İstanbul Üniversitesi'nde Protesto! - Son Dakika
Güncel

İstanbul Üniversitesi'nde Protesto!

Vezneciler metro durağında toplanan bir grup öğrenci, Kobani’deki olayları protesto ettikleri gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatıldığını iddia ederek protesto gösterisi düzenledi.

18.12.2014 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğrencilere, Hakların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de destek verdi.

Vezneciler metro durağının önünde toplanan bir grup öğrenci, ‘Makul şüpheli değil öğrenciyiz, soruşturmalara son’’ yazılı pankart açarak İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’ne yürüdü. “Üniversiteler bizimdir, Bizimle özgürleşecek’’ şeklinde slogan atan yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubuna HDP Milletvekili Sebahat Tuncel de destek verdi.

Fakülte önüne gelen öğrenciler adına açıklama yapan Tuncel, “Türkiye’deki bütün üniversitelerde sol, sosyalist ve Kürt öğrencilere yönelik kapsamlı bir saldırı ile karşı karşıyayız. Parlamentoda olduğumuz günden bugüne üniversitelerdeki bu saldırıları soru önergeleri ile gündeme aldık. Bugüne kadar yüzlerce öğrenci bir basın açıklamasına katıldıkları soruşturmalara tabi tutuldular. Birçoğu okuldan uzaklaştırıldı. Bu aynı zamanda eğitim hakkının engellenmesi anlamına geliyor” dedi.

Eylemciler yapılan açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

MEHMET ALTUNIŞIK

 

İstanbul Üniversitesi\'nde Protesto!
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul Üniversitesi'nde Protesto! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement