Paris Katliamın Akıl Hocaları Gösterilen 3 İsim - Son Dakika
Güncel

Paris Katliamın Akıl Hocaları Gösterilen 3 İsim

Charlie Hebdo katliamını gerçekleştiren kardeşlerin akıl hocalarının yaşadıkları bölgenin imamı, Cezayirli bir cihatçı ve Cezayir İslam Ordusu'nun bir üyesi olduğu öne sürüldü.

09.01.2015 07:44  Güncelleme: 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın başkenti Paris'te son 40 yılın en büyük terör saldırısı olan ve 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan Charlie Hebdo baskınının ardından Fransız polisi, Cherif (32) ve Said (34) Kouachi kardeşleri yakalamak için geniş çaplı operasyonlar başlattı.

ARAÇLARINI BENZİNLİKTE TERK ETTİLER

Şüphelilerin dün ülkenin Belçika sınırına yakın l'Ainse kentinde bir benzin istasyonunu soyduğu haberi, sadece Fransa değil, Belçika ve İngiltere'de de polisi alarma geçirdi. Ancak kısa süre sonra 2 şüphelinin, Reims-Paris Karayolu'nun Paris istikametinde araçlarını bir benzinlikte terk ettiği öne sürüldü. Akşam saatlerinde yaklaşık 3 bin özel polis Belçika sınırına yakın Corcy kasabasında ve Longpont Köyü'nde ev ev arama yaptı.

Saldırıda adı geçen ve polise teslim olan Mourad Mahyd'in (18) ise saldırı sırasında okulda olduğu ve olayla ilgisinin olmadığı anlaşıldı.

Fransa İçişleri Bakanı Bernad Cazeneuve, "Ülke genelinde 88 bin, Paris bölgesinde 9 bin 650 polis ve jandarma alarma geçirildi" ifadesini kullandı.Cazeneuve, "Şüphelilerin El Kaide bağlantıları olduğunu biliyoruz" dedi. Fransız bakan, 9 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

YETİMHANEDE BÜYÜDÜLER

Fransız basını, katliamı gerçekleştiren Kouachi kardeşlerin hayatına ilişkin ayrıntıları yayımlamaya başladı. Liberation Gazetesi, Cherif ve Said Kouachi'nin Paris'te doğduğunu ancak aile soyunda Cezayir, Tunus ve Afrikalıların bulunduğunu, anne-babalarınca bebek yaşta terk edildiklerini ortaya çıkardı. Devlet tarafından Rennes kentinde bir yetimhaneye verilen çocuklar, 18 yaşlarını doldurup zorunlu eğitimlerini tamamladıktan sonra Paris'e döndü. Cherif, beden eğitimi öğretmenliği eğitimi alırken bir yandan da pizza servisinde çalıştı. Arkadaşları, Cherif'in bu dönemde alkol ve uyuşturucu kullandığını anlattı.

Ancak 2003'te ABD'nin Irak'ı işgali, Paris'in Müslümanların yoğun olarak yaşadığı 19'uncu Bölge'sindeki gençlerde olduğu gibi Cherif ve Said'de de tepki yarattı. 2 kardeş, 2004 yılında kendileriyle yaşıt Farid Benyettou ile tanıştı.

RAP'Çİ ÇIKTI

Saldırıyı gerçekleştiren 2 kardeşten Cherif Kouachi'nin 'rap klibi' ortaya çıktı. Fransa'daki yerel bir televizyon kanalı tarafından dün yayınlanan görüntülerde, Cherif Kouachi'nin bir yandan rap şarkı söylediği, diğer yandan da dans ettiği görüldü.

SURİYE'YE GİTME KARARI

Kendisini imam olarak tanımlayan Benyettou, 19'uncu Bölge'deki bir parkın adını taşıyan "Butte-Chaumont" örgütünün liderlerindendi. Bu örgüt, bölgedeki gençleri Irak'ta El Kaide saflarına kattığı iddiası nedeniyle Fransa'nın terörle mücadele birimlerince izleniyordu. Örgütün Suriye üzerinden Irak'a gönderdiği gençlerden 3'ü çatışmalarda ölmüş, 2'si ABD tarafından tutuklanmış, 1'i de Suriye'de hapse atılmıştı. Polise göre örgüt, en az 50 Fransalı Müslüman genci El Kaide'ye kazandırmıştı.

Bu bağlantı nedeniyle Kouachi kardeşler 2005'te gözaltına alındı. Said kısa sürede serbest kalırken, evinde Şam'a uçak biletiyle Kalaşnikof bulunduğu için tutuklanan Cherif ise 3 yıl hapis cezası aldı ama yattığı süre göz önünde tutularak 18 ay sonra salıverildi. Le Figaro Gazetesi'ne göre hapisten sonra izini kaybettiren Cherif, 2010'da bu kez bir hapishaneden mahkûm kaçırma girişiminden tutuklandı ve 4 ay hapis aldı. Cherif'in, "cihat"a katılmak için Irak'a giderek eğitim aldığı ve Suriye'ye gittiği öne sürüldü.

İŞTE 2 KARDEŞİN AKIL HOCALARI

'Emir' Farid Benyettou (34): Kouachi kardeşlerin yaşadığı 19'uncu Bölge'nin en çok saygı gören imamı. Arkadaşları onun gençliğinde 'sigara ve alkol kullandığını, gece kulüplerine gidip kadınlarla flört etmeyi sevdiğini' anlatıyor. Temizlik işçisi olarak çalışan Benyettou, kız kardeşiyle evli olan Cezayirli cihatçı örgüt GSPC üyesi Youcef Zemmouri'nin etkisiyle dine dönmüş, Kuran bilgisiyle gençleri etkilemeye başlamış. Fransa polisi onun 2000'li yıllarda Irak El Kaide'sine en az 50 Fransız genç kazandırdığını iddia ediyor. Ancak bu iddia asla ispatlanamadı.

Djamel Beghal (50): Cezayirli cihatçı. Cherif Kouachi'nin yakın arkadaşlarından. Onu cihatçı ideolojiye yaklaştıran isim olarak ön plana çıkıyor. Djamel ve Kouachi, 2020'de Cezayirli terörist Ali Belkacem'i hapisten kaçırmayı planlarken yakalanmıştı. Geçen yıl ABD'nin Paris Büyükelçiliği'ne saldırı planlamaktan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Smaïn Aït Ali Belkacem (47): 1995 yılının temmuz-ekim ayları arasında 11 silahlı ve bombalı saldırı düzenleyip 8 kişiyi öldüren, 200'den fazla kişiyi de yaralayan Cezayir İslam Ordusu'nun üyesi ve olayların başzanlısı. Geçen sene 20 yıl hapis cezası aldı.

SURİYE-IRAK BAĞLANTISI

İkinciI mahkûmiyetinin ardından kayıplara karışan Cherif, HABERTÜRK'ün dün yazdığı gibi, Le Point Dergisi'nin de iddiasına göre bu süre içinde Suriye ve Irak'ta bulundu. Derginin polis kaynaklarına dayandırdığı habere göre Cherif, geçen yaz muhtemelen temmuz ayında Suriye'den Fransa'ya dönmüş ve ağabeyi Said'in 19'uncu Bölge'deki evine yerleşmişti. CNN International'a konuşan eski Beyaz Saray İçgüvenlik Danışmanı Fran Townsend ile terörle mücadele uzmanı Paul Crisickshank de şüphelilerin geçen yaz Suriye'den döndüğü bilgisi üzerinde durulduğunu paylaştı. İki uzman, şüphelilerin Irak ve Suriye'deki El Kaide bağlantılı örgütlerle ilişkili olabileceğini dile getirdi.

(Kaynak:Vatan)

Paris Katliamın Akıl Hocaları Gösterilen 3 İsim
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Paris Katliamın Akıl Hocaları Gösterilen 3 İsim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • metinerden: arkadaşlar bu tipik bir israıl teror saldırısıdır fransa flistin sorunun meclise taşıdı israil ayağını denk al dediiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii halen anlamadınızmı 20 6 Yanıtla
  • havlu: hala bunun müslümanlara karşı bir karalama hareketi olduğunu söyleyenler var!!! madem öyle de bu sayfadaki müslüman yorumlarının neden çoğu katliama destek veriyor??? bildiğin islam bu işte. bugün gelen yeni haber de boko haram adlı müslüman örgüt de nijerya'da 2000 kişilik katliam yaptı. bazıları boko harımı da israil amerikan örgütü der, islamı kötülemek için der ve bunlara allah bilir destek verir. ben sizden değilim kardeşim, bu katliamlara destek veren dinin adını açıkça söyleyin de biz de çıkalım gidelim o vahşi ortamdan. 16 6 Yanıtla
  • a.öz: 12 kiişinini ölümü müslümanlara karşı bir harekettir. fransa ifade özgürlügü var . kimse düşüncelerinden dolayı baskı yapılamaz ancak . aynı fransada ermeni soykırımını red etmek suç. ve cezası var fransız okulunda bir türk çücuk ermeni soykırımı yoktur dedigi için okuldan atıldı. bu nasıl bir demokrasi ifade özgürlügü nasıl demokrasi !batının iki yüzlülügü budur. 22 0 Yanıtla
  • Kalp: Ulan alkol alırdı yok karıya kıza giderdi gerçeği söyleyin diyinki ipi Yahudi'nin elinde olan Köpeklerdi şimdide amacımıza uygun bir iş yaptırdık Aha gerçek bu gerisi hikaye 8 2 Yanıtla
  • Amedli: Tabi tabi suçu israile vs attın asıl bu türkiyenin oyunudur sanki trki israilden az ikisi 4 4 Yanıtla
  • oruç gülen: akıl hocasının biride istanbulda dergi yırtan biri acil araştırılmalı 0 2 Yanıtla

Advertisement