İstanbul'un En Uç Mahallesinde 3 Bin Kişi İftar Heyecanı Yaşadı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'un En Uç Mahallesinde 3 Bin Kişi İftar Heyecanı Yaşadı

İstanbul\'un En Uç Mahallesinde 3 Bin Kişi İftar Heyecanı Yaşadı

Tuzlalı 3 bin vatandaş, İstanbul’un en uç mahallesinde iftar yapma heyecanını yaşadı.

29.06.2014 23:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tuzlalı 3 bin vatandaş, İstanbul'un en uç mahallesinde iftar yapma heyecanını yaşadı. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, "İlk sokak iftarımızı buradan başlayarak İstanbul'umuzun ve Tuzla'mızın merkezlerine doğru devam edeceğiz" dedi.

Tuzla Belediyesi, Ramazan ayının ilk sokak iftarını İstanbul Anadolu Yakası'nın en uç mahallesi olarak kabul edilen Mimarsinan Mahallesi'nde kurdu. Aynı mahallede oturan komşular, 3 bin kişilik iftar sofralarında Ramazan'ın bereketini hep birlikte paylaştı. Alana gelerek sofralarda oturan büyük, küçük herkesle tokalaşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, hem iftar öncesi hem de iftar sonrası sokaklarda güzel bir manevi iklim oluşturmaya çalıştıklarını söyleyerek, "Bütün mahalledeki herkesin sofrayı paylaşmasını ve özellikle de aynı anneden, babadan değil de aynı sofrayı paylaşanların da kardeş olduğunu göstermek istedik" dedi.

Mahallenin çok özel olduğunu belirten Yazıcı, "İstanbul'un en uç mahallesindeyiz. Hemen az ilerisi Kocaeli'dir. Bu yüzden biz de ilk sokak iftarımızı Mimarsinan Mahallesi'nden başlayarak İstanbul'umuzun ve Tuzla'mızın merkezine doğru devam edeceğiz inşallah" ifadelerini kullandı.

Çocukları, torunları ve komşularıyla birlikte kurulan sofralarda bekleyen 70 yaşındaki İsmail Harkanet, "40 senedir İstanbul'dayım. Daha önceleri böyle sokak iftarları yoktu. Ancak evlerimizde büyüklerimizin yaptığı gibi sofralarımızı kuruyorduk" diye konuştu.

Arkadaşlarıyla birlikte ezanın okunmasını bekleyen minik Ayşe Filiz Türkan ise, 2 gün önce oynadığı sokakta şimdi orucunu açmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Akşam ezanının okunmasının ardından 3 bin kişi aynı anda oruçlarını açtı. Vatandaşlarla birlikte orucunu açan Başkan Yazıcı, birlik ve beraberliğin devamlı sürmesi temennisinde bulundu.

ÇOCUKLAR DA MAHALLELERİNDE EĞLENDİ

İftar telaşının ardından ise Hacivat ve Karagöz ile illüzyonist gösterilerinden oluşan Ramazan eğlenceleri düzenlendi. Birbirinden renkli oyunların oynandığı eğlenceli etkinlikte; büyük, küçük herkes sokaklarında Ramazan ayının coşkusunu yaşadı. Kendi sokaklarında hiç bu kadar eğlenmediğini söyleyen çocuklar, diğer bir Ramazan'ı iple çektiklerini belirtti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'un En Uç Mahallesinde 3 Bin Kişi İftar Heyecanı Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement