İstanbul Trafiğini Rahatlatacak Proje - Son Dakika
Güncel

İstanbul Trafiğini Rahatlatacak Proje

İstanbul Trafiğini Rahatlatacak Proje

Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapımına başlanan 2 yeni yol, D-100 Karayolu ve Hadımköy gişeleri arasındaki trafik yoğunluğunu yüzde 30 oranında azaltacak.

31.08.2015 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapımına başlanan 2 yeni yol, D-100 Karayolu ve Hadımköy gişeleri arasındaki trafik yoğunluğunu yüzde 30 oranında azaltacak.

Büyükçekmece Belediyesi, her geçen gün artan yerleşim merkezleri, okullar ve aynı zamanda da bir sanayi bölgesi olan Hadımköy'ün trafik sorununa neşter atıyor. Bu amaçla aynı anda iki yol yapımına başlayan Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, 24 metre genişliğinde ve toplam 7 kilometre uzunluğundaki yolları bu yıl içinde tamamlayacak. Ayrıca her iki yolun gidiş ve dönüş istikametlerine özel bisiklet yolları da yapılıyor. Bu yıl içinde tamamlanarak hizmete açılacak olan yollar bölgedeki yerleşim merkezilerinde ikamet eden vatandaşlar ve bu bölgede çalışanlar açısından da daha hızlı ve güvenli bir ulaşım imkanı sağlayacak.

"HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR"

Büyükçekmece Belediyesi ekipleri bölgedeki çalışmalarına hız verirken, çalışmaları sık sık yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Hadımköy trafiğinin her geçen gün daha da yoğunlaştığına dikkat çekerek, "Bu iki yol tamamlandığında Büyükçekmece'den Hadımköy gişelerine olan mesafe 4,5 kilometre yakınlaşacaktı. Bölgede çalışan, ikamet eden ve okullarına giden öğrenciler açısından büyük kolaylık ve rahatlık sağlayacaktır. 2015 yılı yatırımına dahil ettiğimiz bu yollar bölge açısından hayati önem taşımaktadır. Her iki yolun faaliyete geçmesinin ardından paralel bir yol ile bu bölgenin ulaşım ağını tamamlamış olacağız. Böylelikle Hadımköy trafiğinde yüzde 30 oranında bir rahatlama olacaktır" dedi.

"ÖZEL BİSİKLET YOLLARI YAPIYORUZ"

Yolların büyüklük ve genişlik itibariyle Büyükşehir Belediyesi kapsamında olması gerektiğine de vurgu yapan Başkan Akgün, "Büyükşehirin yoğunluğunu bildiğimiz için Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş ile konuyu görüştüm. İki yolu biz yapıp asfaltlanmaya hazır hale getiriyoruz. Büyükçekmece Belediyesi olarak yolların altyapısını, çevre düzenlemesini ve aydınlatmasını yapacağız. Asfaltlama işleri de Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yapılacak. Ayrıca bu her iki yoldan Büyükçekmece merkezine bisiklet ile gidip gelinebilecek özel bisiklet yolu da yapıyoruz" diye konuştu.

YOLLAR NEREDEN GEÇECEK?

Yollardan bir tanesi, Alkent Mahallesi ile Demir La Vida Yaşam Merkezi arasından geçecek. Tulipa Villaları ve Göl Malikaneleri'nin önünden geçecek olan yol, Büyükçekmece Atatürk Spor Kompleksi yanından Büyükçekmece merkeze bağlanacak.

Diğer yol ise, Çakmaklı Mahallesi, Pelican Hill önünden başlayıp Alman Liseliler Vakfı ve MEV Koleji önünden geçerek Büyükçekmece merkeze bağlanacak. Yollar eski Jandarma Komutanlığı önünden E-5 karayoluna bağlanacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul Trafiğini Rahatlatacak Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement