İstanbulkart Alışveriş Kartı Oluyor - Son Dakika
Güncel

İstanbulkart Alışveriş Kartı Oluyor

İstanbulkart Alışveriş Kartı Oluyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, toplu ulaşımda kullanılan İstanbulkart'ın alışveriş ve diğer şehircilik uygulamalarında da kullanılabilmesine onay verdi.

19.11.2015 20:51  Güncelleme: 21:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İBB Meclisi toplantısında, İstanbulkart'ın alışveriş ve diğer şehircilik uygulamalarında da kullanılabilecek nakit para kartına dönüştürülmesini içeren rapor görüşüldü.

15 YIL YETKİ VERİLMESİ KABUL EDİLDİ

İBB Meclisi Başkan Vekili Ahmet Selamet'in yönettiği toplantıda, belediye şirketlerinden BELBİM'in tasarladığı ve toplu ulaşımda yoğun olarak kullanılan İstanbulkart'ın, alışveriş ve diğer şehircilik uygulamalarında da kullanılabilecek nakit para kartına dönüştürülmesi ve bu konuda BELBİM'e 15 yıl yetki verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

BELBİM, bu proje için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne her yıl 1,5 milyon lira + KDV payını ödeyecek ve ücret her yıl yeniden değerlendirilecek.

PARA KARTI HALİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

BELBİM'in yürüttüğü projeyle İstanbulkart, 2016 yılında mikro ödemelerde ve şehircilik uygulamalarında kullanılabilecek bir elektronik para kartı haline dönüştürülecek. Böylece, İstanbullular kredi kartı veya banka kartına gerek duymadan güvenli bir şekilde İstanbulkart ile alışveriş yapabilecek.

RESTORAN VE KAFETERYA GİBİ YERLERDE DE GEÇECEK

İstanbulkart'ın ulaşım dışında da her alanda kullanılabilecek bir alışveriş kartına dönüştürmeyi hedefleyen projeyle, market, restoran ve kafeterya gibi yerlerde İstanbulkart ile alışveriş yapılabilecek. İSPARK ödemelerinin de gerçekleştirilebileceği kartla yapılan harcamalar cep telefonu veya internet üzerinden online takip edilebilecek.

YENİ NESİL POS CİHAZLARI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

BELBİM, BDDK'ya elektronik para kuruluşu başvurusunu haziran ayında yaptı. Yeni nesil pos cihazlarında İstanbulkart'ın geçmesi için altyapı çalışmaları da sürdürülüyor. İBB, bu projeyle, İstanbullulara daha güvenli alışveriş imkanı sunan bir ödeme sistemi oluşturmayı amaçlıyor.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • ABC: Taksi ve tum dolmuslarda gecerli olsun istiyoruz.. Bu alisveristen daha muhim! 7 2 Yanıtla
  • devrim london: Avrupada bu sistem 4 senedir var banka kartiylan otobuse trene biniyon sen dion avrupada yok sanki türk mühendisler cikardida 7 0 Yanıtla
  • london: Avrupada 3 senedir var mal bu sistem banka kartiylan nereye gidersen git otobüs tren her şey 4 0 Yanıtla
  • dd: git koyunde yasa ozaman 2 2 Yanıtla
  • gokten yagsa bize ..... duser: belediye ek gelirler yaratmaya calisiyor dikkat ediniz hukumetimizde ayni senaryo yu yillardir oynuyor 1 0 Yanıtla
  • Ugur: Ben bir noktaya dikatinizi cekiyim benim annem hastanede taşeron işçisi önceden yol parası alıyordu ama bu aydan sonra yol parası yerine İstanbul kart altına 100 TL yükleme yapacaklar imiş ve İst belediyesinin bu kararı yorum sizin 0 1 Yanıtla

Advertisement