İstanbullunun Kar Çilesi... - Son Dakika
Güncel

İstanbullunun Kar Çilesi...

İstanbullunun Kar Çilesi...

İstanbul'da gün boyu etkili olan kar yağışı, özellikle akşam saatlerinde toplu ulaşımı da olumsuz etkiledi.

17.02.2015 22:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da gün boyu etkili olan kar yağışı, özellikle akşam saatlerinde toplu ulaşımı da olumsuz etkiledi. İş çıkışı evlerine gitmek isteyen vatandaşlar metro ve metrobüslere hücum etti.

Sabah saatlerinden itibaren aralıklarla yağan kar yağışı, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kar yağışı ve tipi nedeniyle yollarda yoğun trafik oluşunca, raylı sistemi kullanmak isteyen vatandaşlar metro ve metrobüslere binebilmek için büyük zorluk yaşadı. Yoğunluk nedeniyle duraklarda beklemek zorunda kalan İstanbullular evlerine güçlükle ulaşabildi.

Mesailerini bitirip evine gitmek isteyen vatandaşlar saatlerce yolda kaldı. Zaman zaman durma noktasına gelen trafik nedeniyle toplu taşıma araçlarından inen vatandaşlar yola yaya devam etti.

Zincirlikuyu'da, Maslak ve Beşiktaş yönüne araç trafiği uzun süre durma noktasına gelirken, vatandaşlar toplu taşıma araçları ve servislerden inerek her iki yöne yaya olarak devam etti. Bazı araçlar yoğun kar yağışı nedeniyle arıza yapınca, trafiğin daha da tıkanmasına yol açtılar.

Avrupa'dan Anadolu Yakası'na geçişte ve Boğaziçi Köprüsü katılımında da uzun araç kuyrukları oluştu.

VATANDAŞ YOLLARDA...

Metrobüs seferlerinde yaşanan aksama nedeniyle, bazı vatandaşlar metrobüs yolunda Boğaziçi Köprüsü yönüne yürümeyi tercih etti. Vatandaşların trafik çilesi saatlerce devam etti.

BEYLİKDÜZÜ-AVCILAR HATTINDA METROBÜS KUYRUĞU

Akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, D-100 Karayolu'nda da trafiği kilitledi. Beylikdüzü- Avcılar arasında çalışan bir metrobüsün buzlanmadan zdolayı kayarak yolu kapatması üzerine metrobüsler durdu. Metrobüs yolcuları araçlardan inerek yürümek zorunda kaldı.

İETT, kazanın ardından bir açıklama yaparak, Beylikdüzü-Avcılar arasındaki metrobüs seferlerinin yeniden başladığını açıkladı.

İETT tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Haramidere'de buzlanmadan dolayı kayarak yolu çift yönlü trafiğe kapatan metrobüse acil müdahale edildi. Beylikdüzü-Avcılar arası duran seferler normale döndü. Şu an seferler yapılıyor ve ek seferler eklenerek metrobüs seferleri artırıldı. Yoldaki sürücülerimize ve kamuoyuna duyurulur."

Büyükçekmece'de araçlar yolda kalırken, Esenyurt'ta ise kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi.

TEM'DE TRAFİK ÇİLESİ

İstanbul'da iş çıkış saatinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, TEM Otoyolu'nda trafiği durma noktasına getirdi.

Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçmek isteyen sürücüler zor anlar yaşadı Tipiyle birlikte etkili olan kar yüzünden TEM Otoyolu beyaza büründü.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne ulaşmak isteyen araçların kuyruğu ise Metris'e kadar uzandı. Karşı yönde de araçlar güçlükle ilerledi.

Kar yağışı, TEM Otoyolu Bağlantı Yolu'nda da trafiği durma noktasına getirdi. O-3 Bağlantı Yolu'nda trafik adeta felç olurken, bazı araçlar ise yolda kaldı. Yolun kaygan olması nedeniyle yokuş çıkamayan bir ambulansın lastiklerine çevredeki sürücülerin yardımıyla zincir takılırken, yolda kalan bir belediye otobüsünü de yolcuların ittiği dikkat çekti.

BARBAROS BULVARI'NDA ARAÇLAR ZORLUKLA İLERLEDİ

Akşam saatlerinde yoğunlaşan kar yağışı Barbaros Bulvarı'nda da etkili oldu. Zincirlikuyu'dan Beşiktaş yönüne inen araçların zaman zaman zorlandığı, bazılarının kaydığı dikkat çekti.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, kar yağışı ve don sebebiyle TEM Otoyolu'nun Mahmutbey- Çatalca arasında zaman zaman aksamalar olduğu için sürücülerin E-5 istikametine yönlendirildiğini duyurdu.

Valilik'ten yapılan açıklamada, "İlimizde yaşanan kar yağışı ve don olayları sebebiyle TEM Otoyolunun Mahmutbey - Çatalca arasında kalan bölümlerinde zaman zaman ulaşımda aksamalar meydana gelmekte ve araçlar E5 istikametine yönlendirilmektedir. Sürücülerimizin duyarlı olmaları, trafik ikaz ve işaretlerine dikkat etmeleri önem arz etmektedir" denildi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbullunun Kar Çilesi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kedi Eros'u tekmeleyerek öldüren sanık hakkındaki karara başsavcılık itiraz etti
    18:29 Kedi Eros'u tekmeleyerek öldüren sanık hakkındaki karara başsavcılık itiraz etti

    Başakşehir'de bir sitede Eros isimli kediyi dakikalarca tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan hakkında verilen karara Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. İtirazda, sanık hakkında verilen kararın bozulması ve sanığın tutuklanmasına yönelik karar verilmesi talep edildi.

  • Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi
    18:29 Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin artırılması amacıyla il merkezinde bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak trafik kuralları ve yayalara öncelik tanınması konusunda bilgilendirme yapıldı. Yaya ve sürücülerin bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği belirtildi.

  • Sokak satıcılarına darbe: Uyuşturucu ticaretini kaldırımda yaptılar
    18:27 Sokak satıcılarına darbe: Uyuşturucu ticaretini kaldırımda yaptılar

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 2 şüpheliyi yakaladı. Şüphelilerin dikkat çekmemek için uyuşturucu ticaretini kaldırımda yaptıkları tespit edildi ve 142 adet hap ele geçirildi. Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen o anlar da inceleniyor.

  • Yeniden Refah Partisi: Asılsız haberlere sandıkta cevap verilecek
    18:25 Yeniden Refah Partisi: Asılsız haberlere sandıkta cevap verilecek

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bekin, seçim öncesi çıkan asılsız haberlere sandıkta cevap verileceğini belirtti. Bekin, medyanın partiye eşit yaklaşmadığını ve bazı kamu kurumlarının tarafsızlığını kaybettiğini ifade etti.

  • Mansur Yavaş: 'Kendi yakınları mülakatsız işe başlatıyor'
    18:25 Mansur Yavaş: 'Kendi yakınları mülakatsız işe başlatıyor'

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Beypazarı'nda düzenlediği mitingde, rakibi Altınok'un çocuklarını KPSS sınavına girmeden istisnai kadroyla memur yapmasını eleştirdi ve mülakat sisteminin hala kaldırılmadığını belirtti. Yavaş, hükümeti değiştirmenin tam zamanı olduğunu söyledi.

  • Fatih Erbakan İstanbul adayını çekmek için 3 şartını tekrarladı
    18:24 Fatih Erbakan İstanbul adayını çekmek için 3 şartını tekrarladı

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Antalya'da partisinin mitinginde konuşarak İstanbul adaylarının çekilmesi için 3 şartını tekrarladı.

  • Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler 5 Gün Süreyle Yasaklandı
    18:23 Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler 5 Gün Süreyle Yasaklandı

    Şanlıurfa Valiliği, 2 Nisan'dan itibaren 5 gün süreyle kent genelinde gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını duyurdu. Valilik, alınan kararın İl İdaresi Kanunu ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na dayandığını belirtti. Yasak kapsamında tüm açık alan etkinlikleri, toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, miting gibi etkinlikler yasaklanmıştır.


Advertisement