İstanbul Yarı Maratonu Tanıtıldı - Son Dakika
Spor

İstanbul Yarı Maratonu Tanıtıldı

İstanbul Yarı Maratonu Tanıtıldı

İstanbul'da 27 Nisan'da yapılacak yarı maratonun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

21.04.2014 21:42  Güncelleme: 21:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vodafone Türkiye ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor AŞ iş birliğiyle düzenlenen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nun tanıtım toplantısı yapıldı.

Hilton Istanbul Bomonti Hotel'de düzenlenen toplantıda açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nun ilk kez düzenleneceğini hatırlattı.

İki yıl önce Avrasya Maratonu'nu "İstanbul Maratonu" olarak değiştirdiklerini belirten Gümüşdağ, "Dünya markası İstanbul'u öne çıkardık. Bu anlamda dünyadaki bütün maratonları yerinde inceledik. Yaptığımız bu incelemelerde gördüğümüz en büyük eksiğimiz, halkın spora katılımıydı. Bu anlamda Vodafone İstanbul Maratonu'nun daha da büyüyeceğini biliyoruz. Türkiye genelinde yapılacak çalışmalarla, sporun halkla etkileşimini artırmak istiyoruz. Bu anlamda İstanbul Maratonu'nun bu işin öncüsü olduğuna inanıyoruz. Bugün ise 'İstanbul Maratonu'nun kardeşi' dediğimiz Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nun tanıtımını yapıyoruz" diye konuştu.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt de iki yıl önce İstanbul Maratonu'na isim sponsoru olduklarını anlatarak, "Son iki senedir başarılı bir gönül bağıyla yaptığımız İstanbul Maratonu'ndan yeni bir dönüm noktasına geldik. İstanbul Yarı Maratonu, bence hem İstanbul Maratonu hem de İstanbul için çok büyük bir adım. Yılda 1 kez gerçekleştirdiğimiz organizasyonu 2'ye çıkarmak, bizim için gurur verici" ifadelerini kullandı.

Öğüt, kasım ayında düzenlenen 35. Vodafone İstanbul Maratonu'nda 20 bine yakın sporcunun yarıştığını belirterek, şunları söyledi:

"İsteğimiz, bu sayıyı daha da yukarı çekmek. Birgün bu yarışa katılmak isteyen sporcu sayısının kabul edebileceğimizden fazla olması ve birçok büyük maratonda olduğu gibi kura çekerek, özel bir grubu alabilecek bir maraton oluşturmak istiyoruz. Bu amaçla bu yıl ilk defa Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nu düzenliyoruz. Bu organizasyonun İstanbul Maratonu'na katılımı artıracağını, tanıtımına değer katacağını düşünüyoruz. Bugün itibariyle yarı maratona 4 bine yakın sporcu başvurdu. Önümüzdeki günlerde 5 bine çıkmasını bekliyoruz."

Çintımar: "Dünya rekorlarının deneneceği bir parkur olacak"

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar da Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nun dünyada en hızlı koşulabilecek parkurlardan olduğunu dile getirdi.

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nun İstanbul Maratonu'nun temsilcisi ve ön yarışması olduğunu vurgulayan Çintımar, "Bütün büyük organizasyonlar, büyük markalarla dünya gündemine geliyor. İstanbul Maratonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ve Vodafone'un katkılarıyla Türkiye'nin çok üstünde bir organizasyon oldu. İstanbul Yarı Maratonu da İstanbul gibi bir markanın desteğiyle, dünya gündemine taşınacak. Dünyada en hızlı koşulabilecek parkurlardan bir tanesi olması nedeniyle önümüzdeki yıllarda çok daha büyük katılımlarla, dünya rekorlarının deneneceği bir parkur olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Spor AŞ Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin ise yeni bir yarışın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek, "Maratonlar içinde Berlin Maratonu neyse İstanbul Yarı Maratonu da o düzeye çıkacak. Yarı maratonun en büyük amaçlarından bir tanesi de geçtiği yerin tarihi ve turistik yerlerini izleyenlere aktarmak. Bu niyetle biz de çok ciddi bir hazırlık içindeyiz. Bu yarışı izleyen insanlarda, İstanbul'a gelmemişlerse merak, gelmişlerse ikinci kez ziyaret etme isteği uyanacak" şeklinde konuştu.

- Vodafone İstanbul Yarı Maratonu

İstanbul'da 27 Nisan Pazar günü yapılacak Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'na 5 binin üzerinde koşucunun katılması bekleniyor. Düz parkuruyla koşuculara en iyi dereceyi yapma imkanı sağlayacak Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, herkese açık olacak ve 7'den 77'ye sporseverleri bir araya getirecek.

Maraton, Eyüp ile Yenikapı arasını kapsayan 21,1 kilometrelik parkurda gerçekleştirilecek. Ayvansaray Caddesi boyunca süren ve Aya Dimitri Kilisesi, Balat Parkı ve Şair Nedim Parkı'nı geride bırakan parkur, Kadir Has Üniversitesi'nin önünden geçerek Ragıp Gümüşpala Caddesi'nden Eminönü'ne ulaşacak. Yarış sonunda toplam 48 bin liralık para ödülü verilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İstanbul Yarı Maratonu Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement