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.

  • Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var
    21:44 Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var

    Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun Siverek ilçe çıkışında meydana gelen trafik kazasında 2 araç ile bir motosikletin karıştığı bildirildi. Kazada ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Olay yerine itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi.


Advertisement