İstanbul'un Yükselen Konut Yatırımı Bölgesi Beylikdüzü - Son Dakika
Güncel

İstanbul'un Yükselen Konut Yatırımı Bölgesi Beylikdüzü

İstanbul\'un Yükselen Konut Yatırımı Bölgesi Beylikdüzü

İlçede ortalama konut değeri 2.000 TL/m2'ye ulaşmışken, KDV'den arındırılmış fiyatlarıyla daire fiyatları E-5'e doğru artan ivmeyle 1.800 - 3.500 TL/m2 arasında değişim gösteriyor.

15.07.2014 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre altyapı ve ulaşım sorunları önemli ölçüde tamamlanan Beylikdüzü, site tarzı düzenli konut yapılaşması ve kişi başına düşen yüksek yeşil alan oranıyla yatırımda öne çıkan bölgelerin başında geliyor.

Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş. İş Geliştirme Direktörü Zuhal Balsarı, bir zamanlar yetersiz altyapısı nedeniyle ilgi görmeyen Beylikdüzü'nün kısa sayılacak bir zaman diliminde İstanbul'un önde gelen alt merkezlerinden biri haline geldiğini, konumu itibariyle Atatürk Havalimanı'na, hastanelere ve alışveriş merkezlerine yakınlığı, yapılaşmanın ise nitelikli ve depreme dayanıklı nitelikte olması nedeniyle günümüzde yatırım açısından öne çıkan merkezler arasına girdiğini belirtiyor.

Bölge düzenli ve planlı bir gelişim gösteriyor

Beylikdüzü'nün İstanbul'un birçok ilçesine oranla çok daha düzenli ve planlı bir gelişim gösterdiğini ifade eden Balsarı, bölgedeki konut dokusunun genel olarak site içerisinde güvenlikli ve sosyal imkânları olan projeler şeklinde olduğunu, sitelerde parkın, güvenliğin, açık kapalı havuzlarının, çocuk bahçelerinin ve otoparkların olmasının bölgeye yatırımı cazip kıldığını kaydediyor.

Beylikdüzü'nün, konut projeleri bakımından sosyo-ekonomik yelpazenin neredeyse tamamına hitap ettiğini belirten Balsarı, ilçede her gelir grubu için tercih edilebilir nitelikte konut stoğu bulunduğunu, bununla birlikte bölgenin sosyal olanaklarının da aynı şekilde birçok katmana hitap eder özellikte olduğunu vurguluyor. Lüks villa projelerinden sosyal olanaklara sahip nitelikli ucuz konut projelerine kadar, farklı gelir gruplarına hitap eden projelerin yer aldığı Beylikdüzü'nün konut sahibi olmak isteyenlere birçok seçenek sunduğunu ileri süren Balsarı, bölgede özellikle 1+1 ve 2+1 dairelerin gelecekte konut değerinde artış beklentisiyle yatırım amaçlı satın alındığının, buna bağlı olarak konutlardaki boşluk oranının İstanbul'un diğer ilçelerine oranla daha yüksek olduğunun altını çiziyor.

Bölgedeki konut projelerinin genelinde 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler var

Bölgede kişi başına düşen yeşil alan yüzölçümümün, diğer bölgelere göre daha yüksek oranlarda olduğunu da kaydeden Balsarı, bölgenin şehir merkezine nispeten uzak konumda olması, ulaşım açısından konumu elverişli olan mülklerin değerine olumlu yönde etki ettiğine dikkat çekiyor. Balsarı, bu doğrultuda fiyatların E-5 Karayolu'ndan sahil yoluna inildikçe azalırken, kuzeye doğru E-5 Karayolu'na yaklaştıkça artış gösterdiğini belirtiyor.

Öte yandan, Beylikdüzü bölgesindeki konut projelerinde genelinde 1+1, 2+1 ve 3+1 dairelerin bulunduğunu ifade eden Balsarı, bölgede daire birim fiyatlarının KDV'den arındırılmış fiyatlarla E-5'e cepheye doğru artan bir ivme ile 1.800 - 3.500 TL/m² aralığında değiştiğini, 2014 yılı itibariyle aritmetik bölge ortalamasının 2.000 TL/m² olduğu bilgisini veriyor.

Ulaşım altyapısı hızla tamamlanıyor

Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattının hizmete girmesiyle birlikte bölgede ulaşımın bir ölçüde rahatladığını, buna bağlı olarak konut fiyatlarında da artış gözlemlendiğini belirten Balsarı, mevcut metro ağına yeni bir ağın eklenmesiyle Bakırköy - Beylikdüzü hattında raylı sistemin de hayata geçirilerek Yenikapı - İncirli metro hattına bağlanacağını ve Beylikdüzü - Bakırköy metrosu ile bölge potansiyelin bir kat daha artacağını ileri sürüyor.

Beylikdüzü'nün Atatürk Havalimanı'na 13 km. uzaklıkta olduğunu ve Beylikdüzü'den TEM'e (Avrupa Transit Karayolu) Hadımköy ve Esenyurt olmak üzere iki bağlantı yolu olduğunu ifade eden Balsarı, bu sayede Beylikdüzü'nün İstanbul ulaşım sisteminin omurgasını oluşturan E-5 Karayolu'na kolay erişilebilir bir noktada konumlandığını kaydediyor. Diğer yandan, Beylikdüzü'nün deniz kıyısında yer almasının deniz yoluyla ulaşım açısından da çok önemli bir potansiyel oluşturduğunu belirten Balsarı, deniz yoluyla ulaşımı kolaylaştıran ve insanları bu yönde ulaşıma teşvik eden yatırımların henüz tam anlamıyla yapılmamış olmasının büyük bir eksik olmakla beraber, bölgenin gelişimi açısından bu yönde planlamaların en kısa sürede yapılması gerektiğine de dikkat çekiyor.

Sonuç olarak, Beylikdüzü'nün günlük yaşamın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak ortak bir noktada bulunduğunu ve büyük sanayii şirketlerinin de yaşayanlara istihdam olanakları sağladığını kaydeden Balsarı, ilçe genelindeki otoyollar, sanayi kuruluşları, konut projeleri ve son dönemde sayıları bir hayli artan alışveriş merkezleri ile şehir içinde şehir konseptinin oluştuğunu belirtiyor. Bölgede yaşayan insanların eğlenceden alışverişe kadar tüm ihtiyaçlarının karşılanabilir durumda olduğunu ifade eden Balsarı, Beylikdüzü ilçe sınırları içinde yer alan mevcut arazi ve arsa arzı göz önüne alındığında, ulaşım koşullarının daha da iyileştirilmesiyle burada çok daha yüksek potansiyel düzeyde yatırım imkanlarının doğacağını da sözlerine ekliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstanbul'un Yükselen Konut Yatırımı Bölgesi Beylikdüzü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi
    13:59 Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Hisarcık Beşevler İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğrenim gören 176 öğrenciye trafik güvenliği, güvenli internet kullanımı ve mahremiyet konularında eğitim verildi. İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen eğitimlerde, genel trafik kuralları, yayaların uyacakları trafik kuralları, güvenli internet kullanımı ve kişisel güvenlik konuları ele alındı. Program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

  • Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı
    13:59 Bolu'da Hafif Ticari Araç Devrildi: 1 Yaralı

    Bolu'nun Paşaköy Mahallesi'nde meydana gelen kazada, otomobil ile çarpışan hafif ticari araç devrildi. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor
    13:56 Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor

    Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde hizmet veren yaklaşık 3 milyon kişiye kesintisiz ve kaliteli enerji sağlamak amacıyla Çorum'da dev bir yatırım gerçekleştiriyor. Yatırım kapsamında Çorum Zanaatkarlar Sitesi'nde yapılan çalışmalarla enerji altyapısı tamamlanırken, bölgeye toplamda 165 milyon TL yatırım yapıldı. YEDAŞ'ın bu projeleri desteklemesiyle Çorum'da hizmet veren esnafların tek bir çatı altında toplanacağı modern sanayi projesi tamamlanmış oldu.

  • Alanya'da apartmanın 3. katından düşen kız çocuğu yaralandı
    13:54 Alanya'da apartmanın 3. katından düşen kız çocuğu yaralandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bir apartmanın 3. katından düşen 9 yaşındaki kız çocuğu yaralandı. Olayın ardından kız çocuğu hastaneye kaldırıldı.

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu
    13:54 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu. Erdoğan, otobüsle geçtiği güzergahta vatandaşları selamladıktan sonra Valilik makamında Vali Mahmut Demirtaş'la görüştü. Daha sonra mitingin yapılacağı Gökdere Meydanı'na hareket etti.

  • Emekliler, düşük maaşlara tepki gösterdi
    13:53 Emekliler, düşük maaşlara tepki gösterdi

    Emekliler, düşük maaşlarını artırma taleplerine yanıt vermeyen iktidarın, ulaşım, tarım kredi marketleri, GSM operatörleri, sinema ve tiyatrolarda özel indirim başlatılacağını ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Emekliler, sıkıntılarını ve taleplerini dile getirdi.

  • CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirlilere seçimlerde oy kullanmaları çağrısı yaptı
    13:53 CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirlilere seçimlerde oy kullanmaları çağrısı yaptı

    CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmirli seçmenlere pazar günü yapılacak seçimlerde sandığa gitmeleri çağrısı yaptı. Nalbantoğlu, İzmir'in iradesini kırmaya çalışanlara karşı dik duruş sergilenmesi gerektiğini belirtti ve İzmirlilerin demokrasi ve özgürlük temelli kazanımlarını korumak için sandığa gitmelerinin yurttaşlık görevi olduğunu vurguladı. Ayrıca, AKP adayının algı ve illüzyon yaratma üzerinden kampanya yürüttüğünü ancak İzmirlilerin buna karşı karınlarının tok olduğunu ifade etti.


Advertisement