İşte İphone 7'nin Tanıtım Tarihi! - Son Dakika
Teknoloji

İşte İphone 7'nin Tanıtım Tarihi!

İşte İphone 7\'nin Tanıtım Tarihi!

iPhone 7'nin tanıtım günüyle ilgili yeni ve güçlü bir iddia var!

25.07.2016 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Evan Blass, yada Twitter üzerinde bilindiği adı ile @evleaks, yeni Android telefonlar ve iPhone'ları resmi açıklama tarihlerinden önce duyurması ile ünlü bir Twitter kullanıcısı.

Blass, Cuma günü gönderdiği bir tweet ile de, Apple'ın bu yılın iPhone'unun 12 Eylül haftasında duyuracağını söylemekte. iPhone 6S'in 9 Eylül tarihinde açıklandığı düşünülürse, Apple'ın benzer bir şekilde ay ortası duyurusunda bulunması ve ayın sonuna doğru telefonların dağıtımına başlaması olası gözüküyor.

Ancak Blass'ın gönderdiği tweet'lerde bir başka ayrıntı daha dikkat çekiyor. Blass, yeni iPhone'lara "iPhone 7" olarak hitap etmek yerine, "iPhone 2016" tanımlamasını kullanmayı tercih ediyor ve bu da Apple'ın artık telefonları belirlediği numara serisinden vazgeçebileceğini öneriyor olabilir. Ayrıca Blass, bu yılın iki iPhone modelinin firma içi kod adlarını duyurduğunda da iPhone 7 tanımlamasını kullanmamıştı.

iPhone 3G'den beri Apple, sabit bir "tik-tak" döngüsüne sadık kalmıştı. Yeniden tasarlanan her "numara modeli" (3G, 4, 5, 6) bir sonraki yılda bir "S" modeli ile takip edilmişti.

Ancak görünene göre, Apple bu yıl bu geleneği bozabilir ve iPhone 6S'e çok benzeyen telefonlar yayımlayabilir. Bu yılın iPhone'larında temizlenmiş anten çizgileri, daha iyi iç donanım ve geliştirilmiş kameradan dolayı daha büyük bir kamera çıkıntısı olması beklenmekte.

Ayrıca söylenenlere göre Apple'ın elinde tamamen yenilenmiş bir telefon tasarımı da bulunmakta ancak bu tasarım, iPhone'un onuncu yılına denk gelen önümüzdeki yıl sunulmak için bekletiliyor.

Apple'ın bu yıl iki iPhone modeli sunması beklenmekte. Bu modellerin biri tek arka kameraya sahip 4.7 inçlik model olacakken, diğeri de 5.5 inçlik olacak ve çift arka kameraya sahip olacak. Kısa bir süre önce sızan fotoğraflarda 5.5 inçlik çift arka kameralı ve telefonun arkasında 3-nokta bağlantısı (amacı belli değil) bulunan üçüncü bir "Pro" modeli gözüküyordu ancak Apple'ın bu modeli sunup sunmayacağı belli değil.

Yeni iPhone'lar büyük ihtimal ile Apple'ın tasarladığı daha hızlı işlemciler, daha fazla RAM, iOS 10, 32GB'den başlamak üzere daha fazla depo alanı ve muhtemelen bir de dokunmatik ana ekran tuşuna sahip olacaklar.

Ancak sunulacak olan en büyük değişim, büyük ihtimal ile, kulaklık girişinin iptal edilmesi olacaktır...

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji İşte İphone 7'nin Tanıtım Tarihi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement