İşte Beşiktaş'ın Yeni Adresi - Son Dakika
Spor

İşte Beşiktaş'ın Yeni Adresi

Süper Lig'in ilk yarısındaki Kasımpaşa ve Akhisar Belediyespor maçlarını oynayacağı stat belli oldu.

12.10.2014 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kulüpler Birliği Vakfı ve Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Sabah Gazetesi'ne yaptığı açıklamada Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısındaki Kasımpaşa ve Akhisar Belediyespor maçlarını Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynayacağını açıkladı.

BEŞİKTAŞ'A BAŞAKŞEHİR'İN KAPILARI AÇILDI

İnönü Stadı'nı yıkıp Vodefone Arena Stadı'nın inşaasına devam ettiği için geçen sezondan bu yana maçlarını oynayacağı uygun bir stat arayan Beşiktaş'a kapılarını Başakşehir Futbol Kulübü açtı. Kulüpler Birliği Başkanı, aynı zamanda Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Beşiktaş, Sivasspor maçından sonra maçlarının bir bölümünü Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynayabilir. Beşiktaş'ı ağırlamaktan mutlu oluruz" dedi.

Galatasaray'ın ve Fenerbahçe'nin çeşitli gerekçelerle statlarını paylaşmak istememesi nedeniyle önce Kasımpaşa Stadı'na, ardından orada da iki kulüp arasında yaşanan "Donk krizi" nedeniyle Olimpiyat Stadı'na geçmek zorunda kalan Beşiktaş, zeminin bozulması ve 2 haftalık bakıma alınması üzerine açılışı yapılan Başakşehir Fatih Terim Stadı'na talip olmuştu. Siyah beyazlı yönetim özellikle Avrupa ve derbi maçları dışında kalan maçlarını bu statta oynamak için görüşmeler yapmıştı.

Göksel Gümüşdağ, verdiği röportajda soru üzerine "Beşiktaş'ı ağırlamaktan mutlu oluruz. Ancak başvuru gelirse oturur değerlendiririz" demişti. Ancak daha sonra görüşmeler sürerken Sivasspor maçını oynama başvurusu Başakşehir Futbol Kulubü tarafından reddedilince Beşiktaş, Ankara'daki Yenişehir Asaş Stadı'nın yolunu tuttu.

Sivasspor'la saha değişimi talebi de TFF'den yönetmelik gereği reddedilince Beşiktaş Yönetimi, ASAŞ Stadı'nda oynama kararını almıştı.

"SİVAS MAÇINA NİYE OLMAZ DEDİK!"

İşte Gümüşdağ'ın, Beşiktaş'ın talebi ile ilgili yaptığı açıklama:

"Kulüpler Birliği Başkanı ve Başahşehir Futbol Kulübü Başkanı olarak Beşiktaş Kulübü'yle çok iyi ilişkilerimiz var. Sayın Fikret Orman ve diğer yönetici arkadaşlarla görüşüyoruz. Ben yurtdışındaydım. Sivas maçında sahayı vermemiz teknik olarak mümkün değildi. Yeni stat, yeni zemin. Zemin kuzey tribününde yeni stat olması ve güneş problemleri nedeniyle ciddi sıkıntı vardı. Arkadaşlara da ilettim. 'Beşiktaş'ı misafir edeceğiz. Hazırlık yapın' dedim. Ancak sorumlu arkadaşlar Cumartesi Panathinaikos ile hazırlık maçı, Salı günü Türkiye-İngiltere A2 Milli Maçımız var. Kuzey tarafı çok sonurlu. Bir de Beşiktaş'ın Sivas maçını koyursak bir haftada 3 maç ağır gelir. Sahayı kaybederiz dediler. Ben de Sayın Orman'a bunu ilettim."

"BEŞİKTAŞ 3 MAÇ İSTEDİ, İKİ VEREBİLİYORUZ"

"Beşiktaş sevdiğimiz, iyi ilişkiler içinde olduğumuz büyük camia. Sn. Fikret Orman'mla da konuştuk. İmkanlar ölçüsünde kapılarımızı açmaktan Beşiktaş'ı misafir etmekten mutlu oluruz. Zaten derbi ve Avrupa maçlarını Olimpiyat'ta oynayacaklar. Bizden 3 maçlık bir talepleri oldu. Gönül ister ki 3 verebilseydik. Biz de oynuyoruz. Sahayı kaybetmemek için Sivas maçını veremedik. Zemin yeni ve yoğun maç yüklemelerini kaldıracak durumda değil. Beşiktaş'ın Kasım Aralık aylarındaki iki maçında, Kasımpaşa ve Akhisar maçlarında misafir edeceğiz."

Sabah

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor İşte Beşiktaş'ın Yeni Adresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement