Tapınak Saldırısında "Ana Şüpheli" Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Tapınak Saldırısında "Ana Şüpheli" Yakalandı

Tapınak Saldırısında "Ana Şüpheli" Yakalandı

17 Ağustos'ta Bangkok'ta düzenlenen ve 20 kişinin öldüğü tapınak saldırısıyla ilgili ikinci şüpheli yakalandı.

01.09.2015 12:44  Güncelleme: 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tayland Başbakanı Prayut Chan-ocha, 17 Ağustos'ta Bangkok'ta düzenlenen tapınak saldırısıyla ilgili ikinci bir şüphelinin yakalandığını açıkladı.

TANINMAMAK İÇİN GÖZLÜK VE ŞAPKA TAKTI

DHA'nın haberine göre, Kamboçya sınırının Tayland tarafındaki Sa Kaeo kontrol noktasında yakalanan şüphelinin üzerinden Çin pasaportu çıktı. Kamboçya'ya geçmeye çalışırken yakalanan bombacının, tanınmamak için güneş gözlüğü ve şapka taktığı bildirildi.

Tayland Başbakanı, yakalanan kişiyi saldırının "ana şüphelisi" olarak tanımladı ancak bombayı yerleştiren saldırgan olup olmadığını belirtmedi.

SİNCAN DOĞUMLU

Pasaportta yazılan bilgilere göre, Yusufu Mieraili adındaki şüpheli Uygurların yaşadığı Sincan bölgesinde doğdu ve pasaportunu da yine aynı bölgedeki yetkili makamlardan aldı.

ÜÇ TÜRK PASAPORTLU ŞÜPHELİ İÇİN YAKALAMA EMRİ

DHA'nın haberine göre, bombacının yakalanmasının hemen ardından Türk pasaportu taşıdığı belirtilen üç kişi için yakalama kararı çıkarıldı. Ali Jolan, Ahmez Bozoğlan ve ismi belirlenemeyen üçüncü bir kişi için robot resimlerle arama başlatıldı. İsimlerin ve kimliklerin gerçek olup olmadığı henüz bilinmiyor.

SAHTE TÜRK PASAPORTLU ŞAHIS TUTUKLANDI

Tayland polisi, cumartesi günü başkent Bangkok'taki bir eve yaptığı baskında sahte Türk pasaportu taşıyan bir yabancıyı tutuklamıştı.

İKİ ŞÜPHELİNİN ROBOT RESMİ YAYINLANDI

Tayland polisi dün de 20 kişinin öldüğü tapınak saldırısının şüphelilerinden biri olarak olarak gösterilen 26 yaşındaki Taylandlı Wanna Suansan ile birlikte bir şüphelinin daha olduğunu açıklamış ve robot resimlerini yayınlamıştı.

AFP'nin ulaştığı Suansan, eşiyle birlikte üç aydır Türkiye'de yaşadığını söylemiş ve iddiaları yalanlamıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tapınak Saldırısında 'Ana Şüpheli' Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement