İstanbul'un Trafik Sorunu İçin Dev Proje - Son Dakika
Ekonomi

İstanbul'un Trafik Sorunu İçin Dev Proje

Ulaştırma Bakanı Elvan, "İstanbul'un yine trafiğini rahatlatmaya yönelik bazı projeler üzerinde çalışıyoruz. Sürpriz bir proje, mega proje" dedi.

10.01.2015 19:23  Güncelleme: 19:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 1 ay içerisinde İstanbul trafiğini rahatlatacak sürpriz, mega bir projeyi açıklamayı planladıklarını bildirdi. Elvan, CNN Türk'te katıldığı programda gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

"KÖPRÜDE GECİKME GÖRÜNMÜYOR"

İstanbul'un trafik sorununu çözmeye yönelik projelere ilişkin bilgi veren Elvan, İstanbul'u rahatlatacak önemli projelerden birinin üçüncü köprü üzerinden geçecek hızlı tren hattı olduğunu ve bu projenin önemli ölçüde İstanbul'un trafiğini rahatlatacağını belirtti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 29 Ekim'de açılması konusunda gecikme görünmediğini dile getiren Elvan, raylı sistemi de 2017 sonu veya 2018'de açmayı planladıklarını ifade etti.

"1 AY İÇİNDE MEGA PROJE"

Gebze- Halkalı hattının ne zaman açılacağına yönelik soru üzerine Elvan, bu yılın biraz zor göründüğünü ancak en kısa sürede bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Elvan, şunları kaydetti: İstanbul'un yine trafiğini rahatlatmaya yönelik olarak bazı projeler üzerinde çalışıyoruz. Özellikle gerçekten geniş halk kitlelerinin bir noktadan, başka bir noktaya seyahat ettiği kesimlere yönelik trafiği daha da rahatlatıcı, vatandaşlarımıza nefes aldırabilecek proje üzerinde çalışıyoruz. Onu belki Sayın Başbakanımızla birlikte açıklamayı düşünüyoruz, biraz zamana ihtiyacımız var. 1 ay içerisinde açıklarız diye düşünüyoruz. İstanbul trafiğini rahatlatacak sürpriz bir proje, mega proje ve İstanbul trafiğini de önemli ölçüde rahatlatacak olan bir proje.

TÜRKİYE'DE İNTERNET FİYATLARI DÜŞÜYOR

Elvan, Haydarpaşa Garı'nın geleceğine yönelik soruyu yanıtlarken de "Bakanlık olarak garın yangından sonra tamiratı, restorasyonuna yönelik bir çalışma yaptık. Bununla ilgili tabi nihai bir karar verilmiş değil açıkçası. Mutlaka bunun muhafaza edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Haydarpaşa Garı'nın başına kötü bir şey gelmez onu ifade etmek istiyorum, kimse merak etmesin" dedi.

ATATÜRK HAVALİMANI'NIN GELECEĞİ

İstanbul'a üçüncü havalimanının yapılmasıyla Atatürk Havalimanı'nın durumunun ne olacağına ilişkin Elvan, şunları kaydetti: Orada konut alanı olacak gibi bir şey söz konusu değil. İkincisi, üçüncü havalimanı ihalesine çıkarken 'üçüncü havalimanına tarifeli uçuşların üçüncü havalimanı için kullanılacağı' ifadesi yer aldı. Yani tarifeli uçuşlarımız yeni şu anda yapmakta olduğumuz üçüncü havalimanında olacak. Ama tarife dışı uçuşlar, charter uçuşları olabilir, özel uçakların bu havaalanımızı kullanması söz konusu olabilir, kargo uçaklarımızın kullanması söz konusu olabilir. Tarife dışı uçuşlara engel olabilecek bir durum söz konusu değil. Dolayısıyla, Atatürk Havalimanımız da gerçekten Türkiye'nin, İstanbul'un ihtiyacı olan bir havalimanı olacak. Havalimanı olmaya devam edecek. Burada eğer 'tarifeli bir sefer yapılacak mı?' diye soruluyorsa, hayır tarifeli sefer olmayacak. Atatürk Havalimanı'nı muhafaza edeceğiz ama Atatürk Havalimanı'nda tarife dışı uçuşlar, özel uçaklar için uçuşlarımız, kargoya yönelik uçuşlarımız söz konusu olabilecek. Üçüncü havalimanını yapsak da İstanbul'un Atatürk Havalimanı gibi bir havalimanına ihtiyacı olacak.

BATAKLIK KURUTULUYOR

Bakan Elvan, üçüncü havalimanı yapılacak alandaki bataklığın kurutulmasına yönelik çalışmaların tamamlandığını ve bu konuda sıkıntı olmayacağını, çalışmaların beklendiği gibi gittiğini bildirdi.

KANAL İSTANBUL

Elvan, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik soruya, "Elbette gerçekleştirilecek, o konuda hiçbir tereddüdünüz olmasın. Bununla ilgili arkadaşlarımız çok yoğun bir çalışma yaptılar, teknik düzeyde detay çalışmaları gerçekleştirdiler. Bununla ilgili yol haritasını önümüzdeki günlerde açıklayacağız" yanıtını verdi.

İstanbul\'un Trafik Sorunu İçin Dev Proje
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi İstanbul'un Trafik Sorunu İçin Dev Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • davut: Tabi seçim yaklaşıyor bundan sonra çeneneniz çok çalışır sizin. . Ama çalmaktan halkı soymaktan da geri kalmazsınız. . 33 33 Yanıtla
  • Mza: Bi kere de bisey beğenin be çapulcular. 23 17 Yanıtla
  • TC Ali: Boş. 14 25 Yanıtla
  • Xmen: Haberin başlıkları arasında internet fiyatları düşüyor denmiş,haberle alakası yok konusu bile geçmiyor.bu haberi yayınlayan arkadaşlar başdan sağma iş yaptığınız çok açık belli kalite yok bu uygulamada.kendininize çeki düzen verin biraz saçma sapan haber yayınlamaktanda vazgeçin 34 4 Yanıtla
  • SÖYLEMEYİN: PROJELERİ SÖYLEMEYİN ARTIK, SESSİZ, SESSİZ HALLEDİN. YOKSA KÖTÜLER YİNE İŞBAŞINDA OLUR. ALLAH KORUSUN. 24 7 Yanıtla
  • Sinan: Hadi insallah 21 6 Yanıtla
  • Kemal Sunar: Catlasinda patlasin düsmanlar. YeaaAaaa 7 5 Yanıtla
  • Eşkenar dörtten: Bu yorumları yapan geri zekalılar cevap verebilirmi acaba istanbulu 20 yıldır kim yönetiyor iki acaba istanbulda yaşıyor ve araba araç trafiğine çıkıyorlar mı 9 3 Yanıtla
  • x: kanal ne oldu kanal kanal. aloooooo sayın bakan kanal istanbul heeeeeeeyyyyyyyy. bi ara seçim malzemesi olarak kullanılan asrın projesi yalanı ne oldu. şimdi yine seçim yine çılgın proje. yemezler. 5 5 Yanıtla
  • USTA: HELAL OLSUN ADAMLAR ÇALIŞIYOR BEĞENMEYENLER BİR ZAHMET ESKİ TÜRKİYE YE BAKSINLAR BU HİZMETLERİ BEĞENMEYENLER AVRUPAYLA AKRABALIKLARI VAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM ÇÜNKÜ TÜRKİYE KALKINDIKÇA AVRUPA KUDURUYOR. . . 6 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    14:10 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı Mahallesi'nde çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini ifade etti. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav da çiftçilere destek verdiklerini belirtti.

  • Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı
    14:07 Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı

    Karabük'teki MARZİNC fabrikasında çalışan DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'na üye işçiler, 2023-2025 dönemi toplu sözleşmendeki haklarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, işçilere destek vererek, toplu iş sözleşmesindeki eksikliklerin giderilmesini istedi.

  • Türkiye ve Tanzanya Arasında Yıllık 1 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefi Belirlendi
    14:05 Türkiye ve Tanzanya Arasında Yıllık 1 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefi Belirlendi

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, iki ülke arasında yıllık 1 milyar dolarlık ticaret hedefinin belirlendiğini açıkladı. Bolat, tarım, sanayi, tekstil-giyim, ilaç gibi sektörlerde önemli fırsatlar bulunduğunu ve geçen yıl 350 milyon dolar olan ticaret hacminin hedefe ulaşabileceğini belirtti.

  • Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda Ticaret Hedefleri Konuşuldu
    14:00 Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda Ticaret Hedefleri Konuşuldu

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye ile Tanzanya arasındaki ticaret hacminin arttığını ve hedeflerinin 1 milyar dolar olduğunu belirtti. Yılmaz, Afrika kıtasıyla olan ticaretin de önemli ölçüde arttığını vurgulayarak, Türk müteahhitlerinin Tanzanya'da üstlendiği projelerin başarılı olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türk iş insanlarını Tanzanya'ya yatırım yapmaya teşvik etti.

  • 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi
    13:59 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi

    6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu, Perşembe günü İstanbul'da gerçekleşti. Forum, Türkiye ve Çin arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin genişletilmesi konularında temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.

  • Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:59 Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapılan bir işyerine düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 10 ton 950 gram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi
    13:53 Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi

    Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıttı. Dağıtımın birkaç gün süreceği ve tüm çiftçilere ulaşılması hedeflendiği açıklandı.

  • GATHİB 2023 Genel Kurulu'nda İhracat Düşüşü Değerlendirildi
    13:41 GATHİB 2023 Genel Kurulu'nda İhracat Düşüşü Değerlendirildi

    Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB), 2023 yılı Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Toplantıda, 2023 yılında yaşanan ihracat düşüşü ve sektördeki zorluklar değerlendirildi. GATHİB Başkanı Fikret Kileci, üyelerin dirençli bir duruş sergilediğini belirtirken, uluslararası talep daralması ve 6 Şubat depremlerinin ihracatı olumsuz etkilediği vurgulandı. Ayrıca, 2023 yılında en fazla ihracat yapılan mal grupları ve ülkeler de açıklandı. GATHİB, 2024 yılında da yoğun bir takvimle çalışmalarına devam edeceğini duyurdu.

  • Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi
    13:39 Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi

    Türkiye-Çin Ekonomik Forumu, İstanbul'da gerçekleşti. Forumda, iki ülkenin ikili ekonomik ve ticari ilişkilerinin büyüme kaydettiği vurgulandı. Türk ve Çinli şirketlerin temsilcileri, yeni ortaklıklar geliştirmek üzere ikili görüşmelerde bulundu. Türkiye ve Çin arasındaki ticari ve ekonomik işbirliği güçlü seyrediyor.

  • CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun yaptığı zamın geri alınmasını istedi
    13:35 CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun yaptığı zamın geri alınmasını istedi

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun et fiyatlarına yaptığı yüzde 25 zammın geri alınmasını talep etti. Gürer, dar gelirli vatandaşların et alabilme imkanının zorlaştığını belirterek, zamın geri alınması ve sübvansiyonlarla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.


Advertisement