İşte Beşiktaş'ı Kurtaran Rapor! - Son Dakika
Spor

İşte Beşiktaş'ı Kurtaran Rapor!

İşte Beşiktaş'ı Kurtaran Rapor!

Futbol Federasyonu'nun Kasımpaşa-Beşiktaş maçı hakkında verdiği 'tekrar' kararından İTÜ'nün hazırladığı bilirkişi raporunun önemli bir etkisi olduğu öne sürüldü.

14.01.2014 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstifa yok!

Beşiktaş'ın ''Kural hatası yapıldı'' başvurusu sonrasında Futbol Federasyonu, Kasımpaşa maçının tekrarına hükmederken, kararın perde arkası da ortaya çıktı.

Siyah-beyazlı yönetimin İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Dekanlığı'ndan aldığı 6'şar sayfalık 2 farklı bilirkişi raporundaki, ''2. topun diğer topa dokunmasından 58 salise sonra hakemin düdük çaldığı tesbit edildi'' ifadesi TFF'nin kural hatası yapıldı hükmünü vermesini sağladı.

Yönetim, Lig TV'den aldığı ham görüntülerden olay anıyla ilgili bölümü kare kare DVD'ye yükledi. İTÜ Bilişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eşraf Adalı'nın görevlendirmesi ile oluşturulan bilirkişi heyeti, 'Balyoz Davası'nda da bilirkişilik yapan Prof. Dr. Coşkun Sönmez imzasıyla rapor hazırladı. Ayrıca Selçuk Dereli, Ahmet Çakar, Erman Toroğlu ve Muhittin Boşat gibi uzman hakemlerin konuyla ilgili görüşleri de dosyaya eklenerek Futbol Federasyonuna gönderdi.

Demirören'e Beşiktaş vurgusu

Bu raporu inceleyen TFF de tekrar kararı aldı. İşte o rapordaki ifadeler:

''İkinci topun sahaya 29.04'de girdiği, bu sırada hakemin arkasının dünük olduğu, 29.09'da Beşiktaşlı futbolcular hakemi uyarmaya çalışırken, Donk'un topu eline aldığı, 29.12'de hakemin bu topu gördüğü, 29.16'da Donk'un elinden top çıktıktan sonra hakemin düdük çaldığı tespit edildi.  2 topun sahaya girmesinden sonra hakemin en az 4 saniye sonra düdük çaldığı anlaşılmaktadır.''

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor İşte Beşiktaş'ı Kurtaran Rapor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement