Istanbul Photo Awards" İçin Uluslararası Jüri - Son Dakika
Güncel

Istanbul Photo Awards" İçin Uluslararası Jüri

Istanbul Photo Awards" İçin Uluslararası Jüri

Anadolu Ajansı tarafından ilk kez düzenlenecek uluslararası yarışma için oluşturulan jüride dünyaca ünlü isimler bulunuyor.

05.11.2014 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı tarafından ilk kez düzenlenecek dünyanın en prestijli fotoğraf yarışmalarından olması planlanan, uluslararası "Istanbul Photo Awards" için oluşturulan jüride, dünyaca ünlü isimler bulunuyor.

Jüriyi, dünyanın en önemli basın kuruluşları, dergi ve gazetelerinin fotoğraf editörleri ve ödüllü foto muhabirler oluşturuyor.

Çektikleri haber fotoğraflarıyla dünya gündeminde yer alan profesyonel basın fotoğrafçılarının katılımına açık "Istanbul Photo Awards"ın kazananlarını belirleyecek jüride yer alan uluslararası alanda tanınmış isimler arasında, Time'un fotoğraf editörü Alice Gabriner, Stern'in fotoğraf editörü Harald Menk, Getty Images direktörlerinden Georges Dekeerle ve AFP'nin fotoğraf dağıtım direktörü Michel Scotto yer alıyor.

Jüride, World Press ödüllü foto muhabirleri Yuri Kozirev, Guillaume Herbaut, Patrick Chauvel, Anadolu Ajansı Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel,  Anadolu Ajansı Fotoğraf Servisi Editörü Fırat Çağlayan Yurdakul da bulunuyor.

-Alice Gabriner-

Alice Gabriner, Time dergisinde uluslararası fotoğraf editörü olarak çalışıyor. Gabriner, daha önce National Geographic dergisinde kıdemli fotoğraf editörü ve Beyaz Saray'da fotoğraf direktörü yardımcılığı görevlerinde bulundu. 20 yılı aşkın kariyerinde, dünyanın farklı yerlerinde açılan fotoğraf sergilerinin fotoğraf küratörlüğünü yaptı.

-Harald Menk-

Harald Menk, 25 yıldır Stern dergisinde fotoğraf editörü olarak çalışıyor.

Rusya, Polonya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Kamboçya ve Fransa'da düzenlenen yarışmalarda jüri üyeliği yapan Menk, Güney Kore, ABD, Nairobi ve Ürdün'de de çalışmalarda bulundu.

Menk ayrıca, "Almanya gazetelerinde ve foto muhabirliği tarihinde fotoğraf editörlerinin çalışma koşulları" konusunda araştırmalar da yaptı.

-Georges Dekeerle-

Getty Images'ta departman direktörü olarak görev yapan Georges Dekeerle, 1978-1982 yıllarında görev yaptığı Fransa'da, SIPA Press'de foto muhabiri olarak çalıştı. 1982-1984 yıllarında İngiltere'de çalışan Dekeerle, 1991-1997 döneminde ise Rusya'da Sygma ajansı foto muhabirliği ve büro şefi olarak görevde bulundu.

1997-1999 yıllarında ABD'de Beyaz Saray'da muhabir olarak çalıştı.

-Michel Scotto-

Michel Scotto, Agence France-Presse'te Fotoğraf Dağıtım ve Geliştirme Direktörü olarak görev yapıyor.

Kariyerine 1970'li yılların ortalarında freelancer olarak başlayan Scotto, 1979 yılında AP'ye girdi. Daha sonra 1983 yılında AFP'ye geçen Scotto, 1984 yılında ajansın uluslararası fotoğraf servisinin başlatılması projesinde yer aldı.1989-1994 yıllarında Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'dan sorumlu baş editörlük görevini yürüttükten sonra 1994'te Asya-Pasifik bölgesi Fotoğraf Müdürü olarak Hong Kong'da göreve başladı.

-Yuri Kozirev-

Noor ajansı üyesi olan Rus foto muhabiri Yuri Kozirev, 25 yılıdan beri dünyadaki en önemli çatışma alanlarında görev yapıyor. Sovyet Birliği'nin çöküş sürecini izledikten sora Afganistan, Çeçenistan'da çalışan Kozirev, beş yıl boyunca Time dergisinin foto muhabiri olarak Bağdat'da görev yaptı.

World Press, İCP İnfinity Award for Photojournalism, Visa d'Or ve Frontline Clup Award ödüllerinin sahibi olan Kozirev'in fotoğrafları, dünyanın çeşitli yerlerinde sergileniyor.

-Guillaume Herbaut-

Fransız fotoğrafçı Guillaume Herbaut, 2009 ve 2012 yıllarında "World Press Photo" yarışmasında ödül kazandı.

Herbaut'un "Tchernobylsty" adlı eseri, 2001 yılında Kodak Eleştirmenler Ödülü'nü aldı.

2004 yılında Lucien Herve ödülünü kazanan sanatçı, çalışmalarında büyük çaplı insanlık  trajedilerini göstermeye devam ediyor.

Herbaut'un çalışmaları 2005'te Paris'teki Jeu de Paume Müzesi'nde, 2007 yılında "la Maison Rouge" ve Foto Espana'da, 2008 yılında da New York'taki Silverstein galerisinde sergilendi. 2011'de Çernobil konulu eseriyle Niepce Ödülü'nü kazanan Herbaut, la Zone isimli web belgeseli ile de France 24/ RFI ödülüne layık görüldü.

-Patrick Chauvel-

Fransa doğumlu Patrick Chauvel, gençlik yıllarından beri bağımsız savaş muhabiri olarak görev yapıyor. Henüz 17 yaşındayken Vietnam Savaşını takip etti. Altı Gün Savaşları da dahil olmak üzere, dünya genelinde 20'den fazla çatışma bölgesinde görevde bulunan Chauvel, İrlanda ve Lübnan'daki görevleri sırasında yaralandı. Antoine Novat ile 1989 yılında savaş muhabirlerinin yaşamları üzerine "Rapporteurs de guerre'" adlı bir film çeken Chauvel, Birinci Çeçenistan savaşındaki çalışmaları ile World Press ödülüne layık görüldü.

Chauvel, Bosna savaşında ve ABD'nin Somali'ye yönelik askeri operasyonlarında da savaş muhabiri olarak görevde bulundu.

-Ahmet Sel-

Anadolu Ajansı Görsel Haberler Yayın Yönetmeni olan Ahmet Sel, 1981'den itibaren Fransa'da çeşitli televizyon ve fotoğraf ajanslarında çalıştı. 1990-2000 yıllarında Rusya'da bulunan Sel, Moskova'da foto muhabiri ve Sipa Press büro şefi  olarak görev yaptı. Sel, 2005-2006 döneminde ise Paris'te Sipa Press'de Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı.

Sel'in dört fotoğraf kitabı bulunmaktadır: "Davutpaşa Orta 3", "Gens de Moscou", "Kaboul Portraits posés", " Galop."

-Fırat Çağlayan Yurdakul-

Fırat Çağlayan Yurdakul, Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun oldu. Anadolu Ajansı'nın fotoğraf editörü görevini yürütüyor.

1997'de foto muhabirliğine başlayan Yurdakul, 2001 yılından beri çalıştığı Anadolu Ajansı'nda, üç yılı aşkın süredir fotoğraf editörü olarak görev yapıyor. Yurdakul, Endonezya, Libya, Suriye, Afganistan ve Somali'de foto muhabiri olarak görev yaptı.

Yurdakul, Şinhua Haber Ajansı ve BM Gelişme Programı ortaklığında organize edilen "Zoom in-on Poverty" ödülü dahil olmak üzere, haber fotoğrafı kategorisinde pek çok ödül kazandı.

-Başvurular 1 Kasım'da başladı-

Anadolu Ajansı tarafından ilk kez düzenlenecek dünyanın en prestijli fotoğraf yarışmalarından olması planlanan, uluslararası "Istanbul Photo Awards" için başvurular 1 Kasım'da başladı.

Başvurular http://istanbulphotoawards.com adresi üzerinden yapılabilecek ve 31 Ocak 2015'e kadar devam edecek. Ödül töreni Nisan 2015'te İstanbul'da düzenlenecek. Yarışmada haber tekil, haber seri fotoğraf, spor tekil ve spor seri fotoğraf olmak üzere dört kategori ve bir jüri özel ödülü için toplam 58 bin dolar verilecek. Her kategorinin birincileri 8 bin, ikincileri 3 bin, üçüncüleri ise bin 500 doların sahibi olacak.

Istanbul Photo Awards, 1-7 Eylül'de Fransa'da düzenlenen "Visa Pour l'Image Perpignan" haber fotoğrafı festivalinde uluslararası fotoğrafçılara tanıtılmıştı. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiye, yarışma için özel hazırlanan internet sitesi istanbulphotoawards.com ve anadoluimages.com'dan ulaşılabilir. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Istanbul Photo Awards' İçin Uluslararası Jüri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Görür, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.


Advertisement