İstanbul Valisi Mutlu Gençlerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

İstanbul Valisi Mutlu Gençlerle Buluştu

İstanbul Valisi Mutlu Gençlerle Buluştu

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bayrampaşa'da Büyükşehirde Genç Olmak konulu konferansa katıldı.

15.04.2014 19:42  Güncelleme: 20:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Bayrampaşa'da Büyükşehirde Genç Olmak konulu konferansa katıldı

Mutlu, gençlere, Ben şu anda size İstanbul Valiliğimi teslim etmeye hazırım. Ancak bana gençliğinizi vermek kaydıyla diye seslendi

Vali Mutlu gençlerle 'selfie' fotoğraf çektirdi

Haber-Kamera Enver ALAS İstanbul DHA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından Yücel Çakmaklı Kültür Salonu'nda düzenlenen 'Büyükşehirde Genç Olmak' konulu konferansa katıldı.

Konuşmasında, gelecekle ilgili tavsiyelerde bulunan Vali Mutlu, gençlerden sürekli olarak kendilerini yenilemelerini ve bilgilerini tazelemelerini istedi. Öğrencilerden huzurevlerine ve hastanelere giderek yaşlıları ziyaret etmelerini isteyen Mutlu, Hayata olumlu bakın. Sağlığınızı koruyun. Bunun için ziyaret etmeniz gereken yerleri gidip görün. Bunu yaşam biçimi haline getirip arkadaşlarınızla bu ziyaretleri gerçekleştirin diye konuştu. Gençlere zamanın değerini anlatan Vali Mutlu, Zaman su gibi geçiyor. Şu anda sahip olduğum makam itibariyle söylüyorum, şimdi değişme imkanımız olsun ve ben şu anda size İstanbul Valiliğimi teslim etmeye hazırım. Ancak bana gençliğinizi vermek kaydıyla diye espri yaptı. Vali Mutlu'nun, Böyle bir alışverişe girecek kimse var mı şeklindeki sorusuna salonda bulunan bazı gençlerin 'Evet' şeklindeki yanıtı ise, Mutlu'yu kahkahaya boğdu.

GEZİ'DEKİ 5 SAATLİK O GÖRÜŞMEYİ YAZACAK

Hüseyin Avni Mutlu, konuşmasının ardından gençlerin sorularını yanıtladı. Gezi Olayları sırasında Dolmabahçe'de eylemcilerle yaptığı 5 saatlik görüşmeye değinen Vali Mutlu, Onları ben davet ettim. Bana kızdıkları halde geldiler. Ben o dönemde çok kızılan bir valiydim, halen daha bana çok kızanlar da var. Bana kızmış olmalarına rağmen gelmeleri benim için çok değerlidir. Ben uzaktan kızılması yerine yan yana gelinerek kızılmasından yanayım. O gece orada çok güzel şeyler ve önemli anekdotlar oldu. Bir gün bunları bir kitap haline getirirsem, yazabilirim dedi.

DERSHANE SORUSUNU YANITLADI

Vali Mutlu, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili bir soruya da, Biz hiçbir dershaneye giderek üniversiteye hazırlanmadık. Hayatım boyunca dershanelere verilen paralardan dolayı sevgili ailelerimize hep bir üzüntü içerisinde baktım. Bu, ailelere ekonomik açıdan ciddi bir yıkım getirmiştir. İlkokul 5. sınıftan itibaren fen liselerine, üniversitelere girebilmek için cumartesi-pazar dershaneye giderek ömür tüketen evlatlarımıza hep acımışımdır. Biz devlet olarak öğrencilerimizin dershaneye gitmeden üniversitelere girmesini sağlamalıyız şeklinde yanıt verdi. Konferansın sonunda, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Vali Mutlu'ya ebru sanatıyla yapılan bir tablo hediye ederken, Vali Mutlu da konferansa katılan gençlerle birlikte selfie fotoğraf çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul Valisi Mutlu Gençlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement