İstanbul'un Fethi'nin 563. Yıldönümü Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

İstanbul'un Fethi'nin 563. Yıldönümü Kutlamaları

Birlik Vakfı Antalya Şubesi tarafından İstanbul'un Fethi'nin 563. yıldönümü nedeniyle kutlama programı yapıldı.

30.05.2016 20:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birlik Vakfı Antalya Şubesi tarafından İstanbul'un Fethi'nin 563. yıldönümü nedeniyle kutlama programı yapıldı.

Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Antalya Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Tevke, Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi Nasuh Boztepe ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Birlik Vakfı Antalya Şube Başkanı Bekir Asri, İstanbul'un Fethi'nin önemine değinerek, asırlarca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan İstanbul'un birçok milletin ve inancın hayalini süslediğini söyledi.

Asri, "Ancak biz Müslümanlar için bu hayal çok daha kıymetli ve kutsal bir hedefti. Çünkü Peygamber Efendimiz'in (SAV) 'İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur.' Hadisinin yangını sarmıştır gönülleri. Bu müjdeye kavuşmak için şehir defalarca kuşatılmış fakat muvaffak olunamamıştır. Ta ki 1453 senesine kadar" dedi.

Osmanlı Devleti'nin 7. Padişahı Sultan Mehmet'in, çocukluk hayali olan İstanbul'un Fethi'nin Peygamber Efendimizin (SAV) hadisiyle aşka dönüştüğünü ve Sultan Mehmet'in padişah olduktan sonra tek amacının bu olduğunu anlatan Asri, şöyle devam etti:

"1453 yılının şubat ayında büyük bir inançla Edirne'den yola çıkılır ve 29 Mayıs'ta surlara dikilen sancakla bu kutlu hayal gerçeğe dönüşür. İstanbul, karanlıktan aydınlığa, yokluktan varlığa, karmaşadan huzura, en önemlisi İslam'ın hoşgörüsüne kavuşur. ve Fatih Sultan Mehmet ismi tarihe altın harflerle, gönüllere Hz. Peygamber Efendimizin (SAV) kutlu komutanı olarak nakşeder. Biz, çok şanslı bir milletiz. Ne mutlu ki, cesaret ve Allah'a olan bağlılıklarıyla asırları aşan böyle bir ecdadın torunuyuz. İnanıyorum ki, fetih ruhu ve Fatih'in örnek kişiliği gençlerimizde yaşamaya devam edecek, İstanbul her daim İslam'ın şereflendirdiği kutlu bir şehir olarak kalacaktır"

Fethi unutmamak, unutturmamak için gençliğin hafızasının her zaman diri tutulması gerektiğini de belirten Asri, düzenledikleri etkinliğe katkı sağlayan Antalya Valiliği'ne, Kepez Belediyesi'ne ve Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Şiir dinletileri ve mehteran konseriyle devam eden program, Birlik Vakfı Antalya Şubesi'nin düzenlediği "Ecdada Mektup" konulu kompozisiyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'un Fethi'nin 563. Yıldönümü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement