İstanbul Üniversitesi Akademisyeni Doç. Dr. Bekir Günay Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İstanbul Üniversitesi Akademisyeni Doç. Dr. Bekir Günay Açıklaması

İstanbul Üniversitesi Akademisyeni Doç. Dr. Bekir Günay Açıklaması

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında, İstanbul Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Bekir Günay’ı, Kocaelili gençlerle bir araya getirdi.

16.04.2014 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında, İstanbul Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Bekir Günay'ı, Kocaelili gençlerle bir araya getirdi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi'nin düzenlediği söyleşi, Seka alanı içerisindeki dernek merkezinde gerçekleştirildi. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Dr. Bekir Günay, Cumhuriyet dönemi siyasi tarihimize damga vurmuş Başbakan Adnan Menderes dönemini değerlendirdi.

Tek parti dönemi uygulamalarının sahip olduğu elitist ruhun vatandaş ve devlet arasındaki mesafeyi arttırdığını ifade eden Günay, bu açıdan bakıldığında, Menderes'in hizmetleri halka indiren isim olduğunu vurguladı. Günay, çok partili hayata geçişle birlikte, hızlı bir kalkınma döneminin başladığını ifade etti.

Günümüzde de güncelliğini büyük oranda devam ettiren Müesses Nizam- Demokrasi tartışmalarının Menderes dönemi için de geçerliliğini koruduğunu dile getiren Dr. Günay, Türkiye'deki devlet aklının o dönem için nasıl bir ülke tasavvuruna sahip olduğunu iyi okumak gerektiğini vurguladı. Menderes'e hazin sonu yaşatan sebeplerin ancak bu şekilde anlaşılabileceğini söyleyen Günay, Cumhuriyet Türkiye'si Müesses Nizamının, Osmanlı devletinin son devirlerine kadar gidecek bir araştırmayla ortaya konulabileceğini ifade etti. Günay, "Özellikle II. Mahmud dönemi politikaları ve sonrasında gelişen siyasi hareketler, Cumhuriyeti kuran ruha büyük oranda etki etmiştir" diyerek sözlerini tamamladı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstanbul Üniversitesi Akademisyeni Doç. Dr. Bekir Günay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement