İşte Türk 'Directioner'lar - Son Dakika
Magazin

İşte Türk 'Directioner'lar

İşte Türk \'Directioner\'lar

Kısa sürede tüm dünyada fenomen haline gelen İngiliz grup One Direction'ın fanları kendilerine 'Directioner' diyor.

11.09.2012 06:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müzik var olduğundan beri sahnedekine hayran olmak, duvara posterlerini yapıştırıp konserlerinde en önde çığlık çığlığa bağırmak, ona olan sevgiyi pankartlara yazıp eşe dosta göstermek; bildiğimiz, tanıdığımız şeyler.... Günümüzde ise 'fanlık müessesesi' biraz daha değişti ve dönüştü. Öncelikle toplulukların ismi oldu. Justin Bieber hayranlarının 'Belieber', Adam Lambert hayranlarının da 'Glimbert' olması gibi, 'X Factor' yarışmasından çıkarak bir anda dünya çapında nam salan One Direction grubunun fanı olanlara da 'Directioner' deniyor. Yeni Aktüel'den Sebla Koçan, 'Directioner'lığı kaleme aldı.

ÇOK GÜÇLÜLER

2012'nin en büyük boyband'i olarak görülen One Direction üyeleri hem söylüyor, hem iyi dans ediyor, hem de fanlarıyla sürekli sosyal medya üzerinden bağlantı kuruyor. Grubun Türk hayranlarını toplayan iki 'Directioner' var: Begüm Uyumaz ve Şevval Öztürk.

YAŞ: 9-16

Grubun en girişken elemanı 15 yaşındaki Begüm Uyumaz, çalışmalarını şöyle özetliyor: "Organizatörlere e-posta atıyor, dünya çapında TT'ler ( Twitter'da gündemi belirleyen 'trending topic'lere TT deniyor) yapıyoruz." One Direction hayranları, sosyal medyanın çocukları... Yaş aralığı 9-16 arasında. Sony Music Türkiye'nin NextBig- Sound'dan aldığı resmi verilere göre One Direction'ı Türkiye'de takip eden kişi sayısı 241 bin 500. Bu rakamla dünya sıralamasında ABD, İngiltere, Meksika, Filipinler, Fransa, Brezilya, Kanada, İtalya gibi ülkelerden sonra dokuzuncu sırada yer alıyor.

ONE DIRECTION'DAKİLER KİMDİR, TANIYALIM!

HARRY STYLES: İngiltere doğumlu, Elvis Presley hayranı. Grubun en çapkın elemanı olan Styles, yaşça kendisinden büyük olan kadınlarla birlikte oluyormuş.

ZAYN MALIK: Gerçek adı Zain Jawaad Malik. Yarı Pakistanlı, yarı İngiliz. Little Mix'ten Perrie Edwards ile birlikte.

LOUIS TOMLINSON: Kırmızı pantolonu ve renk renk çizgili tişörtler giyen, moda düşkünü üye. Model Elenor Calder ile birlikte.

LIAM PAYNE: Liam'ın bir böbreği olmadığı için Directioner'lar, 'Liam'ın Böbreği' takma adla Twitter'da hesap açıyor.

NIALL HORAN: Grubun en neşeli ve enerjik üyesi. Miranda Cosgrove, Selena Gomez gibi ünlü isimlerle birlikte oldu.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin İşte Türk 'Directioner'lar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement