İstanbullular Künefeye Doyacak - Son Dakika
Güncel

İstanbullular Künefeye Doyacak

Hatay'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini daha geniş kitlelere aktarabilmek amacıyla düzenlenen "Hatay Günleri" 5-9 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

28.09.2016 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini daha geniş kitlelere aktarabilmek amacıyla düzenlenen "Hatay Günleri" 5-9 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Hatay Eğitim, Kültür, Tanıtım ve Dayanışma Derneği'nden (HATAYDER) yapılan açıklamaya göre, Hatay Valiliği ve HATAYDER iş birliğiyle hayata geçirilen ve artık gelenekselleşen organizasyonun bu yıl 6'ncısı düzenlenecek.

Yenikapı'daki etkinlik alanında düzenlenecek "Hatay Günleri"nde, tarih boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapan Hatay, İstanbul'da tanıtılacak.

Etkinlikte, üç semavi dinin mensuplarının kardeşçe yaşadığı Hatay'ın hoşgörüsü ve tarihi de anlatılacak.

Galatasaray Meydanı'nda künefe şöleni

Hatay Günleri, ilk gün Galatasaray Meydanı'nda düzenlenecek etkinlikle başlayacak.

Etkinlikte, Hatay'ın anavatana katılımının 77. yıl dönümü dolayısıyla 1939 yılında yapılan bayrak töreni canlandırılacak.

Burada il yöneticilerinin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin ve diğer davetlilerin katılımıyla "Künefe Şöleni" düzenlenecek. Şölende, 77 tepsi Hatay künefesi İstanbullulara ikram edilecek.

"Demokrasi için sen, ben yok, biz varız"

Hatay'ın ve bölgenin tarihini, kültürel zenginliklerini daha geniş kitlelere aktarabilmeyi ve şehrin sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen etkinliğin bu yılki teması "Demokrasi için sen, ben yok, biz varız" olacak.

Hatay'dan gelen çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, yerel yöneticiler, zanaatkarlar, turizm ve sanayi şirketlerinin yetkilileri ve çiftçiler gibi şehre dokunan her alandan Hataylının yer alacağı tanıtım günlerinde, Antakya'ya özgü folklorik kına gecesi, dünyada sadece Antakya'da yapılan özel Aba Güreşleri gösterisi, mozaik yapımı, ipek dokuma gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.

Tepsi kebabından kömbeye Hatay'a dair her şey

İstanbul'daki Hataylıların bir yıl boyunca beklediği etkinlikte, şehrin seçkin lezzetleri meraklılarına ulaşacak.

Yöresel organik gıdalar, şifalı bitki ve doğal ürünler bulunabilecek etkinlikte, tepsi kebabı, kireçte kabak tatlısı, içli köfte, kömbe, salça, biber ve birbirinden farklı baharatlar ziyaretçilere sunulacak.

Toplam 5 gün sürecek etkinlikte, 20 ton künefe tüketilmesi ve satılması bekleniyor. ?

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbullular Künefeye Doyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement