İstanbul Sözleşmesi İçin İlk Toplantı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

İstanbul Sözleşmesi İçin İlk Toplantı Yapıldı

İstanbul Sözleşmesi İçin İlk Toplantı Yapıldı

Kadına yönelik şiddetle mücadelede atılan önemli adımlardan biri olan İstanbul Sözleşmesi'nin yürürlüğe girmesinin ardından, bakanlıklararası işbirliği ve koordinasyon toplantısı yapıldı.

21.08.2014 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadına yönelik şiddetle mücadelede atılan önemli adımlardan biri olan ve yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin bakanlıklararası işbirliği ve koordinasyon toplantısı yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Avrupa Konseyi Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, diğer adıyla İstanbul Sözleşmesi'ne Türkiye'nin taraf olduğu, sözleşmenin 1 Ağustos 2014'te yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

Sözleşmeye ilişkin ilgili Bakanlıkların yükümlülüklerini değerlendirmek ve söz konusu yükümlülüklerin yerine getirilmesi için gereken işbirliği ortamını tesis etmek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında toplantı düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Afşar Çelik'in başkanlık ettiği toplantıya, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cafer Ergen, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erdoğan İşcan, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aziz Yıldırım, Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Genç Osman Yarayışlı, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik'in yanı sıra ilgili Bakanlıkların üst düzey temsilcileri katıldı.

Toplantıda Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünce, İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin genel bir bilgilendirme yapılırken, tüm kamu kurum ve kuruluşlar tarafından bugüne dek yapılan mevcut çalışmalarla, sözleşme yükümlülükleri doğrultusunda yapılması gereken çalışmalara ilişkin sunum gerçekleştirildi.

İlerleyen süreçte ilgili bakanlıklarda birer koordinasyon birimi belirlenecek. Sözleşme hükümleri kapsamında işbirliği ve eşgüdüm içerisinde çalışmalar yapılacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Sözleşmesi İçin İlk Toplantı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement