İşten Çıkarılanlar İmza Kampanyası Başlattı - Son Dakika
Güncel

İşten Çıkarılanlar İmza Kampanyası Başlattı

İşten Çıkarılanlar İmza Kampanyası Başlattı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde taşeron firmada çalışan ancak sözleşmeleri bittiği için işten çıkarılan DİSK Genel-İş Mersin Şubesi’ne bağlı işçiler, işten çıkarılmalarına karşı imza kampanyası başlattı.

02.12.2014 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde taşeron firmada çalışan ancak sözleşmeleri bittiği için işten çıkarılan DİSK Genel-İş Mersin Şubesi'ne bağlı işçiler, işten çıkarılmalarına karşı imza kampanyası başlattı.

Öğle saatlerinde İstiklal Caddesi üzerinde bulunan DİSK Genel-İş Sendikası Mersin Şubesi önünde bir araya gelen işçiler, buradan sloganlar atarak Özgür Çocuk Parkı'na kadar yürüdüler. Burada işçiler adına açıklama yapan DİSK Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, burada çalışan işçilerin alın terleriyle ekmeklerinin, emeklerinin, işlerinin peşinde olduğunu vurgulayarak, "Bildiğiniz gibi taşeron sistemi bu ülkede illet bir sistem. Bu ülkenin kanayan bir yarası. Taşeron sistemden kaynaklı işçilerimiz kurallı, güvenceli bir işi olmadığı gibi iş hakları da işverenlerin iki dudağında, git dedikleri zaman gideceksin, gelme dedikleri zaman gelmeyeceksin gibi bir ortamı beraberinde yaşatıyor. Biz atılan işçilerin geri alınmasını istiyoruz. İki, kesilen ücretler ödensin. Taşeron firmaları keyfi bir uygulama yapıyor. Toplu iş sözleşme hakkını kazanmış olduğumuz firmada, bu firmadan kazanmış olduğumuz haklarımızı, 13 aydır ödenmesi gereken paraları ödemediği halde, birde işçilerin maaşlarından para kesti. İşçilerin kesintilerini sendika yapmamıştır. İşçilerin kesintilerini yetkili firma keyfi bir şekilde yapmıştır. Buradan da belediyeye sesleniyor. Son yasal düzenlemeler ile beraber işçilerin bütün alacakları, hakkı ve hukukundan birinci derecede sorumlu belediyeler olmuştur. Biz belediye yetkililerine sesleniyoruz. Yetkili firma, işten atılan işçilerin parasını kesmiştir. Firmanın kestiği paraları bir an önce işçilerimizin maaşına, hesabına aktarılması gerekir. Burada ana sorumlu, ana muhatap belediyedir. Bununla ilgili hukuk mücadelemizi veriyoruz" diye konuştu.

İşçilerin ekmeklerine sahip çıkmak için mücadelelerini sürdürdüklerini kaydeden Göksoy, "İşçilerimizin işten çıkarılmasına yönelik bir furya başlatıldı. Bu furya halen devam ediyor. Çıkarılan işçilerimiz halen işlerine geri dönemediler. Sayın Kocamaz'a sesleniyoruz. Siz işçileri işten çıkardığınız zaman iş yerlerinde küçülme yapmadınız, işçi sayısında azalma yapmadınız. Buna rağmen işçileri çıkardınız. Bu çıkarılan işçilerimizi bir an önce işe geri alın. Sizin yapmış olduğunuz uygulama doğru bir uygulama, doğru bir yöntem değildir. Burada çalışan, emeğini veren, alın terini döken işçilerimiz sizden bir şey istemiyorlar. Kurban Bayramı'nda kurbanlık seçtiğiniz bu işçiler işlerini, aşlarını, ekmeklerini geri istiyorlar. Siyasi yandaşlarınızın işsiz kalmasının sorumlusu burada çalışan işçi arkadaşlarımız değildir. Bir işçiyi işten atıp yerine işçi alarak boşluğu dolduramazsınız, istihdam yaratamazsınız. İstihdam yaratmak genişleme ile olur. Yenice'den Anamur'a koca bir alan var artık. Bu alanlara daha çok işçi ile başa çıkabilirsiniz. Her yer hizmet bekliyor. Bu hizmeti de işçiler ile yapmak zorundasınız" şeklinde konuştu.

Göksoy, açtıkları davada mahkemenin işçilerin geri alınması yönünde karar verdiğini, bu yönde de bugünden itibaren bir imza kampanyası başlatacaklarını söyledi. Basın açıklamasının ardından işçiler, imza kampanyasını başlattılar. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşten Çıkarılanlar İmza Kampanyası Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement