İşten Çıkartılan Arkadaşları İçin İş Bırakma Eylemi Yaptılar - Son Dakika
Güncel

İşten Çıkartılan Arkadaşları İçin İş Bırakma Eylemi Yaptılar

İşten Çıkartılan Arkadaşları İçin İş Bırakma Eylemi Yaptılar

Sivas’ın Suşehri ilçesinde bir kamu kuruluşunda çalışan 39 müteahhit işçisi, işten çıkartılan 3 arkadaşları için iş bırakma eylemi yaptı.

24.03.2014 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Suşehri ilçesinde bir kamu kuruluşunda çalışan 39 müteahhit işçisi, işten çıkartılan 3 arkadaşları için iş bırakma eylemi yaptı.

Suşehri Karayolları 163. şube şefliğinde müteahhit elemanı olarak çalışan taşeron bir firmaya ait 39 işçi, Ferhat Yılmaz, Mehmet Kahraman ve Mehmet Uğurlu isimli arkadaşlarının işten çıkarılması ve Ahmet Karakaya ile Özcan Yadigar isimli arkadaşlarının başka bölgeye gönderilmesine tepki göstererek, karayolları şefliği önünde toplanarak eylem yaptı.

Yoğun güvenlik önemlerinin alındığı Karayolları 163. Şube Şefliği önünde toplanan işçiler adına açıklama yapan Ayhan Yüksel, geçen aya kadar 75 gün maaş alamadıklarını ve maaşlarını almak için birçok yere başvuru yaptıklarını ve en sonunda geçen ayın sonunda maaşlarını güçlükle aldıklarını ifade etti.

Daha sonra firma yetkililerinin, çalışanlar üzerinde baskı kurma ve yıldırma politikası uygulamaya başladığını söyleyen Yüksel, "Maaşlarımızı zorlamayla aldıktan sonra bizleri kafaya taktılar. Önce 3 arkadaşımızı işten çıkardılar. Daha sonra Suşehrili olan iki arkadaşımızı Erzincan'a başka şubeye çalışmak için gönderdiler. Yıldırma yaparak arkadaşlarımızı işten çıkartmak için çalışıyorlar. Ama bizler de birliğimizi göstereceğiz. Kimsenin işten çıkartılmasını istemiyoruz. Maaşlarımızın ve sigortalarımızın düzgün yatmasını istiyoruz. Arkadaşlarımızın Samsun'a, Erzincan'a gönderilmesini istemiyoruz. Suşehri'nde huzurlu şekilde çalışmak istiyoruz. Şu anda işimizi bırakma eylemi yapıyoruz. Gerekirse gece gündüz bu eylemimize devam edeceğiz. Biz bu işlerimizin düzeltilmesini istiyoruz" dedi.

İş bırakma eylemi yapan işçilerin yanına giden Karayolları 163. Şube Şefliği Trafik Bakım Teknik yetkilisi Bekir Erzenoğlu, firma yetkilileriyle görüşmelerin sürdüğünü, karayolları önünden grubun ayrılmasını istedi. Firma yetkilileriyle görüşmek istediklerini söyleyen işçilerin talepleri geri çevrilmesi üzerine yer yer tartışmalar yaşandığı görüldü.

İş bırakma eylemi yapan işçilerin Karayolları 163. Şube Şefliği önündeki beklemeleri devam ediyor. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşten Çıkartılan Arkadaşları İçin İş Bırakma Eylemi Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement