İstanbul, Kargo Hubı Olacak - Son Dakika
Güncel

İstanbul, Kargo Hubı Olacak

İstanbul, Kargo Hubı Olacak

THY Yönetim Kurulu Başkanı, THY'nin kargo alanında büyük değişimlere imza attığını ve İstanbul'u bir kargo hubı yapmak için ciddi çalışmalar yapıldığını açıkladı.

25.08.2014 15:11  Güncelleme: 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Turkish Cargo'nun gelirlerinin, THY ailesi içinde ciddi bir orana ulaştığını belirterek, "Yolcu hubının yanında İstanbul'u bir kargo hubı yapma noktasında ciddi çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Hamdi Topçu, "Turkish Cargo Magazine" dergisinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada,  THY'nin son 10 yılda hem yolcu hem de kargo tarafından büyük değişimlere imza attığını dile getirerek, 2003 yılında THY'nin kargo uçağı yokken bugün her biri 66 ton taşıyan 9 kargo uçağının bulunduğuna işaret etti.

Bugün itibariyle kargo gelirlerinde 1 milyar dolara yaklaşan bir ciroya ulaştıklarını aktaran Topçu, THY'nin 2003 yılında toplam cirosunun 1,2 milyar dolar olduğu dikkate alındığında bu cironun ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığını ifade etti.

THY'nin 263 noktaya ve 108 ülkeye sefer yaptığına değinen Topçu, "En önemlisi de 40'ın üzerinde geniş gövde ile bu operasyonları sürdürüyoruz. Her bir uçak altında 8 ile 30 ton arası değişen bir kapasite arzediyoruz. Sadece kargo uçaklarımızda değil, uçak altı kargoda da yüksek kapasitelerimiz var. Kargomuz, son 10 yılda ortalama yüzde 25 büyüdü. Önümüzdeki günlerde başlayacağımız yeni destinasyonlarla beraber 47 noktaya tarifeli sefer düzenlemiş olacağız. Kargo, THY ailesi içinde, gelirlerimiz içinde ciddi bir orana ulaştı" değerlendirmesinde bulundu.

Topçu, Türkiye'nin önemli bir jeopolitik noktada bulunduğuna işaret ederek, yolcu sayısını artırıp "yolcu hubı" yapmanın yanında İstanbul'u bir "kargo hubı" yapma noktasında da ciddi çalışmaları olduğunu söyledi.

Hamdi Topçu, "Önümüzdeki yıllarda kargomuzun kapasitesini uzun menzilde de artırma yolunda, 747-800 uçakları olabilir, 777 uçakları olabilir, bu konuda da 'Uçak filomuza yeni uçaklar katabilir miyiz?' diye fizibilite çalışmalarımız devam ediyor" açıklamasını yaptı.

"Modern kargo taşımacılığının bütün unsurları ihtiva edilecek"

Gelecek aylarda ve 2015'in ilk çeyreğinde yeni hatlar açmalarıyla birlikte kargo seferleri yaptıkları ülke ve destinasyon sayısının da artacağını dile getiren Topçu, şunları kaydetti:

"Bugün 47 nokta olarak devam ettiğimiz ve 1 milyar dolara ulaşacağımız ciroda, THY bunun altyapısını yapma noktasında ciddi adımlar atıyor. Atatürk Havalimanı'nda sıkışan ve sağlıksız şartlarda hizmet veren kargo binamızın yerine 60 bin metrekarelik bir kargo binasını 15-20 gün içinde THY'nin hizmetine almış olacağız. Daha önce de 10 bin 500 metreyi hizmete almıştık. Bu kapasiteyle birlikte sadece Atatürk Havalimanı'nda 70 bin metrekare bir alanda bu hizmeti vermeye çalışacağız. Bu da kargoya yaptığımız önemli yatırımlardan biriydi. Kargoya yaptığımız yatırımlar sadece fiziki alanların geliştirilmesi değil. Aynı zamanda teknoloji altyapısında da ciddi yatırımlar yaptık. Bu yatırımlar hep beraber hayata geçince THY kargo bölümü modern bir kargo taşımacılığının bütün unsurlarını ihtiva edecek."

Topçu, lansmanı yapılan "Turkish Cargo Magazine" dergisinin dünya kargo pazarı ve Türkiye kargo piyasasındaki gelişmeler ile Turkish Cargo'daki yenilikler hakkında bilgi vereceğini belirterek, "Hedefimiz THY kargo departmanı daha iyi tanıtmak ve kargoda son yıllarda aldığımız yolu paylaşmak" dedi.

Turkish Cargo Başkanı Ali Türk ise Turkish Cargo'nun THY'nin önemli yatırımlar yaptığı markalardan biri olduğunu vurgulayarak, tesis ve teknoloji yatırımlarıyla Turkish Cargo'nun önemli altyapı ihtiyaçlarının sürdürülebilir bir şekilde karşılanmasının sağlandığını söyledi.

Turkish Cargo'nun pazar payını artırmayı ve marka farkındalığını yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Türk, Turkish Cargo Magazine dergisinin çalışanları, müşterileri ve diğer paydaşlarıyla iletişimlerini artırmasını öngördüklerini ifade etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul, Kargo Hubı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement