İstanbul'un Seslerini Soundwalk Atölyesi İle Keşfedeksiniz - Son Dakika
Güncel

İstanbul'un Seslerini Soundwalk Atölyesi İle Keşfedeksiniz

Koç Üniversitesi Araştırma Görevlisi Pınar Çevikayak Yelmi, şehir hayatının koşturmasında unuttuğumuz sesleri duymak, farkındalığı artırmak amacıyla bir atölye çalışması düzenliyor.

12.03.2015 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nisan ayında başlayacak ve 4 hafta sürecek olan Soundwalk Atölyesi, her cumartesi Beyoğlu Mix-er'de gerçekleşecek.

İstanbul'un seslerini keşfetmek, semt kültürlerini oluşturan en önemli öğelerden biri olan seslere kulak vermek amacıyla bir atölye gerçekleştirecek olan Koç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Pınar Çevikayak Yelmi, bu çalışmayla toplumun şehir seslerine olan dikkatini ve farkındalığını artırarak, katılımcılara eşsiz bir deneyim yaşama fırsatı sunacak. Soundwalk Atölyesi isimli etkinlik, katılımcılarıyla Nisan ayı boyunca her cumartesi Beyoğlu Tomtom Sokak'ta yer alan Mix-er'de buluşacak. Atölyenin katılım ücreti ise 50 TL olarak belirlendi.

Şehir sesleri konusunda toplum bilincini ve farkındalığını artırmayı amaçlayan projede katılımcılar en karakteristik seslerden, en beklenmedik, en çarpıcı seslere kadar her gün duyduğumuz şehir sesleri hakkında daha fazla bilinçlenerek, bu deneyimin bir parçası olacaklar.

Etkinliğin ilk etabında Soundscape (ses alanı) kavramı tanıtılıp, şehrin sesle olan ilişkisi incelenecek. Kültürel seslerin öneminin vurgulanarak, şehre işitsel bir açıdan yaklaşılacak Soundwalk Atölyesi kapsamında günlük yaşayış ve şehir kültürü işitsel bir deneyim ile yeniden keşfedilecek.

4 ayrı rotadan yola çıkılarak planlanacak olan etkinlikte İstanbul'un tarihi semtlerinden Galata, Karaköy, Beyoğlu ve Eminönü gezilerek günümüz İstanbul'unda duyulan günlük ve kültürel sesler belirlenecek.

Etkinliğin son etabında ise akıllı telefonlar veya ses kayıt cihazları ile katılımcılar tarafından kaydedilecek sesler üzerine bir değerlendirme yapılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstanbul'un Seslerini Soundwalk Atölyesi İle Keşfedeksiniz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement