Kabataş Görüntülerinin Tamamı Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Kabataş Görüntülerinin Tamamı Ortaya Çıktı

Kabataş Görüntülerinin Tamamı Ortaya Çıktı

Gezi olayları sırasında Kabataş'ta saldırıya uğradığını iddia eden türbanlı kadınla ilgili MOBESE görüntülerinin tamamı yayınlandı.

14.02.2014 18:43  Güncelleme: 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi olaylarında büyük yankı uyandıran ancak görüntü olmadığı için şehir efsanesi haline gelen "başörtülü kadına çirkin saldırı"nın görüntüleri dün akşam Kanal D Haber'de yayınlandı. Ancak görüntülerde bahsedildiği gibi bir saldırı yoktu.

ORTADA HERHANGİ BİR MÜDAHALE YOK

Soruşturmayı yürüten Savcı Rasim Işıkaltın, olayın geçtiği Kabataş İskelesi başta olmak üzere Taksim'den Beşiktaş'a kadar bölgedeki tüm MOBESE kayıtlarını incelemeye alması üzerine ulaşılan görüntülerde iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Kanal D Haber'in dün akşam yayınladığı kamera kayıtlarında, başörtülü kadına herhangi bir müdahalenin olmadığı görüldü.

"BİR TAKIM KESİTLER..." YORUMU

Ancak bu görüntülerin ardından saldırıya uğradığını iddia eden Zehra Develioğlu'nun avukatı ve Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın "Bir takım kesitler, fotoğraf kesitleri üzerinden yorum yapmak doğru değil. Onun öncesi nedir, sonrası nedir, yani o filmin tamamını görmeden bir fotoğraf karesi üzerinden yorum yapılamaz." sözleri üzerine Kanal D Haber bu akşam görüntülerin tamamını yayınladı.

Görüntülerin tamamında da herhangi olağanüstü bir durum görülmüyor.

İşte kameralara yansıyan detaylar:

TARİH 1 HAZİRAN 2013

Güvenlik kamerasının tarihi, 1 Haziran 2013'ü, yani Gezi olaylarının başladığı tarihi gösteriyor. Saat 19.42...Polis raporuna göre Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun gelini kameranın görüş açısına giriyor. Elinde bebek arabası, arabada da bebeği var. Genç kadın Kabataş tramvay durağının karşısındaki kaldırıma geçiyor, ve eşini beklemeye başlıyor.

Ve 5 gün sonrası...

Zehra Develioğlu polise başvurdu, o gün yaşadıklarını anlattı. Kaldırımda beklediği sırada, 80 - 100 kişilik bir grubun yaklaştığını; Gruptaki erkeklerin belden yukarılarının çıplak olduğunu; Ellerinde eldivenler, başlarında da siyah bandanalar bulunduğunu anlattı. Kalabalıktan bazıları kendisine küfür ettiğini,birinin de tokat atarak yere devirdiğini, ardından da 4-5 kişinin üzerine idrarlarını yaptığını söyledi. Saldırganlardan bazılarının da cinsel tacizde bulunduğunu belirtti.

Genç kadın daha sonra Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ne gitmiş, rapor almıştı. Raporda, bacaklarının iç kısmında, kısa sürede geçebilecek 5 adet morluk olduğu belirtilmişti. Morlukların, itiş kakış sırasında oluşmuş olabileceğinin de altı çizilmişti.

Şimdi yeniden o güne dönelim. O görüntülerin devamına bakalım.

Genç kadın bebek arabasıyla kaldırımda bekliyor. 19:43'de, yanından 8-10 kişilik bir grup geçiyor. Bir hareketlenme yok. Kalabalık, kısa süre içinde genç kadının yanından uzaklaşıyor. Çevrede de olağan dışı hiçbir hareketlilik gözlenmiyor.

19:48:15'de 10-15 kişilik bir başka grup geliyor. Develioğlu'nun yanında 30 saniye kadar duraklıyorlar. Polise göre burada söz dalaşından dolayı bir hareketlilik oluyor. Grup 19.50'de görüntüden uzaklaşıyor. Çevrede yine bir olağanüstülük gözlenmiyor. Kabataş iskelesinin güvenlik görevlileri de normal işlerine devam ediyor.
Genç kadın, 19:48 - 19:58 arası kaldırımda sabit olarak bekliyor. Çevrede de her şey olağan seyrinde. araçlar hızla önünden geçiyor

19:58'de eşi geliyor.

Bir dakika sonra, ikisi birlikte yolun karşısına geçiyorlar. 54 saniye sonra da, kameranın görüş açısından çıkıyorlar.

73 AYRI KAMERANIN GÖRÜNTÜLERİ TEK TEK TOPLANDI

Polis, günlerce bu iddiayı soruşturdu. Tam 73 ayrı kameranın görüntülerini topladı tek tek inceledi. Bölgedeki büfecilerin, taksicilerin ifadelerini aldı. Yetinmedi, baz istasyonlarından alan taraması yapıp, o zaman diliminde orada bulunan herkesi tespit etti, ifadeye çağırdı.

Onlardan bazılarını da, teşhis için Develioğlu'na gösterdi. İfadesinde ayrıntılı eşkal veren Develioğlu, şüphelileri teşhis edemedi.

Kanal D'nin ulaştığı görüntüler ve polis raporu bununla sınırlı. Genç kadının iddialarını doğrulayan başka görüntü var mı bilinmiyor.

ZEHRA DEVELİOĞLU'NUN İFADESİ: KÜFÜR ETTİLER, ÜZERİME İDRAR YAPTILAR

Başbakan Erdoğan'ın defalarca değindiği 'göstericilerin taciz ettiği başörtülü genç kadın' vakasını Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi de köşesine taşımıştı. Selvi, Gezi eylemlerinde saldırıya uğrayan Bahçelievler Belediye Başkanı'nın gelini Zehra Develioğlu'nun savcılıktaki ifadesinin şu şekilde olduğunu yazmıştı:

"Zehra Develioğlu: Şahıslar beni tekmelerken, 'şerefsizin evladı, o.. çocuğu, eşarplı kaltak, biz devrim yapacağız kökünüzü kazıyacağız Türkiye'den, hayvan kaltak Tayyip'i de seni de ... ... yollayacağız' diyorlardı."

Yaşananların tüm detaylarıyla eşkal verilerek anlatıldığını iddia eden Selvi, 3-4 kişinin Zehra Develioğlu'nun üzerine idrarlarını yaptığını ve küfür ettiklerini yazmıştı. Develioğlu ifadesinde yer alan bilgileri, Star gazetesinden Elif Çakır'a da aynı şekilde anlatmıştı.

YALÇIN AKDOĞAN: SADECE BİR KESİT

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Kabataş olayıyla ilgili görüntülerin sorulması üzerine “Bir takım kesitler, fotoğraf kesitleri üzerinden yorum yapmak doğru değil. Onun öncesi nedir, sonrası nedir, yani o filmin tamamını görmeden bir fotoğraf karesi üzerinden yorum yapılamaz. Ortada bir mağdur var, bu mağdurun yaşadıkları var, anlattıkları var, adli tabipten aldığı raporlar var. Bunlar şu anda bizim için daha geçerlidir. Aksi ispat edilmiş değildir o görüntülerle. Bunlardan medet ummayı da doğru bulmuyoruz." şeklinde yanıt verdi.

"BİZDE OLAYA DAİR BİR GÖRÜNTÜ YOK"

Akdoğan, “Sizde paylaşabileceğiniz herhangi bir görüntü var mı sorusuna” da “Bu yönde bizim bir görüntümüz yok. Olsa zaten çıkardı. Ama neticede ortada bir şahıs var, bir takım iddiaları var, yaşadıkları var. Bizim için esas olan budur. Yani o görüntüler montaj mıdır, gerçek midir bilmiyoruz. Ama o görüntüler üzerine bir değerlendirme bina etmek son derece yanlış olur. Çünkü o bir fotoğraf kesitini ifade ediyor sadece.” yanıtını verdi.

AVUKATIN AÇIKLAMASI

Develioğlu'nun avukatı görüntüler üzerine bugün şu açıklamayı yapmıştı:




Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kabataş Görüntülerinin Tamamı Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • GFB: camiye ayakkabılarıyla girdiler başörtülü bacumu dövdüler namaz kılıp oruç tutuyorlar diye dayak attılar hırsızlık yolsuzluk yaptılar halk bankasının parasını çaldılar yatlar katlar villalar aldılar ses kayıtlarını uydurdular irademizi bozmaya çalışıyorlar bunların hepsini paralel devlet yaptı olmadı dış ve iç güçlerde olabilir faiz lobisimi yoksa kafam karıştı ya kim yaptı recebim sen daha iyisini biliyosun anlat hele 50 7 Yanıtla
  • metin: yalan, dolan, hile, kandırma bu ülkenin kaderi mi allahım. koskoca başbakan bizi kandırdı. 41 8 Yanıtla
  • gizlemek yokdur; yok saymak vardır: isteyen istediğini istediği kadar gizlesin. istediğini anlatıp istemediğini makaslasın. hakikatin eninde sonunda tecelli etmek gibi pis bir huyu vardır. kadın yalan söylüyorsa ortaya çıkmış gibi görünüyor. ama o çapulcu takımı yalan söylüyorsa şaşırmam. o kokuşmuş zihniyetin bu millete neler yapdığını sağır sultan biliyor! 11 37 Yanıtla
  • WEW: BU GÖRÜNTÜLER ÇAKMA ORJİNALI SAGLAM YERDE 10 34 Yanıtla
  • hüseyin: lan yalan olurda bukadal yalan olmaz neden olda toplam 100 kişi yoksaten oyetmedi ciplakkişilervarmi oda yetmedi saldilan varmi üzeline işeyen varmi lan yalanci ve ücgaççilar sizin hayatinizyalan acliktan nefesi kokan bili dünyazegini olmüş göldünüzmü bizdevar anlayaanaaaaa 36 6 Yanıtla
  • vatandaş: Ya kadında ne fantazi varmış be 31 6 Yanıtla
  • özgür: bak bak bakkkk, gördünüz mü işte, adam orda idrarını yapıyor... elerini de yıkamadı sonra!!!! ahhh be kadın ne hayal gücü varmış sende :) 31 6 Yanıtla
  • turgut: sadece samimi olun,ve delikanlı gibi açıkça söyleyin bizim islam dinine karşı düşmanlığımız var o dini yaşıyana karşı düşmanlığımız var deyin.oy almak için çarşaf açılımı yapıp sonrada çarşafı yırtmanız neden bu kadar gündem de kalmadı.islam düşmanları istemesede Allah ın dini galip gelecek. 18 15 Yanıtla
  • hüseyin: YOKYOK BU NU MAKASLAMİŞLAR YOKSASÜRYAPMİŞLAR YOKSA ABD SİLMİŞTİT YOKSA İSRAYİL MAKASLAMİŞTİR HERŞEYİ CEMAHATE ATMAYACAM ANLAYANAAAAA 26 6 Yanıtla
  • muratcan: bu video darp olmadıgını yada yapmadıklarını kanıtlayamaz cunk vıdeoyu ızledım hıc bısey gorunmuyor yuruyen adamları cekmıs yanı bu hıc bı seyı kanıtlamaz 30 kere ızledım hıc bısey yok sadece on tarafta topluluk var oda heralde olay orada oluyor kendımce dusundum buradanda darp olmadıgı gorunmuyorda yanı bu vıdeonun faydası yok bıkere boş insanlar yayınlamıs sadece yoldan gecen ınsanlar zor gorunuyor darpmı goruncek 7 23 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement