İstanbul Modern'de zengin imgeler dünyasıyla - Son Dakika
Güncel

İstanbul Modern'de zengin imgeler dünyasıyla

İstanbul Modern, İnci Eviner'in 1980'li yıllardan günümüze uzanan yaratım sürecini "İçinde Kim Var?" başlıklı retrospektifi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

22.06.2016 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnci Eviner Retrospektifi, sanatçının desenden resme, videodan yerleştirmeye, fotoğraftan heykele uzanan zengin ifade arayışının gelişim ve dönüşümünü yansıtıyor. Ferko'nun sponsorluğunda gerçekleştirilen sergi 23 Ekim 2016 tarihine kadar İstanbul Modern'de görülebilir.

Türkiye'de çağdaş sanatın güncel dönüşümünde etkin rol üstlenen öncü sanatçı İnci Eviner 40 yıla yakın sürede ortaya koyduğu sanatsal birikimini "İçinde Kim Var?" sergisine yansıttı.Yapıtların üretildiği dönemlerin toplumsal ve siyasi durumuna bir bakış atmayı da sağlayan sergi, kronolojik bir akış yerine, geçmiş ile şimdiyi birbiri içerisine konumlandıran ve sergi mekânını da sergilemenin içerisine dahil eden bir kurguyla izleyiciye sunuluyor. Serginin açılışı sanat ve iş dünyasından çok sayıda konuğun katılımıyla gerçekleşti.

Oya Eczacıbaşı: Kadın sanatçıları merkez alan sergiler düzenliyoruz

Modern ve çağdaş sanatta kadın sanatçıların öncü ve eleştirel pozisyonlarını merkez alan sergiler düzenlemeyi sürdürdüklerini dile getiren İstanbul Modern

Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, "Türkiye sanatının en önemli isimlerinden İnci Eviner'in 'İçinde Kim Var?' başlıklı retrospektifine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sergimizde Türkiye'nin toplumsal ve kültürel dönüşümünü kadın sanatçıların üretimleri üzerinden gündeme getirdik" dedi.

Ferit Meriçten: Sanat eserleri gibi kalıcı yaşam alanları üretiyoruz

Ferko Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten, sürdürülebilirliğin, insan hayatındaki tüm alanlarda belirli bir etkisi olduğunu vurguladı. Meriçten, "Kurumsal genlerimize 25 yıldır işleyen sanat tutkusu ile bugün, burada sizlerleyiz. Sanatı hayatımızın ve işimizin bir parçası yaptık. Ferko olarak biz, yapı ya da mekan tasarlarken, insanlara ilham veren, hayatlarına artı değer katan, sanat eserleri gibi kalıcı yaşam alanları üretmeye çalışıyoruz. Ferko olarak bugün yaptığımız gibi, gelecekte de sanata verdiğimiz desteği sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstanbul Modern'de zengin imgeler dünyasıyla - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement