İstanbul ve Amerika'nın Gözü İzmir Üniversitesinde - Son Dakika
Güncel

İstanbul ve Amerika'nın Gözü İzmir Üniversitesinde

İstanbul ve Amerika\'nın Gözü İzmir Üniversitesinde

1500'den fazla üniversite adayı ve ailesine uzmanlar aracılığıyla rehberlik hizmeti veren İzmir Üniversitesi'nin internet sitesini yaklaşık 80 bin kişi ziyaret etti.

22.07.2014 10:04  Güncelleme: 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tercih merkezini ziyaret eden 1500'den fazla üniversite adayı ve ailesine uzmanlar aracılığıyla rehberlik hizmeti veren İzmir Üniversitesi'nin internet sitesini yaklaşık 80 bin kişi ziyaret etti.

Yıl boyunca çeşitli fuarlar aracılığıyla Türkiye ve dünyanın dört bir yanında tanıtılan İzmir Üniversitesi, 7-17 Temmuz üniversite tercih dönemini de yoğun geçirdi. 1500'den fazla üniversite adayı ve ailesine uzmanlar aracılığıyla yüz yüze rehberlik hizmeti verilirken, 600 üniversite adayının soruları mail yoluyla, günde 200'den fazla üniversite adayının soruları da telefonla yanıtlandı. Bu süreçte www.izmir.edu.tr internet sitesinin tıklanma rakamları 80 bine yaklaştı. İnternet sitesine yapılan ziyaretlerin yüzde 63,2'sinin yeni kullanıcılar olmasının, İzmir Üniversitesi'ne olan ilginin artışının göstergesi olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyes, bir üniversite için en iyi tanıtımın öğrenci ve akademisyenlerinin başarıları olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Öğrenci ve akademisyenlerimizin yurt içi ve yurt dışında gösterdikleri başarılar her yıl üniversite adaylarında (İzmir Üniversiteli) olma isteğini artırıyor. Bu da hedeflerimizi daha yukarılara taşımak için bizlere motivasyon kaynağı oluyor."

DÜNYA VE TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN YOĞUN İLGİ

2013-2014 akademik yılı boyunca Dubai'den Almanya'ya, Rusya'dan Irak'a farklı ülkelerde 9, Türkiye'nin 5 farklı bölgesinde 13 ilde düzenlenen eğitim fuarlarında tanıtılan İzmir Üniversitesi internet sitesi tercih döneminde hem dünya hem de Türkiye'nin dört bir yanından ziyaret edildi. www.izmir.edu.tr'yi Türkiye'nin ardından en çok ziyaret eden ülkeler arasında Amerika başı çekerken, Amerika'yı Almanya, Endonezya, Azerbaycan ve İngiltere takip etti. Türkiye'de İstanbul, Ankara ve Antalya'nın yanı sıra Adana ve Diyarbakırlı üniversite adayları da İzmir Üniversitesi'nde eğitim almak için akademik ve sosyal olanaklar hakkında bilgi aldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul ve Amerika'nın Gözü İzmir Üniversitesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement