İstanbul'un Fethinin 563. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

İstanbul'un Fethinin 563. Yıl Dönümü

İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü, Merzifon'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

29.05.2016 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü, Merzifon'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, İstanbul'un fethinde gemilerin karadan yürütülmesini canlandırmak amacıyla tekerlekler üzerine yerleştirilen gemiyi yaklaşık 500 metre halatlarla çekerek, Cumhuriyet Meydanı'na getirdi.

Burada düzenlenen program, Karamustafa Paşa Camisi imam hatibi İlyas Dinç tarafından Fetih suresinin okunmasıyla başladı.

Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Koçak, burada yaptığı konuşmada, İstanbul'un fethini gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet ile hocası Akşemseddin, arkadaşları ve fethin gerçekleşmesinde emeği olanlara Allah'tan rahmet diledi.

Onların "cennet bir vatan" bıraktıklarını dile getiren Koçak, yapılamayacakları başarıp, yol gösterdiklerini kaydetti.

Fethin ne olduğunu anlamak ve kavramak için tarihe ve medeniyete bakılması gerektiğini anlatan Koçak, "Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak genç arkadaşlarımızla 15 metre uzunluğunda, 2,5 ton ağırlığındaki gemimizi halatlar yardımıyla şehir merkezimizde omuzlarımızda çekerek fetih ruhunu yaşamaya ve yaşatmaya çalıştık. Bu birlikteliği sağlayan ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim." dedi.

Programda, mehteran takımının gösterisinin ardından İstanbul'un fethi ve terör olaylarında hayatını kaybeden şehitler için dualar edildi, helva dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'un Fethinin 563. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement