İstanbul Üçüncü Kez Kadir Topbaş'a Emanet - Son Dakika
Güncel

İstanbul Üçüncü Kez Kadir Topbaş'a Emanet

İstanbul'da CHP ve AK Parti arasında yaşanan seçim yarışının kazananı Kadir Topbaş oldu.

31.03.2014 07:04  Güncelleme: 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'deki toplam seçmen sayısının 5'te 1'ine sahip olan İstanbul'da hem büyükşehir belediye başkanlığı hem de ilçelerdeki belediye başkanlık yarışı nefes nefese geçti. Seçim sonuçlarının ilk açıklanmaya başladığı dakikalarda büyükşehirde CHP'nin adayı Mustafa Sarıgül ile Ak Parti'nin adayı Kadir Topbaş başa baş gitti.

İSTANBUL'DA 3. TOPBAŞ DÖNEMİ

On milyon seçmenli İstanbul'da sandıklar açıldıkça başa baş bir yarış yaşandı. Ardından öne geçen Kadir Topbaş oyların %47,84'ünü alarak yarışı kazandı. Sarıgül ise oyların %40,18'ini aldı. Topbaş üç kez üst üste İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanarak bir ilki başardı. Topbaş, 2019 yılına kadar toplam 15 yıl İstanbul’u yöneten kişi olarak tarihe adını yazdıracak.

TOPBAŞ: KAZANAN İSTANBUL

CHP adayı Mustafa Sarıgül'e üstünlük sağlayan Topbaş gece yarısından sonra yaptığı konuşmada " AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Topbaş, "Bir demokrasi yarışını daha geride bıraktık. Kazanan demokrasi, kazanan İstanbul, kazanan Türkiye... Hayırlı olsun" dedi.

SARIGÜL FARK YARATAMADI

Kadir Topbaş 4 milyon CHP adayı Mustafa Sarıgül ise oyların yüzde 40'ına denk gelen 3 milyon 382 bin 478 oy aldı. Kadir Topbaş'ın aksine Mustafa Sarıgül'ün açıklama yapmaması dikkatlerden kaçmadı. 2009 seçimlerindeki Kemal Kılıçdaroğlu rüzgarına benzer bir rüzgar yaratan Sarıgül de CHP'ye çare olamadı. Çünkü Topbaş hem Kılıçdaroğlu hem de Sarıgül'e 500 bin oy fark atarak seçim kazanmış oldu. 

KILIÇDAROĞLU'NA DA FARK ATMIŞTI

İstanbul'da 2009 yılında 8.8 milyon kayıtlı seçmenden 7.1 milyonu oy kullanmış ve AK Parti adayı Kadir Topbaş oyların yüzde 44.3'ü 3 milyon 83 bin oy alarak seçimi kazanırken, CHP'nin adayı olan bugünkü genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu oyların yüzde 37'sini 2 milyon 578 bin oy almıştı.









İstanbul Üçüncü Kez Kadir Topbaş\'a Emanet
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İstanbul Üçüncü Kez Kadir Topbaş'a Emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • sizin olsun: ey vatan hainleri..... her türlü yalan dolan iftira beddua şer oluşumlarınız vatan millet devlet ve milli irade düşmanlığınız sizin olsun.. aldınızmı cevabınızı.. pensilvanyalı gördünmü sonuçları.. chp gördünmü sonuçları.. mhp gördünmü sonuçları.. hala kemalle devlet o koltuklarında utanmadan orurabileceklerse diyecek birşey yok.. ama bunlar oturur.. bunların derdi vatana millete hizmet değil koltuk sevdası koltuk başka birşey değil.. yüce rabbim tüm şer birleşmelerini boşa çıkarmıştır.. eee atla eşekten ancak kısır bir katır doğar bu doğada bile kanundur.. milli iradeyi görünce hala kuduranlar var bütün gece tüm kanalları gezdim.. sadece güldüm ve gülümsedim.. durmak yok yola devam bütün vatan hainlerine şer odaklarına rağmen millet okkalı bir osmanlı tokadı vurdu.. helal olsun asil milletim.... 31 5 Yanıtla
  • KAYAADAM: YAKIŞIR SY:KADİR BAŞKAN ÇATLASIN SARIGÜL.OSMANLI TOKATI VURDUN CHP YE. 25 3 Yanıtla
  • ezo: İSTANBUL BİRKEZ DAHA KAZANDI AMA SARIGÜL ÜZÜLMESİN KILIÇDAROĞLUNUN KASETİ HAZIRLANIYORDUR ŞİMDİ KOLTUK HAYIRLI OLSUN 16 2 Yanıtla
  • dyg: Yazıklar olsun bu halka. bu saatten sonra Türkiye nin başına ne gelirse hepsi müstehaktır. 2 14 Yanıtla
  • Dobra Dobra: Helal olsun sana kadir topbaş sarıgülü aleme kepaze ettin hahahahahahahahaha 8 0 Yanıtla
  • TÜRKIYE CUMHURIYETI: Faşistler komünistler çapulcu hainleri Nerdesin 8 0 Yanıtla
  • Halk: İşte bu adalet yerini buldu... 4 1 Yanıtla
  • Şamil: Doğulusu ,batılısı ,kuzeylisi ,güneylisibu seçime katılan ve demokratik tercihlerini kullanan bütün kardeşlerimizi tebrik ediyorum.Bilinmesi gereken bir şey varki burada kazanan canımızdan çok sevdiğimiz ülkemizdir.Elbette birileri kazanacak birileri kaybedecekti.Aslolan halkımızın teveccühünün kimlere olduğuydu.Bunu öğrenmiş olduk.Her kese hayırlı uğurlu olsun.Sayın Sarıgülüde kutluyoruz göstermiş olduğu demokratik yarıştan dolayı.Ankara gibi çirkinliklere asla tevessül etmedi.O bakımdan kendisini kutluyorum.O da başta olmak üzere bütün kazanan ve kazanamayan başkan ve başkan adaylarına hepimiz teşekkür ediyoruz.Sayın Topbaşı çok yoğun bir mesai bekliyor.Kendisinide tebrik ediyorum.Sağlıklar sıhhatler diliyorum.... 3 0 Yanıtla

Advertisement