İstanbul'un Fethinin 563. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

İstanbul'un Fethinin 563. Yıl Dönümü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dün bir tane parti kongre yapmış.

29.05.2016 20:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dün bir tane parti kongre yapmış. Kongrede ne Türk bayrağı ne İstiklal Marşı var. Bunlar bu milletin evladı olabilir mi? Parlamentonun içerisinde olanlar da gidip orada konuşma yapıyor. Bunların yeri belli. Yapacakları tek şey var, silahları gömecek ve betonlayacaklar, koordinatlarını da verecekler. Olmadı, bu ülkeyi terk edecekler. Başka türlüsü yok." dedi.

İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü kapsamında düzenlenen Fetih Şöleninde Erdoğan, Türkiye'nin çok önemli neticelere ulaştığını ancak hala katedilmesi gereken mesafe olduğunu, sabırla, çok çalışarak Türkiye 2023 hedeflerine ulaştırıldığında bambaşka bir Türkiye'nin doğuşuna şahit olunacağını anlattı.

Bunun için "Yeni Türkiye, yeni anayasa, yeni yönetim sistemi" dediklerini aktaran Erdoğan, hesaplaşmanın tek bir alanda yaşanmadığını, her alanda ciddi mücadele yürütüldüğünü söyledi.

Erdoğan, Türkiye'nin 13 yılda defalarca çok ciddi ekonomik saldırılara maruz kaldığını, 23,5 milyar dolar IMF'e borcu olan bir Türkiye'den, bu borcu sıfırlayan bir Türkiye'ye gelindiğini belirterek, Türkiye'nin artık "Veren el" olduğunu ve daha da iyi noktalara gelineceğini, Türkiye'nin daha da güçleneceğini dile getirdi.

2016'nın yeni bir sıçrama yılı olacağını ifade eden Recep Tayyip Erdoğan, "Bunların çoğu kamuoyu tarafından bilinmiyor. 27,5 milyar dolar Merkez Bankamızın rezervi vardı, şu anda 114 milyar dolar rezervimiz var. Bir ara 136 milyar dolara çıktı. Allah'ın izniyle 165 milyar doları yakalayacağız. Küresel kriz kısmen yansıdı, bunları aşacağız, çok çeşitli tedbirlerle bunları savuşturacağız." dedi.

"Ama bunu yapmamız için rabiamızı halletmemiz lazım. Rabia, bu çok önemli." diyen Erdoğan, alanda bulunanlara, "Biraz yoruldunuz galiba. Yoruldunuz mu? Yorulduysanız bitirelim" diye sorunca, gelen "Hayır" yanıtı üzerine, şöyle devam etti:

"Rabia. Birincisi, tek millet olacağız, tek millet. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Arabıyla, Romanıyla, Boşnağıyla velhasıl 79 milyon tek millet. İki, tek bayrak. Rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin ta kendisi. Bu bayrak sadece bizde var. Manasıyla, anlamıyla tek bayrak. Üçe geliyorum. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır'. Toprak, vatan olabilecekse onun uğrunda ölenlerin olması lazım. Bizim bu topraklarımızın uğrunda ölenler var mı? Var. Ne diyor? 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda/Canı cananı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda'. Buralara kolay gelmedik. Tek vatan. Dördüncüsü tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka devletimiz var mı? Tanımıyoruz. Dün bir tane parti kongre yapmış. Kongrede ne Türk bayrağı ne İstiklal Marşı var. Bunlar bu milletin evladı olabilir mi? Parlamentonun içerisinde olanlar da gidip orada konuşma yapıyor. Bunların yeri belli. Yapacakları tek şey var, silahları gömecek ve betonlayacaklar, koordinatlarını da verecekler. Olmadı, bu ülkeyi terk edecekler. Başka türlüsü yok."

"Bu ümmeti parçalayanlar bunun hesabını verecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, paralel devlet yapılanmasına da değinerek, "Son Milli Güvenlik Kurulunda karar aldık, 'Legal görünüm altında illegal faaliyet içinde olan adı Fetullahçı Terör Örgütü olarak anılan' dedik. Bu Milli Güvenlik Kurulundan çıktı. Hükümetimize bunu gönderdik. Şimdi hükümetimiz bunun kararını alacak. Bakanlar Kurulu kararıyla bundan sonraki yargı süreci daha da farklı işleyecek. Çünkü bu ümmeti parçalayanlar bunun hesabını verecekler. Bu milleti parçalayanlar bunun hesabını verecekler." diye konuştu.

Şölene katılanlara, "Beraber yürüdük biz bu yollarda/ Beraber ıslandık yağan yağmurda/ Şimdi dinlediğim tüm şarkılarda bana her şey sizi hatırlatıyor. Sana her şey Türkiye'yi hatırlatıyor" dizelerini de okuyan Erdoğan, fethin 563. yıl dönümünün hayırlara vesile olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını, "Ya Rab bize nice gönül fetihleri nasip eyle. Gençler sözlerime noktayı koyarken Fetih Marşının sizler için adeta bir hedefi olan Arif Nihat Asya'nın o manifestosunun son bölümüyle bitiriyorum. Delikanlım işaret aldığın gün atandan/ Yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan/ Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan'dan/ Yürü, hala ne diye kendinle savaştasın/ Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın." diye tamamladı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'un Fethinin 563. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement