İstanbul'un Köyleri Yatırıma Doydu - Son Dakika
Güncel

İstanbul'un Köyleri Yatırıma Doydu

İstanbul\'un Köyleri Yatırıma Doydu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Maltepe, Ataşehir ve Şile’de vatandaşlara hitap etti.

27.03.2014 20:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Maltepe, Ataşehir ve Şile'de vatandaşlara hitap etti. Şile'yi gezen Kadir Topbaş, İstanbul'un köylerinin ilk defa kendi dönemlerinde sıcak asfalt, su, doğalgaz, arıtma, fırın ve çeşmelerle buluştuğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şile'nin Bıçkıdere ve Dereköyleri'nde yaşayan vatandaşlarla buluştu. Köy meydanında tezahüratlarla karşılanan Başkan Kadir Topbaş, 10 yıldan beri İstanbul'un köylerine kadar her yerine hizmet götürdüklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Sizin kaynaklarınızı emanet bilerek 30 Mart seçimlerinde hizmet eden yönetimlerin iş başına gelmesini arzu etmekteyiz. Köyler ilk defa bizim dönemimizde sıcak asfaltla, su, doğalgaz, arıtma, fırın ve çeşmelerle buluştu. Şile artık İstanbul'a yakın. İstiyoruz ki buradaki gençler de iş bulabilsinler. Şile'nin turizmini geliştireceğiz. Projelerimiz var."

"Çalışkan insanlarınsınız, biliyorum. Biz de hep milletimizi ve geleceğimizi düşünüyoruz" diyen Kadir Topbaş, "Köylerimiz medeniyetten nasibini alan yerler haline gelsin istiyorum. Köylerin ne sıkıntısı varsa o sıkıntıları çözecek olan biziz. Köylerin Orman Genel Müdürlüğü ile ilgili sıkıntılarını biliyoruz ve takas usulüyle çözeceğiz. Bize oy versin ya da vermesin, kimsenin gözyaşı dökmesini istemem. Devlet yönetimi ciddiyet ister. Yeter ki kaynakları doğru kullanın ve hizmete dönüştürün. Bıçkıdere köyüne söz verdiğimiz spor tesislerini de yapacağız" şeklinde konuştu.

2B arazileriyle ilgili pazarlıkları bakanlıklarla yaptıklarını, bakanlara kendisini bizzat anlattığını aktaran Başkan Topbaş, "Ortalamalı düşürttürdük. Metrekare ortalaması 10 liralara indi. Birileri daha Maltepe ve Ataşehir'de önce tapu vereceğiz demişlerdi. 5 yıl geçti veremediler. Biz ne aldanan ne aldatan oluruz. Vatana millete hizmetin karşılığını biliyoruz. Geçmişte batmış bir belediye olarak 60 milyar lira yatırım yaptık" şeklinde konuştu.

"Bazıları bir hırs uğruna Türkiye'nin geleceğini karartmayı göze alabiliyorlar. Bir tane belediyecilik modelleri yok. Sadece laf ve vaat üretiyorlar" ifadelerini kullanan Başkan Topbaş, "Meclisiyle, belediye başkanlığıyla Şile'nin köylerinde çok farklı bir sonuç bekliyorum. Bize destek verirseniz 30 Mart'tan sonra a hizmet devam eder" dedi.

Topbaş, köy muhtarının "Ne istediyseniz verdiniz. Merak etmeyin kazanırsınız" sözü üzerine de "Evet, ne istediyseniz verdik. Doğalgaza ve gönüllü itfaiyecilere kadar neler neler getirdik. Tarlada izi olanın harmanda yüzü olur. Ama daha yapacak çok işimiz var. Son dönemim. Öyle bir karne istiyorum ki, sonuç teşekkür mü takdir mi olacak göreceğiz. Seçimden sonra teşekkür gezileri için yine köylerinize geleceğim inşallah mısır ekmeği ve yoğurt da istiyorum" ifadelerini kullandı.

"İMAR VE SERVİSÇİLERİN PLAKA SORUNUNU BİZ ÇÖZERİZ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Maltepe'nin Fındıklı Mahallesi'nde de vatandaşlarla buluştu. Mahalleye gelişinde "İstanbul'un abisi Kadir Topbaş' tezahüratlarıyla karşılanan Başkan Kadir Topbaş'a AK Parti Maltepe Adayı Edibe Sözen eşlik etti.

31 Mart sabahı Maltepe'nin inşallah AK Parti belediyeciliği ile tanışacağını söyleyen Kadir Topbaş, "Edibe Sözen kardeşim işi bilen bana danışmanlık yapmış birisi. Çamaşırcı Deresi ıslah edildi. Buradan Bostancı'ya yol güzergahı da belirlendi, yapılacak. Okul ve sosyal donatı alanları da belirlendi. Siz bize güvenin yeter. Burada bir meydan düzenlemesi ve spor sahaları da yaparız. Cumartesi öğlen Başbakanımız ile birlikte Maltepe Meydanı'nda Başbakanımız ile birlikte miting yapacağız. Sizleri de bekliyoruz. Sizlere de görev düşüyor. Sadece desteğiniz yeterli değil. Dostlarınızla ve hemşehrilerinizle görüşün lütfen. Ayakları üzerinde durmaya çalışan Türkiye'yi bozmaya çalışanlara, manipülasyonlara fırsat vermeyin" dedi.

Servisi için plaka tahdidi isteyen vatandaşa cevap veren Topbaş, "Sizin mağduriyetini giderecek çalışma bizde var. Bunun için bir çözüm getiriyoruz. Sizin mağduriyetinizi biz gideririz, plaka çözüm değil. Ben halkımı mağdur eder miyim? Plaka alsan da birileri 100 tane plaka almış, sen yine ırgat olacaksın. Seçimden sonra bu sorunu nasıl çözeceğimizi görün" diye konuştu.

İmar konusuna değinen Topbaş, "Kimsenin gözyaşı ve mağduriyeti üzerine bir karara imza atmam. Buradaki imar sorunu da düzenlenir. Bunlar bizim işimiz. Birileri herkese 'Bir yıl içinde tapu vereceğim' dedi. Aldınız mı tapularınızı? Biz vatandaşın ahını almak için değil, hizmet edip hayır duasını almak için varız. İşte Türkiye ve İstanbul nereden nereye geldi? Herkesin menfaatini düşünen bir yapımız var bizim" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'un Köyleri Yatırıma Doydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement