İstanbul TV Forum ve Fuarı'nda "Muhteşem" Buluşma - Son Dakika
Güncel

İstanbul TV Forum ve Fuarı'nda "Muhteşem" Buluşma

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği öncülüğünde gerçekleştirilen iTVF 2014, İstanbul TV Forum ve Fuarı, ikinci yılında da büyük buluşmalara ev sahipliği yapıyor.

12.06.2014 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yayıncılık endüstrisinin yerli ve yabancı yüzlerce kurumunun yanı sıra binlerce profesyonelini bir araya getiren İstanbul TV Forum ve Fuarı (iTVF) milyonlarca hayran kitlesine sahip Türk dizilerinin yapımcı, senarist ve popüler oyuncularını ağırlıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in katılımı ile bugün kapılarını açan organizasyonda Muhteşem Yüzyıl'ın Türkiye'deki ve dünyadaki başarısı katılımcılarla paylaşıldı.

Türkiye'nin ilk, bölgenin ise en büyük organizasyonunda Muhteşem Yüzyıl'ın başarısını TIMS Production sahibi Timur Savcı, Global Agency CEO'su İzzet Pinto ve dizinin Taşlıcalı Yahya'sı Serkan Altunorak dünyayı fetheden Muhteşem Yüzyıl'ın etkileyici hikayesini ve gelecek projelerini anlattı.

Yayıncılık endüstrisinin yerli ve yabancı yüzlerce kurumunun yanı sıra binlerce profesyonelini bir araya getiren iTVF 2014, 70 ülkeden 4 bini aşkın katılımcıyı ağırlayacak. İçerikten teknolojiye kadar bölgenin bu en büyük televizyon dünyası organizasyonunda Türk dizilerinin yapımcı, senarist ve popüler oyuncuları da yer alacak. Dünyada 400 milyon kişi tarafından büyük ilgiyle takip edilen ve izleyicilerin beğenisini kazanan Türk dizilerinin yükselişi, bu kez iTVF 2014'te sahne alacak.

MUHTEŞEM YÜZYIL'IN MUHTEŞEM BAŞARI HİKAYESİ
TV Market, Yayıncılık Teknolojileri Fuarı ve Forum olmak üzere üç ayrı kategoride gerçekleştirilecek olan iTVF 2014'ün açılış gününde reyting rekortmeni Muhteşem Yüzyıl dizisinin dünyadaki başarılı yükselişi, yapımcıları ve oyuncuların katılımı ile ziyaretçilerle paylaşıldı. Organizasyonun ilk günü düzenlenen oturuma TIMS Production'ın sahibi Timur Savcı, Global Agency'nin CEO'su İzzet Pinto, TIMS Production'dan Selin Arat ve dizinin Taşlıcalı Yahya'sı Serkan Altunorak dünyayı fetheden Muhteşem Yüzyıl'ın etkileyici hikayesini katılımcılarla paylaştı.

"MÜZE VE FİLM HAZIRLIĞINDAYIZ"
Oturumun açılış konuşmasında Muhteşem Yüzyıl'ın dünyadaki başarısını başından beri tahmin ettiğini belirten Tims Prodüksiyon'un kurucusu Timur Savcı, Cannes'da ilk defa bir dizinin lansmanının gerçekleştiğini söyledi. Savcı sözlerini şöyle sürdürdü; "Muhteşem Yüzyıl'a bitti gözüyle bakmıyorum. 1 Kasım 2014'te Muhteşem Yüzyıl dünyasının içine girebileceğimiz bir müze hazırlığı içindeyiz. Öte yandan Ağustos ayında Muhteşem Yüzyıl'ın film çekimlerine başlayacağız".

"YILSONU HEDEFİMİZ 60 ÜLKE"
Oturumda 55 ülkede 300 milyon izleyiciye ulaşan Muhteşem Yüzyıl'ın yayınlandığı her ülkede ratinglerde bir numara olduğunu belirten Global Agency Ceo'su İzzet Pinto; "Kısa süre önce Muhteşem Yüzyıl ile Amerika pazarına girdik. Afrika'da da dizinin yayınlanması için büyük istek var. Yılsonuna kadar 60 ülkeye ulaşmayı ve Muhteşem Yüzyıl ile dünyayı fethetmeye devam etmeyi hedefliyoruz" açıklamasını yaptı. Toplantıda mizahtaki çeviri sıkıntıları nedeni ile komedi dizilerinin ihracı konusunda Muhteşem Yüzyıl ve benzeri dizilerde olduğu gibi hızlı yol alınamadığına da değinen İzzet Pinto, "Muhteşem Yüzyıl ve benzeri büyük drama yapımlar yurtdışında içerikleri ile daha fazla ilgi görüyor. Özellikle bu ilginin Ortadoğu'da daha da yüksek olduğunu söyleyebilirim. Bu ilginin o bölgedeki izleyicilerin hayal ettikleri dünyayı sunmamızın da payı büyük" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstanbul TV Forum ve Fuarı'nda 'Muhteşem' Buluşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement