İşte UEFA'nın Trabzonspor'a Vereceği Ceza - Son Dakika
Spor

İşte UEFA'nın Trabzonspor'a Vereceği Ceza

İşte UEFA\'nın Trabzonspor\'a Vereceği Ceza

Trabzonspor'un İtalya deplasmanında oynadığı karşılaşmanın yankıları sürüyor.

22.02.2014 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor'un İtalya deplasmanında oynadığı Juventus karşılaşmasının öncesi ve sonrasında yaşananlardan doılayı UEFA cezaya hazırlanıyor. Bordo mavililerin daha önce UEFA'dan uyarı aldığı meşale sorunu sebebiyle bu sefer daha ciddi bir ceza alması gündeme geldi. İŞte Trabzonspor'u bekleyen o tehlike

Saha kapatma geliyor

UEFA yetkililerinin ifadelerine göre Trabzonspor, saha kapatma cezası ile karşı karşıya. Bordo mavili takım taraftarlarının UEFA Avrupa Ligi grup maçlarında da yaktıkları meşaleler, UEFA tarafından Trabzonspor Kulübü'nün sık sık uyarılması ile sonuçlanmıştı. UEFA ayrıca tüm takımları olduğu gibi Trabzonspor'u da yanıcı maddeler konusunda bilgilendirmiş ve stada sokulmaması gerektiğini anlatan talimatları paylaşmıştı. Torino deplasmanında dakikalar 61'i gösterdiğinde de Trabzonspor taraftarlarının meşaleli şovu maçın durmasına neden oldu. UEFA bu sebeple Trabzonspor'un cezasını saha kapatma olarak vermeye hazırlanıyor. Kısa süre içinde Trabzonspor'dan savunma isteyecek olan UEFA, yanıcı maddelerin stada nasıl girdiği konusunda da araştırma yapacak.

Örneği Fenerbahçe

UEFA, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe taraftarlarının yaktıkları meşaleler ve saha olayları sebebiyle sarı lacivertli takıma 1 maç seyircisiz oynama cezası vermişti. Avrupa'da örnekleri çok olan bu konuda sarı lacivertlilerin başı ikinci kez ağrımıştı. UEFA'nın çok katı olduğu yanıcı madde sorunu, Fenerbahçe-BATE Borisov maçında tekrarlanmıştı. Saha dışından atılan ancak tribünlere düşen havai fişekler karşılaşmanın durmasına sebep olduğu için UEFA yeni bir yaptırım uyguladı. Fenerbahçe, Avrupa'da oynadığı maçlarda bir kez daha meşale sıkıntısı yaşarsa kupadan yeni bir ihraç tehlikesi ile karşı karşıya kalacak.

Trabzonspor'da bir korku daha

Trabzonspor'un da başı meşalelerden ötürü birhayli ağrıyacak. Ayrıca Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun karşılaşmanın sonunda vurguladığı şike iması da UEFA yetkililerinin soruşturma açmasına neden olacak. Hacıosmanoğlu'nun Doğan haber Ajansı'na yaptığı açıklamanın tam metnini alan UEFA hukuk departmanı, kısa süre içinde soruşturma açılma sürecini başlatacak. Trabzonspor'un ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun nasıl bir ceza alacağı bilinmezken, UEFA'nın kısa süre içinde açıklama yapacağı tahmin ediliyor.

İLK KEZ EUROSPORT.COM TÜRKİYE AÇIKLAMIŞTI/ TIKLA OKU

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor İşte UEFA'nın Trabzonspor'a Vereceği Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement