Bülent Arınç'ın Tavsiye Ettiği Dizi - Son Dakika
Güncel

Bülent Arınç'ın Tavsiye Ettiği Dizi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, birlikte kahvaltı ettiği esnaf ve sanatkarlara "Seksenler" dizisini seyretmelerini tavsiye etti.

29.03.2014 13:28  Güncelleme: 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Seksenler dizisini tavsiye ederek, "Hepiniz Muhteşem Yüzyıl'ı izliyorsunuz. Hepiniz Çalıkuşu'nun peşindesiniz. Seksenler'ler dizisini izlemiyorsanız büyük kayıptasınız" dedi.

"TRT'DE REYRİNG PEŞİNDE DEĞİLİZ"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üyeleriyle (BESOB) düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Kendisinin TRT, Anadolu Ajansı, basın yayın ve RTÜK'ten sorumlu olduğunu ifade eden Arınç, "Bütün televizyonlarda diziler var. Bu dizilerin içinde kadın olursa, aşk, dedikodu, entrika olursa izleyicisi çok oluyor, reytingi bol oluyor. İyi de ne kalıyor? Bunu kadınlarımız sabahtan akşama kadar izliyor. Bazılarına gözyaşı döküyor, bazılarının içlerindeki nefis, 'Ah keşte ben de böyle olsam' diyor. Lüks hayat özlemi çekenler var içinde. Bazı da bu yüzden işini, hayatını ailesini kaybetmiş insanlar, bu entrikaları gördükçe hayıflanıyor. Biz kamu yayıncısı olarak TRT'de reyting peşinde değiliz.

"İSTEYEN ARADIĞINI ORADA BULSUN"

İnsanları mutlaka bu yollara sevk etmek için pahalı yatırımlar ve ismi bilinen insanlara yüz binler vermek suretiyle bunun da kasamızdan, kesemizden ödenmesine razı değiliz. Biz insanımızı düşündürecek, hoşuna gidecek, eğlendirecek, ona istikamet verecek, onun aile olarak izleyebileceği diziler yapmaya mecburuz dedik. Karar aldık. Bizim aile kanalımız var. TRT1. Burada aile dizilerimiz var. Mesela 'Fakir Oğlan Zengin Kız' diye bir dizimiz var. İsteyen aradığını orada bulsun. İsteyen 'Kızıl Elma' dizisini izleyin ama içinde sevgi olsun, aşk olsun, milliyetçi hisler, vatan, bayrak olsun, herkesin fakire, yoksula yardım sevgisi depreşsin. Biz bunları istiyoruz.

"GEÇMİŞTE AİLE DİZİLERİ VARDI"

Geçmişte bazı aile dizileri vardı. Bunlar genelde mahallerde cereyan ederdi. Biz bunlara mahalle dizisi derdik. Benim de Meclis Başkanıyken bir bölümünde rol aldığım 'Ekmek Teknesi dizisi vardı. Dizinin konusu bir kahvehanede geçerdi. Mahallenin gençleri, yaşlıları oraya gelirler, sohbet ederlerdi. O dizide Heredot Cevdet diye bir karakter vardı. İstanbul nasıl fethedildi? Gazi Osman Paşa Plevne'de ne yaptı? Bunun gibi yararlı konular heyecanla anlatılırdı. Biz onun hastası olmuştuk. Bizim böyle bir diziye ihtiyacımız var dedim. 'Bir mahalle dizisi olmalı' dedim ve başardık. Şimdi Seksenler dizisini yaptık. İzlemeyeniniz çoktur tabii. Başka dizilerin meftunu olan insanlar var karşımda. Hepiniz Muhteşem Yüzyıl'ı izliyorsunuz. Hepiniz Çalıkuşu'nun peşindesiniz. Onu bunu dinliyorsunuz. Hatta evin bir odasında bir televizyon, diğer odasında bir başka televizyon var. Hanım, 'Sen git ona bak. Şimdi Çalıkuşu'nun vakti' diyor. Onlar da güzel olabilir ama biz mahalle dizisine bakkalı, kahveciyi koyduk. Pastanesi olan Sami efendiyi koyduk. Bu dizi bütün dizileri solladı, şimdi tek başına reyting rekorları kırıyor. Neden biliyor musunuz? Pastaneci Sami efendide insan kendini buluyor. Sami efendi de muhacir kardeşlerimizden biri. Konuşması hoşumuza gidiyor. Onunla güzel vakit geçiriyor ama çok güzel bir insan. Annesini çok seviyor. Annesi de çok aksi. O da Fato. Ama konuşurken gelinine bir çarpıyor. Oğlunu sever gibi görünüyor. Torununu daha çok seviyor. Fato anne ile daha güzel vakit geçiyor. Sami'nin evinde olanlar, orada Bakkal Mehmet, manav Mustafa, onun yanında bir başkası. Bakın izlemiyorsanız büyük kayıptasınız. Onu izleyin, madem ki esnafsınız, madem ki sanatkarsınız, o karakterlerden birisi de sizindir" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DEKİ KRİZLER UNUTULDU"

Türkiye çok büyük krizler atlattığını söyleyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "11 seneden beri bunları unuttuk ama 2000'i, 2001'i unutmayın. 1999'u 70'li, 80'li yıllardaki krizleri unutmayın. Her an Türkiye'de kriz çıkabilirdi. Hem de çok basit sebeplerden dolayı ama istikrar oturunca kimse artık bunu bozamadı. Bozmak istese de bozamadı. Ne dışarıdaki global ekonomik kriz ne de içimizdeki birtakım hainlerin ortaya saldığı yalanlar, iftiralar istikrarı bozamadı. 'Bir bozulsa' diyorlar, 'Bir işler tersine dönse' diyorlar. Kar işin devamındadır. İşinize devam edeceksiniz. Büyüteceksiniz. Geliştireceksiniz, daha çok insan çalıştıracaksınız belki. Aramızda bunun çok güzel örnekleri var ama elinizin emeği bile olsa, günlük kazancınızı temin edecek noktada iş yapsanız bile, mutlaka o işi en güzel şekilde yapmamız lazım."

Bülent Arınç\'ın Tavsiye Ettiği Dizi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bülent Arınç'ın Tavsiye Ettiği Dizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Canan: Bende bir dizi tavsiyesinde bulunayım..Haramzadeler...Hem bütün oyuncuları meşhur :)..Hepsini yakınen tanıyoruz.. 33 12 Yanıtla
  • ORHAN: SAYIN ARINÇ BENDE SANA KAN UYKUSU BELGESELİNİ İZLEMENİ TAVSİYE EDERİM BELKİDE O ZAMAN İÇLERİNİZE BİRAZ VATAN SEVGİSİ GEÇERDE AKP BDP İTTİFAKI YAPMASSINIZ 33 9 Yanıtla Tekyol: OFFFFF ne koymuş lafı ya :) 0 0
  • Az kaldı!!: Sizde Kurtlar Vadisinde oynuyonuz ya işte ''GLADYO'' teşkilatı olarak biz onu izliyoz şeyh saidin torbası seni! 25 13 Yanıtla
  • mustafa: bu adamlar kafayi tam siyirmislar hangi diziyi izleyecegimizide karisiyorlar 20 10 Yanıtla
  • HAKAN: Arınç biri sana kan uykusunu tavsiye etmiş bende katılıyorum o arkadaşa aç kan uykusu belgeselini izle 26 1 Yanıtla
  • ALİ: Bülent arınç maalesef hiç samimi biri değilsin.. 13 10 Yanıtla
  • SAMİ: VATANDAŞ BENCE SENDE EGE ÜNİVERSİTESİNDE ŞOK GÖRÜNTÜLER YAZ ONU SEYRET PKKNIN NASIL ÜNVLERE GİRDİĞİNİ GÖR PAPAĞAN GİBİ AYNI ŞEYİ YAZIYORSUN..NE VAR ONDA? SEN AKP PKK BDP İTTİFAK HALİNDE DEĞİLMİSİN? 15 5 Yanıtla
  • veysel: şimdiki dizilier yatak odalarında ki zevkleri sergiliyor gavurun işi müslümanın imanını zayıflatıp o yönde bir yaşam tarzı sunmak .herkez işini yapıyor. 5 13 Yanıtla
  • yetgin savas: valla sizlerin yüzünden dizi seyredecek durumumuz kalmadı.hergün ayrı aksiyon hergün ayrı skandal bu gidşle oscara aday olacaksınız.prime time da açık ara öndesiniz.bütün madalyaları toplıyacaksınız.korkum ileride birde uluslar arası savaş suçları mahkemesinden de bir madalya almanız.bekliyoruz dört gözle.ülkesini satan değil ülkesini bombalatacak kadar tehlikeli olduğunuz gözler önüne serildi.bunun içinde varmı tavsiyeniz.yoksa birazda savaş filmi seyrettirmek içinmi bu çabalar.yazık sayın arınç.artık ne kadar sayın sanız. 13 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı
    17:35 İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

    Bahçelievler'de E5'ten yan yola geçmek isteyen iki inatçı sürücü, birbirlerini beklemeyince araçlar bariyerlere sıkıştı. Olay saat 14.00 sıralarında Bahçelievler yan yol girişinde meydana geldi. Seyir halindeki iki inatçı sürücü, E5'ten aynı anda yan yola girmek istedi. Sabırsız sürücüler, birbirlerini beklemeyince iki araç, bariyerlere sıkıştı. Sürücülerin kendi imkanlarıyla sıkıştıkları yerden çıktığı araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak aranan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı
    17:33 Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, sanayi tipi sigara sarma makinesi, 170 paket bandrollü tütün, 5 kilogram kıyılmış tütün, 50 bin dal bandrollü boş makaron ve 8 bin dal içi doldurulmuş makaron ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli M.T, hakkında adli işlem başlatıldı.

  • İran'ın İsfahan kentindeki nükleer tesislere saldırıda hasar yok
    17:29 İran'ın İsfahan kentindeki nükleer tesislere saldırıda hasar yok

    Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran'ın İsfahan kentinde meydana gelen saldırıda ülkenin nükleer tesislerinde herhangi bir hasar olmadığını doğruladı. İsrail'in İran'daki hedeflere düzenlediği saldırılar ABD'li haber kaynakları tarafından da doğrulandı.

  • Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Gazzeli çocukları ağırlıyor
    17:27 Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Gazzeli çocukları ağırlıyor

    Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında Gazzeli çocukları İstanbul'da misafir ediyor. Festival kapsamında çocuklar, İstanbul'u keşfedecek ve dünya liderlerine barış çağrısında bulunacak. Gazzeli çocuklar, savaşın acılarını anlatarak umutlarını dile getirdi.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti
    17:26 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'un şehrin en özel markası ve değeri olduğunu belirtti. Samsunspor Heyeti, Başkan Kurnaz'a adının yazılı olduğu forma hediye etti.


Advertisement