İstanbul'da Okullar Yarın Tatil mi - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Okullar Yarın Tatil mi

Kar esaretinin yaşandığı İstanbul'da Vali Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş kamera karşısına geçti. Şahin, "Değerlendirmemizi akşam saatlerinde yapacağız" dedi.

18.02.2015 12:58  Güncelleme: 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kar esaretinin yaşandığı İstanbul'da Vali Vasip Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kameralar karşısına geçti. Topbaş, "Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın" dedi. Vali Şahin, 'Okullar yarın da tatil mi?' sorusunu yanıtladı: Değerlendirmemizi akşam saatlerinde yapacağız.

KAR KALINLIĞI YARIM METREYİ GEÇTİ

Sibirya soğukları Türkiye'yi dondurdu. İstanbul dahil bazı illerde eğitime ara verildi. İstanbul'da kar kalınlıkları Çatalca'da 60, Beşiktaş, Üsküdar, Kadıköy'de 15, Maltepe, Beykoz'da 25 cm oldu. İstanbul Valiliği, zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin verilmeyeceğini duyurdu ve vatandaşlardan zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamalarını istedi.

TEM Otoyolu'nun Sakarya Arifiye mevkiinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 20 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. TEM otoyolunun İstanbul istikameti ulaşıma kapandı. Bahçeşehir - Halkalı mevkiinde de yolda kalan TIR'lar nedeniyle TEM, İstanbul-Ankara istikametinde trafiğe kapandı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentte yaşanan yoğun kar yağışıyla ilgili ortak basın toplantısı düzenledi.

"5 BİN PERSONEL YOL AÇMAK İÇİN ÇALIŞIYOR"

İBB Başkanı Topbaş, "Yoğun kar yağışı altındayız. Koordineli çalışma var. 5 bin kişi yol açmak için çalışıyor. Yer yer 60 santimetreyi bulan kar yağışı gerçekleşti. Büyükşehir'e ait yerlerde yol sorunu yok. Deniz hatlarımızda bazı yerlerde problem var. Marmaray özellikle önemli hizmet vermektedir. Vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmasın" dedi.

İSTANBUL'DA OKULLAR YARIN TATİL EDİLECEK Mİ?

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise gazetecilerin "Okullar yarın da tatil olacak mı?" sorusuna şu yanıtı verdi: Yarınla ilgili değerlendirmemizi yine akşam saatlerinde yapacağız. Bugün yoğun bir tipi yaşıyoruz. Zaman zaman da buzlanma oluyor. Trafik kazalarının bir kısmı bu nedenle meydana geldi. Trafikte bugün yaşanan tıkanıklık da bundan kaynaklandı.

METEOROLOJİ'DEN UYARI

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç ve doğu kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale'nin doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde yer yer yoğun kar, Doğu Akdeniz kıyıları ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı guney, iç ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege ve Marmara'nın güneydoğusunda kuvvetli olarak (40-60 km/s), Marmara'nın kuzey ve batısı ile Ege kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Güney Ege kıyılarında ve Batı Akdeniz'de fırtına (60-80 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.







İstanbul\'da Okullar Yarın Tatil mi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İstanbul'da Okullar Yarın Tatil mi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • öğrenci: sayın valim yollar çok kötü (yarında okullar TATİL OLSUN . . . . 10 1 Yanıtla
  • AHMETFARUK: SOKAKTAKİLERİNALLAHYARDIMCSIOLSUN 11 0 Yanıtla
  • kenan kibir: devlet daireleri saat 3 te bıraksın servisler erken çıksın trafik akşamki gibi olursa istanbul biter. . . 9 1 Yanıtla
  • yusuf: eve nasıl gidecez yaw? İşyerleri de hava kararmadan tatil edilsin yoksa iş yerinde yatacam. . . 7 0 Yanıtla
  • Akp Sultangazi İlçe Teşkilatı: Yarın kesin cuma belli değil 5 1 Yanıtla
  • Adsız: İnşallah istanbulda okullar tatil olur 5 0 Yanıtla
  • AHMET FARUK: EĞİTİM İÇİN KÖTÜ OLUR BENCE 4 1 Yanıtla
  • Kar: Vali nolur tatil et 4 1 Yanıtla
  • haydar: YINEMI CE HA PE KAR YAGDIRACAK YARIN AMA OLMAZ BUDA PARALELIN ISIDIR 1 4 Yanıtla
  • Fatih: Biz istanbul esenyurt da oturuyoruz. 3 yaşında çocuğumuz var ALLAH ım bağışlarsa. Beykent de anaokulun a gidiyor dün akşam 10 da eve yürüyerek geldik perişan olduk ve pazartesi gününden belliydi kar alarmı verdi akom ve istanbul valisi şahin bunu bile bile bize resmen eziyet çektirtti. Umarız bir daha böyle birşey yaşanmaz. Vali bey korkmayın okullar da2 yada 3 gün eğitime ara veriliyor diye kimse hiç bir çocuk başarısız Olmaz. Sizin bu yaptığınız o yavrulara eziyettir. Merhamete davet ediyor iyi çalışmalar diliyorum devlettin bütün mercilerine 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement