İstanbul Shopping Fest Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

İstanbul Shopping Fest Tanıtıldı

İstanbul Shopping Fest Tanıtıldı

28 Haziran tarihleri arasında beşincisi düzenlenecek olan İstanbul Shopping Fest'in tanıtım toplantısı İstanbul Ticaret Odası'nda düzenlendi.

08.05.2015 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28 Haziran tarihleri arasında beşincisi düzenlenecek olan İstanbul Shopping Fest'in tanıtım toplantısı İstanbul Ticaret Odası'nda düzenlendi.

İstanbul Shopping Fest (İSF), İSF Platform Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSF İcra Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar'ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı. İstanbul Ticaret Odası'nın Eminönü'ndeki binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Topbaş, İstanbul'un marka değerini yükseltmek için var güçleri ile çalıştıklarını ve Shopping Fest'de İstanbul'un bu alandaki gücüne güç kattığını belirterek, "Shopping Fest'te geçen yıl, 23 günde 10 milyarı lirayı aşan bir ciroya ulaşıldı. Bu yıl niçin 15 Milyarı yakalayamasın? Niçin 20 milyarları lirayı yakalayamasın? Yakalayabiliriz..." değerlendirmesinde bulundu.

"İSTANBUL'UN ODAK ŞEHİR OLMAK NOKTASINDA ÖZELLİKLERİ VAR"

Topbaş, artık şehirlerin yarıştığı bir dönemden odak şehirler dönemine geçildiğini belirterek, "Öyle bir şehir düşünün ki orada olmak istiyorsunuz ve oradaysanız mutluluk duyuyorsunuz. İş dünyası orada kendisine bir merkez kurmak istiyor. Dünyayı o odak şehirden yönetmek istiyor. İşte İstanbul'un odak şehir olmak noktasında özellikleri var. Sabah kalktığınızda Tokyo borsası kapanmadan görebiliyorsanız, akşam mesai bitmeden de New York borsasını takip edebiliyorsanız, dünya ekonomisini bu kadar etkin şekilde takip edecek başka bir lokasyon bulamazsınız" diye konuştu.

"İSLAM ALEMİNDEN BAZI İNSANLARIN RAMAZANI İSTANBUL'DA GEÇİRMEYİ TERCİH ETTİKLERİNİ GÖRDÜK"

Bu yıl Shopping Fest'in Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle, inanç turizminden dolayı daha çok etkili olacağına işaret eden Topbaş, "İslam aleminden bazı insanların Ramazan'ı İstanbul'da geçirmeyi tercih ettiklerini gördük" diye konuştu. Kadir Topbaş, bazı yatırımların rakamsal olarak büyük görüldüğünü ancak yatırımların geriye dönüşünün uzun vadede önemli katkılar sunduğunu dile getirerek, "Bu yıl İstanbul'da 30 milyon lale soğanı dikilmişti. Harcadığımız para ise 4 milyon 740 bin lira civarında. Bu bizim hizmet sektörümüze yani BELTUR ve sosyal tesislere 10 gün içerisinde birkaç katıyla geri döndü. Bir noktada ne ekersen onu biçiyorsun" dedi.

6-28 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞECEK

İstanbul Shopping Fest'in tanıtım toplantısına ayrıca İSF Yönetim Kurulu ve İSF'ye katkı sağlayan kurum ve kuruluşların temsilcileri de katıldı. Verilen bilgiye göre, alışveriş ayrıcalıklarının yanı sıra İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginliklerini de ön plana çıkaracak festival, 6-28 Haziran tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

BİR EV VE BİR ARABA SHOPPING FEST'TEN

İstanbul Shopping Fest (ISF) kapsamında, 23 gün süresince kredi kartı ya da banka kartıyla yapılan 50 TL'lik her alışveriş, çekilişe bir katılım hakkı sağlayacak. Kampanyada katılımcılara EgeYapı Group bir ev ve bir Mercedes Vito hediye edilecek. Festival süresince devam edecek kampanyanın talihliler İSF'nin sonunda noter huzurunda yapılacak çekilişle sahiplerini bulacak. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul Shopping Fest Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement