İstanbul Valiliği Önünde Bordrolarını Yaktılar - Son Dakika
Güncel

İstanbul Valiliği Önünde Bordrolarını Yaktılar

İstanbul Valiliği Önünde Bordrolarını Yaktılar

Sen Türk Eğitim-Sen üyesi memurlar, yapılan maaş zamlarını protesto etmek için İstanbul Valiliği önünde bordrolarını yaktı.

15.01.2015 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sen Türk Eğitim-Sen üyesi memurlar, yapılan maaş zamlarını protesto etmek için İstanbul Valiliği önünde bordrolarını yaktı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sendikası üyeleri, İstanbul Valiliği önünde düzenledikleri eylemde maaş bordrolarını yakarak yüzde 12'lik ek zam istedi. Cağaloğlu'ndaki İstanbul Valiliği önünde saat 12.30'da toplanan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sendikası üyesi yaklaşık 100 kişi, hükümetin yaptığı maaş zamlarını protesto ederek bordro yaktı.

Memurlar yüzde 12'lik ek zam istediklerini dile getirirken, "Hak verilmez alınır, sen almazsan çalınır", "Hükümet zammını al başına çal" sloganları atıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde, protestocular adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, toplu sözleşme masasının, memurlar adına pazarlık yapılan yer olduğunu, kapalı kapılar ardında herkesten saklanarak neyin pazarlığının yapıldığı ise hala muamma olduğunu kaydetti.

"YÜZDE 12'LİK EK ZAM İSTİYORUZ"

İstatistiklere yansıyan enflasyonun yüzde 8, ceplere yansıyan enflasyonun ise yüzde 10 olduğunu söyleyen Bostan, "Dört kişilik bir aile için yapmak zorunda olduğumuz temel harcamalar tam 403 lira arttı. Kamu çalışanlarına 2014 yılı için verilen 123 TL dikkate alındığında bir memur ailesi geçtiğimiz yılı 280 lira zararla kapattı. Yaşanan bu erime ortalama olarak maaşlarda yüzde 12.6'ya denk geliyor. İşte biz bu yüzden, yüzde 12'lik ek zam istiyoruz" dedi.

Eylem, yapılan açıklamanın ardından yakılan maaş bordroları ile sona erdi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul Valiliği Önünde Bordrolarını Yaktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement