İstanbul Valisi Şahin'in Kapalıçarşı Ziyareti - Son Dakika
Güncel

İstanbul Valisi Şahin'in Kapalıçarşı Ziyareti

İstanbul Valisi Şahin\'in Kapalıçarşı Ziyareti

İSTANBUL Valisi Vasip Şahin, Kapalıçarşı esnafının 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişiminin karşısında dimdik durduğunu ifade ederek, "Bugün esnafımıza 15 Temmuz'daki desteklerinden dolayı teşekkür ettim. Biliyorsunuz Valilik binasına yapılan baskında da bu civardaki esnafımız olay yerine koştular.

23.08.2016 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL Valisi Vasip Şahin, Kapalıçarşı esnafının 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişiminin karşısında dimdik durduğunu ifade ederek, "Bugün esnafımıza 15 Temmuz'daki desteklerinden dolayı teşekkür ettim. Biliyorsunuz Valilik binasına yapılan baskında da bu civardaki esnafımız olay yerine koştular. Oradaki işgalcilerin, hainlerin, defolmasını sağladılar" diye konuştu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti. Kapalıçarşı'yı dolaşarak esnafla sohbet eden Vali Şahin, Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kökler'den bilgi aldı. Bazı dükkanlara girerek esnafın sorunlarını dinleyen Vasip Şahin, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Kapalıçarşı esnafı Murat Mertel'in dükkanına ziyaret etti. Murat Mertel'in dayısı Abdullah Karabatak'a taziyede bulunan Vali Şahin, şehit Mertel için dua etti. Karabatak, Vali'den yeğeninin adının dükkanın önündeki sokağa verilmesini talep etti.

"ESNAFLIK BİZİM TOPLUMUMUZU MİLLET YAPAN ORTAK MAYALARDAN BİRİSİ"

Vasip Şahin, ziyareti ile ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kapalıçarşı'nın dünyanın en tarihi ve en büyük kapalı pazarlarından biri olduğunu belirten Şahin, Kapalıçarşı esnafına özellikle ziyaret ettiğini belirtti. 15 Temmuz darbe girişimine karşı gösterdikleri duruş nedeniyle esnafa teşekkür eden Şahin, şunları söyledi:

"15 Temmuz FETÖ'cü hain kalkışmanın karşısında dimdik duran esnafımızın bir kısmı burada iştigal ediyorlar. Sağ olsunlar o gün evlerinin bulunduğu mahallelerde FETÖ'nün hain darbe karşısında tavırlarını göstermek üzere hepsi tereddütsüz şekilde sokağa çıktılar. Hatta burada bir esnaf kardeşimiz olaylarda şehit düştü. Esnaflık bizim toplumumuzu millet yapan ortak mayalardan birisi. Bugün esnafımıza 15 Temmuz'daki desteklerinden dolayı teşekkür ettim. Biliyorsunuz Valilik binasına yapılan baskında da bu civardaki esnafımız olay yerine koştular. Oradaki işgalcilerin, hainlerin, defolmasını sağladılar. Bunun için de ayrıca teşekkür ettim."

KAPALIÇARŞI YÖNETİM KURULU BAŞKANINDAN BİLGİ ALDI

Vasip Şahin, Kapalıçarşı'nın restorasyon çalışmalarına ilişkin bir gazetecinin sorusu üzerine, bu çalışmaların devam ettiğini söyledi. Açıklamanın ardından Kapalıçarşı Yönetim Kurulu binasına geçen Şahin, burada yetkililerle bir süre görüştükten sonra çarşıdan ayrıldı.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul Valisi Şahin'in Kapalıçarşı Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement