İstanbul Shopping Fest İndirim ve Etkinlikleriyle Sokağa İniyor - Son Dakika
Güncel

İstanbul Shopping Fest İndirim ve Etkinlikleriyle Sokağa İniyor

İstanbul Shopping Fest 2014 yılında indirim, etkinlik ve eğlence fırsatlarıyla markalaşma yolunda önemli bir adım daha atıyor

05.06.2014 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzenlendiği 2011 yılından bu yana perakende, turizm, gıda, ulaşım, konaklama gibi birden çok sektörü harekete geçiren İstanbul Shopping Fest (İSF) ile alışveriş ve eğlencenin kalbi bir kez daha İstanbul'da atacak. Dopdolu bir programla hedeflediği 1.1 milyon ziyaretçiye ulaşacak olan İstanbul Shopping Fest'in yeniliklerini ve sürprizlerini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı & İSF Platform Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı & İSF İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladı

İstanbul'un tarihi, kültürel değerlerinden aldığı destekle moda ve alışverişte de dünyanın sayılı destinasyonlarından biri haline gelmesi amacıyla 2011 yılından bu yana düzenlenen İstanbul Shopping Fest, bu yıl 7-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İstanbul Ticaret Odası (İTO), Kültür A.Ş., Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ortaklığındaki İcra Kurulu'nun organizasyonuyla hayata geçen İstanbul Shopping Fest'in 2014 yenilikleri ve sürprizleri dün İstanbul Ticaret Odası'nda gerçekleşen basın toplantısıyla duyuruldu.

Bu yıl 7-29 Haziran 2014 tarihleri arasında düzenlenecek dördüncü festival öncesinde yeni etkinliklerinin ve sürprizlerinin açıklandığı basın toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve İSF Platform Başkanı Dr. Kadir Topbaş, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İSF İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi katıldı.

İSF PLATFORM BAŞKANI & İBB BAŞKANI KADİR TOPBAŞ: "İSTANBUL YENİDEN ALIŞVERİŞİN MERKEZİ OLUYOR"

Festivalin geride kalan üç yılda İstanbul'un yakın coğrafya ve komşu ülkeler başta olmak üzere, yabancı tüketiciler tarafından alışverişte referans noktası olarak görülmesine büyük katkıda bulunduğuna dikkati çeken İBB Başkanı & İSF Platform Başkanı Dr. Kadir Topbaş "İstanbul 24 milyonlara ulasan günlük hareketliliğiyle 24 saat yaşayan bir şehir. İstanbul, ekonomik güç olarak ülke özelliği gösteren bir şehir. Dünyayla 24 saat iletişim halinde olan bir şehir ve dünyada bunun başka örneği yok. Kapalıçarşı yüzlerce yıl önce alışveriş konusunda dünyanın en etkili noktasıydı. Bu etki tekrar harekete geçiyor ve alışverişin merkezi yeniden İstanbul oluyor. İstanbul'da ulaşımdan altyapıya pek çok yatırım yapıldı, bunlar kentin dünyadaki algısını değiştiriyor. İstanbul cazibe ve turizm merkezi haline geldi. İstanbul'a 4 saatlik uçuş mesafesinde trilyonluk bir ekonomi dönmekte. Bu çok önemli bir güç. Türkiye inşaat basta olmak üzere her sektörde dünyada söz sahibi ve yıldız haline geliyor. İSF'nin şehre önemli bir hareketlilik getireceğine inanıyoruz. Hem eğlence hem alışverişi beraber sunuyor. İş dünyası, perakendeciler bu katkının farkında ve ellerinden geleni yaptılar" diye konuştu.

"FESTİVAL DÜNYADA ÖNE ÇIKACAK"

İstanbul Shopping Fest için tüm kurum ve kuruluşların destek verdiğini belirten Topbaş, "Biz yerel ekip olarak her turlu desteği vereceğimizi ifade ettik. Kente fayda esastır. Şehirlerin birbirleriyle yarıştığı bir dünyada İstanbul'un öne çıkarmak için elimizden ne geliyorsa yaparız. İstanbul Shopping Fest'in dördüncüsü farklılık getirecek, etkinliği gelecek yıllarda çok daha önemli yerlere taşıyacaktır. Dünya çapında gerçekleşen alışveriş festivallerinin arasında İstanbul Shopping Fest öne çıkan bir etkinlik olacaktır" şeklinde konuştu.

İSF İCRA KURULU BAŞKANI & İTO BAŞKANI İBRAHİM ÇAĞLAR: "FESTİVAL İSTANBUL MARKASINI KÜRESEL ÖLÇEĞE TAŞIYACAK"

İTO Başkanı ve İstanbul Shopping Fest İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar ise İstanbul Shopping Fest etkinliklerine dikkati çektiği konuşmasında "İstanbul Shopping Fest'i sadece bir alışveriş festivali olarak görmemek gerekir. Pek çok amaca hizmet eden festival perakende, gıda, turizm gibi sektörleri harekete geçirecek ve üretici ile tüketiciyi buluşturacaktır. Festival İstanbul markasını küresel ölçeğe taşımak için önemli adımlardan biridir. Bu yıl İSF enerjisinin daha geniş bir alana yayılması hedeflendi" diyerek etkinlikleri şu sözlerle anlattı:

EFSANE İNDİRİMLER VE ETKİNLİKLER İSTANBUL SHOPPING FEST'TE

"İstanbul Shopping Fest 2014, 6 Haziran gecesi Ortaköy Meydanı'nda, hem İstanbulluları hem de İstanbul'u ziyaret eden konukları şaşırtacak eşsiz bir gösteriyle açılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle yabancı şov grupları sahne alacak.

Açılış partisi ise 7 Haziran tarihinde Mall Of İstanbul'da gerçekleşecek. Açılış gecesine özel olarak gece yarısına (24.00) kadar açık olacak Mall Of İstanbul'da Ajda Pekkan konser verecek ve efsane indirimler gerçekleştirilecek. Marka sahipleri ürünlerini kendileri satacaklar. Efsane indirimler kapsamında 1 TL'ye ayakkabı almak bile mümkün olacak.

9 Haziran tarihinde ise Mahmutpaşa, Nuriosmaniye, Kapalıçarşı esnaf derneklerinin düzenleyeceği 'İstanbul'da Tarihi Alışveriş' konseptli bir davet gerçekleştirilecek.

Festival boyunca belirli ürünlerde indirim fırsatları tüketiciyle buluşacak. 12 Haziran 2014 tarihinde İstanbul genelindeki tüm kuyum ve mücevherat markalarının katılacağı 'Altın Günü'yle mücevherde, yerli-yabancı turiste büyük indirim fırsatları sunulacak.

Katılımcı AVM'lerde düzenlenecek olan İSF'nin konsept indirim günleri kapsamında, 8 Haziran'da Jean Günü, 14 Haziran'da Evini Güzelleştir Günü, 15 Haziran'da Teknoloji Günü, 16 Haziran'da Yeme-İçme Günü, 21 Haziran'da Çanta ve Ayakkabı Günü, 22 Haziran'da Kozmetik Kişisel Bakım Günü ile çok özel fiyat avantajları sunulacak. 16 Haziran Yeme İçme Günü'nde TURYİD üyesi restoranların bir kısmında yemekler yüzde 50 indirimli olacak.

Satışlarının yüzde 90'ı yurtdışı ihracat olan Osmanbey tekstil pazarı, ilk kez festival kapsamında 'Osmanbey Weekend' etkinliği ile İSF'ye özel, perakende satış yapacak. Yine ihracatın önemli bir pazarı olan Laleli hafta sonlarında perakende alışveriş yapacak.

İstanbul Shopping Fest kapanış partisi ise 27 Haziran tarihinde Vialand'de yine efsane indirimler ve çeşitli etkinliklerle gerçekleşecek. İSF, Vialand'de sürpriz isimlerin podyuma çıkacağı renkli bir defile ve yine markaların yapacağı efsane indirimlerle son bulacak"

HEDEF 10 MİLYAR CİRO, 1.1 MİLYON ZİYARETÇİ

Festivalin her geçen yıl büyüyen ticari hacmine dikkati çeken Çağlar, "2013 yılında festival kapsamında yaklaşık 958 bin yabancı ziyaretçi ağırlandı. Alışveriş cirosunda yüzde 10 artış gerçekleşti. Bu yıl toplam cironun 10 milyar TL'nin, turist sayısının ise 1 milyon 100 bini aşmasını hedefleniyor. İnanıyorum ki yenilenen platform yapısı ve medyanın katkısıyla güzel bir organizasyona imza atacağız" diyerek sözlerine son verdi.

BAŞKANLAR FESTİVAL SİFTAHINI EMİNÖNÜ'NDE YAPTI

Basın toplantısının ardından İstanbul Shopping Fest İcra Kurulu üyeleri, İstanbul Shopping Fest'e özel olarak tasarlanan önlükleri giyerek esnafı dolaştı. Eminönü'ndeki ayakkabı boyacısıyla sohbet eden İSF Platform Başkanı & İBB Başkanı Dr Kadir Topbaş, ayakkabısını boyattı. Başkanlar ardından Eminönü'nde halka mısır ve simit dağıttı. Mısır Çarşısı esnafı ile festival heyecanını yaşayan İstanbul Shopping Fest İcra Kurulu Üyeleri burada da halka lokum dağıttı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstanbul Shopping Fest İndirim ve Etkinlikleriyle Sokağa İniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement